Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За нозе во домашни услови ова е добра вежба

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
[video]http://www.break.com/index/bicep-curl-fail-2059969[/video]

Малце да се насмееме :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.906
Поени од реакции
7.468
Јас кога го пиев ми беше кажано дека се пие само во денови на тренинг, во денови кога немаш тренинг се зема една лажичка насабајле, а друга 12 часа покасно.
Ама ако веќе одиш до GetReady да го купиш сигурен сум дека таму ќе те информираат подобро.

Општо околу тој креатин многу пати е спомнато во темава (за монохидратот)
Еве ти пост од Gjoroski, што тој вели за креатинот. Прочитај го внимателно.

Овдека имаш буквално се за мускулните групи и како се изведуваат вежби за истите.
Фала многу,за информацијата.
Само уште нешто,со што се комбинира овој креатин??

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Фала многу,за информацијата.
Само уште нешто,со што се комбинира овој креатин??
Зависи на какво комбинирање мислиш.
Во времетраењето додека го пиеш креатинот можеш да внесуваш што сакаш (освен алкохол, и се што содржи кофеин: кафе,редбул итн.)
А за подобар резултат од креатинот, комбинирај го со декстроза додека го пиеш.
Декстрозата е шеќер добиен од пченка, и не е воопшто скап да се купи.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
зошто не кофеин со креатин?? кикс...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Едно прашање, за аматери +45 ако не ви е тешко.
Одмарав пола година главно ради повреда кај препони и лошо изместување на рамо. Претходно правев кардио точак 12-15 минути па една м. група па кардио лента 10-12 минути и немав посериозни проблеми со кондицијата. Сега правам 2 групи и не можам кардио да заокружам ни на 5 минути, немам сила. Дали не е лошо да земам грст суво грозје или слично пред кардиото? Или банана, маџун. Некој таков совет за нешто да ми покачи енергија за уште 15 тина минути.
Од додатоци користам само веј изолат.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Не заслужуваш одговор зошто премногy си напет, но чисто за другите да не се водат по твоево мислење.
[/url]
ок ако сум премногу напет немора да дискутирам и недај боже да се водат другите по мое мислење... у секој случај "Ignorance is bliss"

--- надополнето ---

Едно прашање, за аматери +45 ако не ви е тешко.
Одмарав пола година главно ради повреда кај препони и лошо изместување на рамо. Претходно правев кардио точак 12-15 минути па една м. група па кардио лента 10-12 минути и немав посериозни проблеми со кондицијата. Сега правам 2 групи и не можам кардио да заокружам ни на 5 минути, немам сила. Дали не е лошо да земам грст суво грозје или слично пред кардиото? Или банана, маџун. Некој таков совет за нешто да ми покачи енергија за уште 15 тина минути.
Од додатоци користам само веј изолат.
'

не лошо туку напротив, мора да земеш шекери пред тренинг,,. ништо чудно што си немал сила, си можел да се онесвестиш , кола без бензин не вози :)

--- надополнето ---

ајде за посериозните спортисти , упознајте се со ТАБАТА методот - најдобриот и најтшкиот интервалски тренинг , 4 минути пекол :)

неам време сеа да пишувам , разгледајте го постот и ако имате кондиција и ако сте спремни , пробајте го! бенефиции: топење сало , добивање кондиција, експлозивност, зголемување на VO2 max ...

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/six_new_tabata_workouts_for_fast_fat_loss

само ве предупредувам , не е за секого :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Некој да ми даде линкче за правилна исхрана, со сите битни работи, како и табела за калории, ако е на мак ќе биде супер али може и на англиски.

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Некој да ми даде линкче за правилна исхрана, со сите битни работи, како и табела за калории, ако е на мак ќе биде супер али може и на англиски.

ако идеш у теретана треба таму да ти дадат

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.902
Поени од реакции
11.241
Ај да видиме нешто за сериите некако чидно али никој нема прашано или напишано. Еве јас да прашам, јас вежбам вака за одделните групи на мускули.

Бицепс - 8 серии
Трицепс - 10 серии
Рамо - 12 серии
Гради - 14 серии
Грб - 16 серии
Нозе - 20 серии

Кое е вашето мислење, ок ли е вака треба ли негде да додадам или да одземам пишете кој е вашиот број на серии за одделни мускулни групи.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Барам по ова темиве не можам да најдам некоја која ми е соодветна за прашањево па ајде да си ја пробам среќата овде.
Сакам да почнам да возам ролери, ем за кондиција, ем за да симнам некое кило. Е сега ме интересира колкава минутажа е доволна за да се постигне тој ефект, со напомена дека одамна немам возено ролери макар што на времето цепав и тоа доста километража со нив. Значи со колкава минутажа да започнам?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Барам по ова темиве не можам да најдам некоја која ми е соодветна за прашањево па ајде да си ја пробам среќата овде.
Сакам да почнам да возам ролери, ем за кондиција, ем за да симнам некое кило. Е сега ме интересира колкава минутажа е доволна за да се постигне тој ефект, со напомена дека одамна немам возено ролери макар што на времето цепав и тоа доста километража со нив. Значи со колкава минутажа да започнам?
Иако не сум упатен многу во тој свет, но според кардио тренинзите важи правилото... додека не се испотиш убаво :)
Но за почеток, почни со кратки релации и краток временски пероид (10 минути), па како што течат деновите зголемувај го времето.

Kajgana Shop

На врв Bottom