Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
10 февруари 2010
Мислења
851
Поени од реакции
313
Me interesira:

Kade e najbliskata teretana okolu Univerzalna sala? I kolku cini mesecno, kako se uslovite i sl.

Тенкју

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
California fitness ти е на 50 метри од универзална.. позади универзална му доаѓа у една од уличките шо ги спајаат партизанска со иво лола рибар у една зграда надоле се спушташ ке видиш има обележја самата теретана..

edit: www.californiafitness-centar.com
ете ти web сајт нивни.. иди у контакт имаш мапа..

Член од
10 февруари 2010
Мислења
851
Поени од реакции
313
California fitness ти е на 50 метри од универзална.. позади универзална му доаѓа у една од уличките шо ги спајаат партизанска со иво лола рибар у една зграда надоле се спушташ ке видиш има обележја самата теретана..

edit: www.californiafitness-centar.com
ете ти web сајт нивни.. иди у контакт имаш мапа..
Drugarce, vo ovaa teretana cenata za vezbanje tamu nekako kako "solena" da e mi izgleda..

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
не вежбам јас таму ама знам дека теретаната е пренова и пречиста башка имаш тренери шо нонстоп се грижат за тебе и имаат плус активности од теретана, како шо е идење на водно, трчање на стадион и уште многу други работи што се наплаќаат.. соблекувалните се пречисти иначе за цената 2500 е месечно кога сакаш колку сакаш а ако отидеш со група од 4-5 души или поише по 1500 денари ви е, и ова е теретана шо работи од 10 до 22 секој ден освен недела од 16 до 22..

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Јуууууууу..па последно да ми е нема да давам 2500 денари месечно за да вежбам таму. Што е многу - многу е.
Ако пресметате дека од тренинг ќе ве чини 90 денари, воопшто не е многу, споредено со самата инвестиција, просторот и опремата коа е на располагање за користење. Само туширањето ви ги враќа парите назад :)

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Некој да не знае каде се продава магнезиумова креда што се користи во гимнастиката, кревањето тежини и слично?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Доколку ви е многу за теретана и не ви се даваат пари може и дома да се вежба.. Се разбира неможе да замени теретана али доста резултати може да имате.
Само треба да зголемете број на повторувања од која било вежба. На пример 500 склека дневно во повеќе серии.Нареден ден на вратило 100 дигања со рацете према вас и спротивно.Друг ден стомачни.И се така..Нормално и со правилна исхрана ви гарантирам дека ке имате стегнато тело.По мене гледам пошто вежбам секој ден дома а сите мислат дека одам во теретана пошто имам добри резултати.Само треба голем напор и да бидете стрпливи.. :toe:

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32
обично за стимулирање на раст на мускули/коски. Се пијат додека јадеш за да стимулираат лачење на хормони, како на пр ХГХ ( Human Growth Hormon)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
06.11.2010 ќе се одржи Државното Првенство Атлета на Македонија 2010.
Натпреварот ќе се одржи во ДОмот на културата в о Битола со почеток од 19 часот.
Пријавување, 12 часот.
Годишно собрание на ББФФМ ќе се одржи во 17 часот.

Орагнизатор на државно првенство во бодибилдинг, фитнес и боди-фитнес се ББФФМ и ББК Паљо од Битола.
Право на учество имаат сите државјани на Македонија.
Котизација за учество, 1.000 денари.

Вкупниот награден фонд изнесува 100.000 денари.

Среќно на сите кои се спремаат за овој натпревар.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
06.11.2010 ќе се одржи Државното Првенство Атлета на Македонија 2010.
Натпреварот ќе се одржи во ДОмот на културата в о Битола со почеток од 19 часот.
Пријавување, 12 часот.
Годишно собрание на ББФФМ ќе се одржи во 17 часот.

Орагнизатор на државно првенство во бодибилдинг, фитнес и боди-фитнес се ББФФМ и ББК Паљо од Битола.
Право на учество имаат сите државјани на Македонија.
Котизација за учество, 1.000 денари.

Вкупниот награден фонд изнесува 100.000 денари.

Среќно на сите кои се спремаат за овој натпревар.
Ќе има допинг контрола?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Јас лично го користам овој(ALLWHEY), земав од 2.3кг, со чоколадо вкус, за некој ден пак ке нарачувам, само со друг вкус овајпат. Зимам по една доза пред и после тренинг, неделно ми доаѓа 8 дози, и ми трае едно 8-9 недели. Ако не си од СК, аддни ги на Skype, и нарачај, утре дента пред врата ќе ти биде, јас така нарачувам.
ALLWHEY 2,3 kg - 3600 денари
http://napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-23-kg.aspx

ALLWHEY 908 g - 1750 денари
http://napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-908-g.aspx

Едно прашање,дали знаеш колку дози содржи allwhey-ов од 908грама,мислам дека се 50 дози ама не сум сигурен...

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Не. Како и на секое Државно првенство во секој спорт во Македонија.
Има допинг контроли колку што знам во фудбалот и кошарката кај нас.Ретко, но сепак има. Не ми беше намерата нешто да навредам, иако претпоставувам дека тоа ви дошло на памет прво, бидејќи знам дека скапи се допинг контролите заради немањето сопствени лаборатории, чисто онака ме интересираше дали се спроведуваат такви тестови кај нас во бодибилдингот.

Kajgana Shop

На врв Bottom