Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Постојат вежби кои би го помогнале/подобриле кревањето на вратило?
Идам од септемви ... имам 180 цм и 92 кг ... но вратилото ми е енигма :)
пробај со тотал џимот под најголем агол, легнат на тоа подлогата и да се креваш (ако ти влага у глава вежбата налик на вратило), и секако кревање на вратило ама со помош, да те поткрева за нозе, (ако се најде маж да те крене :Р ) хехехе :smir: и да секако, ќе си го потиш орбитрејкот уште некое време додека се креваш сам :)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
Одлична статија за Мултивитамините, јас практикувам да ги земам преку овошје.Поточно користам Power Juicer и со добар избор на Витамини , поточно овошја кој ги содржат потребните витамини ги внесувам во мојот организам. Сепак има и алтернативни решенија како Animal Pak но ке ве кошта многу повеке од природната варијанта.
нема шанси да не кошта повејке од природната варијанта ... кога ќе го споредиш количеството на витамини ... ке ти стани јасно .. =)

--- надополнето ---

Не гледам разлика помеѓу протеин од сурутка и аминокиселини. Освен во цена :)
hhhhhh like ! =]] a najjak muabet mi e ... "zemam amino za da oslabam" xD

--- надополнето ---

Dali nekoj ima pieno Mammut protein i dali e zadovolen od istiot?
I koj protein vie bi go preporacale ? :)
Fala odnapred :]
Zemi si go Premium Pro .. nema da zgresis .. em eftino em ubo .. plus to imash popust sega .. 4kg za 4000 ... :) i toa 80% .. mamutot ne e tolku cist .. =]

--- надополнето ---

http://forum.kajgana.com/showthread.php?12657-Боди-билдинг-и-теретани-прашања-одговори-заблуди-совети.../page304
читај го постот за аминото, да не се повторуваме...
ова сто ти го нудат се 350 таблети а секоја таблета ти е 2.7 грама амино..
mislis preporacanata doza .. =]

Член од
4 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
2
Кои мултивитамини и минерали ги користите и ги препорачувате? Цената? Кога ги конзумирате?

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Кои мултивитамини и минерали ги користите и ги препорачувате? Цената? Кога ги конзумирате?
Анимал Пак ти се најдобри, паковање од 44 дози е 2750, а о 15 e 1200. Најчесто се конзумираат после првиот оброк. Друг добар Мулти што вреди за цената ти е тој на Дајматајз, 120 таблети, се пијат по 2 на ден, значи имаш суплемент за 60 дена, а цената е 850.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184

--- надополнето ---

Анимал Пак ти се најдобри, паковање од 44 дози е 2750, а о 15 e 1200. Најчесто се конзумираат после првиот оброк. Друг добар Мулти што вреди за цената ти е тој на Дајматајз, 120 таблети, се пијат по 2 на ден, значи имаш суплемент за 60 дена, а цената е 850.
за анимал пак неам збор...боље здравје...сум ги користел како додаток за спорт, за бодибилдинг немам пробано, ама не се сомневам во ефектот...

иначеШумливи таблети KRUGER, мултивитамин со вкус на портокал 90g = 66 денари. 20 таблети онака за секојдневна употреба, независно дали за спортисти, бодибилдери :) или др... јас од кога знам за себе ги пијам... сигурно 10 години, со мали прекини, по 1-2 дневно

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
иначеШумливи таблети KRUGER, мултивитамин со вкус на портокал 90g = 66 денари. 20 таблети онака за секојдневна употреба, независно дали за спортисти, бодибилдери :) или др... јас од кога знам за себе ги пијам... сигурно 10 години, со мали прекини, по 1-2 дневно[/QUOTE]

абе овие имаат многу гаден вкус, и викаш има ефект од овие ??

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Od multivitamini prirodno ovosje i Cevitana samo , ponekogas B- Complex so Omega 3 .

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
земи си најобични мултивитамини бе немора вакви скапи реклами да плаќаш... земи си Олиговит на крај краева.. а за дечкото со вратилото.. не се секирај ја неможев склек да напраам пред 3-4 години па сега можам по 500-600склека на вежбање да правам..

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Луѓе ај препорачајте некој добар путер од кикиритки што го има по нашиве маркети...гледам го предложуваат по повеќе форуми како замена за касеин протеин пред спиење ако се измеша со урда..па сакам да пробам..фала :salut:

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Одлична статија за Мултивитамините, јас практикувам да ги земам преку овошје.Поточно користам Power Juicer и со добар избор на Витамини , поточно овошја кој ги содржат потребните витамини ги внесувам во мојот организам. Сепак има и алтернативни решенија како Animal Pak но ке ве кошта многу повеке од природната варијанта.
Друже се сложувам со тебе за ова со Power Juicer за тие пари што ќе купиш некакоф стимуланс ќе имаш пари цел месец секој ден од пазар да си носиш 1кг. банани,јаболко,киви итн.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
АААаааа,од ова лето се почнува со теретана :)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Луѓе ај препорачајте некој добар путер од кикиритки што го има по нашиве маркети...гледам го предложуваат по повеќе форуми како замена за касеин протеин пред спиење ако се измеша со урда..па сакам да пробам..фала :salut:
Малку не ми е јасно ова. Каде е водена оваа дискусија да прочитам?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444
Вежбам редовно и ми излегоа стрии. Слушнав дека имало креми за лечење на стриите па некој ако може да ми каже цена на тие креми, каде можам да ги купам, како се нанесуваат и дали додека ги залечувам стриите можам да продолжам да вежбам?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Малку не ми е јасно ова. Каде е водена оваа дискусија да прочитам?

Еве точно тука и тука на форумиве,а и овој артикл,видов и на други страници имаше артикли само неможам да ги најдам моментално..штом ги најдам ќе ги пастирам овде,инаку по правило треба немасна урда..ама пошто не најдов никаде низ маркетиве напишав само урда.

Kajgana Shop

На врв Bottom