Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
stefan_v1l
Ти благодарам за линковите. Во твојот случај, од целта која сакаш да ја постигнеш а тоа е успорување на варењето на храната и нејзино поспоро ослободување во организмот за време на ноќта, доволно ти е едно кафено лажиче за постигнување на таа цел. Иако и постоечките масти во урдата, како и ЈХ во неа ќе го постигнат истиот ефект.

--- надополнето ---

Вежбам редовно и ми излегоа стрии. Слушнав дека имало креми за лечење на стриите па некој ако може да ми каже цена на тие креми, каде можам да ги купам, како се нанесуваат и дали додека ги залечувам стриите можам да продолжам да вежбам?
Не постојат креми кои можат да ги залечат стриите добиени од пукање на кожата како резултат на промена во телесна тежина и обем. Си требал предходно да ја користиш кремата со цел да ја направиш кожата поеластична. Нема билдер кој нема стрии, но тие со тек на времето обледуваат и не се познаваат толку јако и многу.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444

--- надополнето ---

Не постојат креми кои можат да ги залечат стриите добиени од пукање на кожата како резултат на промена во телесна тежина и обем. Си требал предходно да ја користиш кремата со цел да ја направиш кожата поеластична. Нема билдер кој нема стрии, но тие со тек на времето обледуваат и не се познаваат толку јако и многу.
А може ли стриите да се прошират уште повеќе? И доколку можат, како да го спречам нивното ширење?

Член од
22 февруари 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
Прашање во врска со протеин веј или амино киселини.
Во план сум да ставам мускулна маса, имам вежбано подолго со неколку прекини. Веќе вежбам шест месеци и пред месец и пол земав протеин веј на калифорниа фитнес и Xpand на Dymatize. Во план сум да продолжам да го земам Xpand на Dymatize и дали да земам повторно протеин или пак да земем амино киселини.
Што мислите, според вас што би било подобро, и зошто? Која би била разликата?

Дефинитивно протеин..амино ке ти го издефинира мускулот..за мускулна маса протеин + креатин е многу добра комбинација пробај така..;)

Член од
1 февруари 2011
Мислења
49
Поени од реакции
10
Дефинитивно протеин..амино ке ти го издефинира мускулот..за мускулна маса протеин + креатин е многу добра комбинација пробај така..;)
делуваш како стручен во оваа работа, што суплименти користиш ти?:smir:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
stefan_v1l
Ти благодарам за линковите. Во твојот случај, од целта која сакаш да ја постигнеш а тоа е успорување на варењето на храната и нејзино поспоро ослободување во организмот за време на ноќта, доволно ти е едно кафено лажиче за постигнување на таа цел. Иако и постоечките масти во урдата, како и ЈХ во неа ќе го постигнат истиот ефект..

Благодарам за советот Г-не.Ѓороски :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom