Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Дефинитивно ќе го исфрлиш мајонезот, ја би ти препорачал наместо чикенбургер да си земеш само стек и наместо пржен, варен компир ти е далеку подобра варијанта отколку чикен. Или ако користиш суплементација, земи си банана со протеин измешан во млеко со ниска масленост.

благодарам, одговоров ќе ми биде од корист !! :)

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
А што препорачувате повеќе:?
Тotal Gym 1000 или да се иде у теретана ?

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
дали некој може да ми состави програма за вежбање (цело тело) вторник среда и петок... без понеделник, бидеќи имам обврски... поздрав. Или да одам вторник , четврток и сабота?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ајде нека препорача некој теретана на подрачје Кисела вода-јужен булевар-Кјуби-Расадник, до кај 800-900 ден. месечно.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Ајде нека препорача некој теретана на подрачје Кисела вода-јужен булевар-Кјуби-Расадник, до кај 800-900 ден. месечно.
Атанасовски, кај дом за слепи, 800 месечно и Профи на ул. Народни херои исто 800 месечно, во Пелагонија не ја препорачувам од мене и тебе добро познати причини :D

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Атанасовски, кај дом за слепи, 800 месечно и Профи на ул. Народни херои исто 800 месечно, во Пелагонија не ја препорачувам од мене и тебе добро познати причини :D
Аха, па таман е Атанасовски, а тоа Профи кај е поточно? И да не знаеш кое е боље опремено?
*Нормално не идам у Пелагонија :D

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
здраво момци, како да го затегнам стомаков некој да ми каже или со само одење в теретана, вежбање, како и правилна исхрана би излегле и би се отцртале стомачните????

Исто така и овие делови сакам да ги зацврстам:

дали имат нешто за земање ?

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
So da se kaze drugar no xpolde nano vapor horse isto sranje koe poveke deluva koe pomalce zavisi od covekot i organizmot se na se bez whey i glutamin zaboravi go.....

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Само да ве позадравм и да ви посакам повеќе мускули во 2011.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Само да ве позадравм и да ви посакам повеќе мускули во 2011.
Фала, фала исто и кај вас

ова ми е најпроблематичен дел од цело тело. Кажи ми да ти кажам е работата :icon_lol:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
здраво момци, како да го затегнам стомаков некој да ми каже или со само одење в теретана, вежбање, како и правилна исхрана би излегле и би се отцртале стомачните????

- трчање на тревната подлога, и тоа со јакна - шушкавец, не помалце од 45 минути со средно споро темпо (нормално најпрво загревање истегање, мало истрчување пример 2х1км и после главното од 45 мин)
- трчај 3 недели (5-6 дена неделно) и зголемувај секој ден +5 минути;
- ако притоа си мерак за додаток би ти препорачал Л-карнитин (пакување од 1л, во кое имаш за околу 20 дена, и би те чинело околу 900 денари)
- стомачни и тоа по минимум 500-600 дневно, најразлични стомачни, долги горни брзи со тежина и сл. се си има свој ефект.
- поточно за тој дел постои вежба (странични стомачни): легнуваш на грб, со свиткани нозе во колената, се подигаш и го правиш засукување на трупот во една или друга страна, во едно подигање на двете страни или на секое поединечно соодветно л/д.
- странично (бочно) легнат, со исправени нозе, и подигање како стомачен, колку можеш највисоко, па менуваш страна на лежењето и повторно истото....само ти е потребен некој да те држи исвен ако немаш добра алтернатива клупа/справа каде ќе ги потпреш(заглавиш) стапалата
- со два еднорачни тега (10-15 кг), стоечка положба, исправен во грбот, со споени нозе (мирно ко у војска), теговите ги држиш спуштени лабаво до телото, и наизменично се навалуваш лево и десно, по 20 повторувања за почеток ти се ок, после зголеми го бројот.....Истово може да се изведува со справа со сајли наместо со тегчиња, но би ги препорачал бучиците пред се!

Среќно со симнување на „спојлерите’’ :)

Kajgana Shop

На врв Bottom