a oti mora da znaci deka ako nekoj ti napravi magija ke skrsis noga ili ke dobies kec matematika ...... pred 10 - ina godini odam kaj dedo mi na selo ... i mi vika demek ke te nosam da go vidis rezervoarot za voda sto go izgradile pred nekoe si vreme .... i se ok noramlno mene mi bese dosadno i se soglasiv ... terame po patot se si e ok jas odam prv toj zad mene ... bevme tamu go vidov jas rezervoarot ( picku mater bese ali nema vrska ) i se vrakame doma ... se si e vo red jas ok kako normalno nasmean , raspolozen i site raboti ... kukata e na dva sprata site spijat dolu jas sam gore vo edna soba ... legnuvam kaj 10 - 11 ... otepan do maksimum i zaspivam odma ... se razbuduvam kaj 2 ili 3 isplasen do besvest odam palam sijalica , svesen se e kako sto treba no osekam strav kako nikogas do togas, sto ne moze da se opise so zborovi ... sedam na krevetot i logicno razmisluvam kako demek nema vrska ova si sonuval nesto bidi jak ke ti pomine ( a karekterno mnogu dobro stojam ) no sepak sranjeto e pojako od mene i kako da saka da me obzeme nekako.posle 5 minuti mi pominuva se , se vrakam vo normala se e sovreseno ... zatvaram oci kako demek da proferam dali sum ok ... se e ok ... isto kako da si bil vo wc da mocas i sega se vrakas da prodolzis da spies ... aj nekako si progledav niz prsti se vrakam v krevet ... super ... se razbuduvam sabajleto i se osekam isto kako da sum spiel kako bebence ... sleguvam dolu i mu kazuvam na dedo mi sto mi se sluci ... mi vika : pretpostavuvav deka e nesto loso zatoa sto kogo odevme kaj toj rezervoarot pomina preku nesto ( ne sakase da mi kaze sto a i ne se zainteresirav bas sto bi mozelo da bide toa ) zatoa sto isto kako nekoj pogore mislev deka sum neskrsliv i ne veruvav vo nisto .... istiot den fakam avtobus i begam doma ... veceram izlegov malku se mi e sovresno ... legnuvam povtorno kaj 11 .... i povtorno se budam kaj 2 i istata prikazna .... strav v koski , panika ne znam od sto .... tatko mi bese na pat ... odam kaj majka mi i i kazuvam sto mi se slucuva ( celo vreme sum svesen ) i se trudam da go potisnam toa , da go sovladam no toa e pojako od mene .... majka mi ja faka panika nikogas ne me videla taka ... traese toa nekade okolu nedela dena i sekoj den osekav se pogolem i pogolem strav a nekogas duri i ako ne se vozdrzuvav i ako ne vlozuvav maksimalni napori i da se rasplacam ... se budam sum super ... se trudam da ne misam na toa ... togas bev sredno se mi odi super ... si fativ nova devojka ( kamen devojka
) i se e ok .... posle nedela dena otidov da snimam glava , na psihijatar i sto uste ne ... doktorite vikaat deteto e vo besprekorna sostojba ... petok navecer izleguvam se vrakam okolu 2 legnuvam nema nisto .... drugiod den legnuvam pred 12 mi se desava pak toa ... strav site raboti i imav cuvstvo deka ako izlezam nadvor od kukata ke mi pomine .... drugata vecer legnuvam kaj 3 nema nisto .... i posle pekolni 2 nedeli baba mi naoga bajacka i mi vika ke odime kaj nea ... jas se soglasuvam iako uopste ne veruvav vo toa ... odime kaj nea praj nekoj si rituali i mi vika nekoj saka da ti napravi loso .... zavrsi so ritualot mi dava brasno vo salfetka i vika ova da go frlis vo nekoja reka i da kazes nekoj zborovi ( zaboraviv koj bea ) i plus toa sekoja vecer pred da legnes da oblesec edna ista maica .... koja i imase nesto napraveno .... vo pernicata imav isto nesto brasno ova ona i mi dade amajlija .... prazen lesnik napolnet so ziva ... trebase da odam uste dva pati kaj nea ..... polse vtoriot pat si leguvam vecerta namerno pred 12 za da vidam dali e nesto podobro .... se razbuduvam vo 2 pak isototo no za razlika sega mozam da go pobedam ( a dotogas ne mi uspevase ) ... odam i tretiot pat babata mi vika gotovo zavrsivme .... legnuvam vecerta spijam kako bebence .... nema nisto ... pomina edna nedela nema nisto .... posle nekoj mesec vreme sedam so najdobriot drugar na kafe i bas padnavme na mubaet za toa ( samo toj znaese ) i mi tekna na babata .... ne go dopiv kafeto stanav , vlegov v kola i odam kaj nea ... i se zablagodariv i kazav deka sum super i sakav da i dadam 500 denari ( dotogas nikogas ne sakase da mi zeme pari ) no taa mi rece deka taa saka samo da i pomaga na lugeto .... od togas nemam nisto ....
.... nemojte da bidete skeptici vo vrska so nekoi raboti koga ne znaete sto se moze da vi se sluci ... znaci jas bev super .... izleguvav kako i normalno kafinja , devojki gluposti , dva pati i denski si se ispijaniv
se ok .... no koga ke legnev pred 12 .... bese katastrofa ....
.... posle godina ili dve moj segasen drugar ( togas ne ziveevme bas dobro ) mi kaza deka i nego mu se imalo nesto slicno slucuvano .....
za takvite kopiljaci samo bavna smrt ... nisto drugo ... da znam koj se osmeli toa sto mi go napravi ( ili ako bese nameneto za nekoj drug ) da mi izlezi pred oci so moj race bi go zadavil i oko nema da mi trepne ....
razmislete uste ednas i ne kazuvajte za toa sto ne ste go iskusile ....