Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Почнав да користам ultra ripped капсули, денеска после зимањето на првата доза 2 (таблети) значителна енергија како што ми беше кажано не добив, но тоа не е проблемот. Мачнината што ми ја создадоа резултираше со повраќање. Дали е ова нормално?

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Imam nedoumici i bi sakal da gi prasam poiskusnite od mene.

Pocnav so teretana vo fevruari ovaa godina. Sekoj mesec od togas si vezbam kontinuirano i bez golemi pauzi.
Me interesira slednovo: Pretplatata vo teretanata mi istekuva na 10.07. Na odmor zaminuvam okolu 20.07.

Sto da pravam vo periodot 10.07~20.07 i vo periodot koga ke sum na odmor [koj bi treael nekade do 05.08]?

Sto ke mi predlozite? Ne sakam da prekinam naednas so vezbanje i da pravam pauza od 1 mesec.
Значи штом одиш на одмор (можеби езеро или море), имаш цело водено пространство, дај размисли како би можел да го искористиш тоа!?

Пливање бре другар, цело тело се активира со пливањето, раце, нозе, грб, гради, стомачни...Ќе си направиш некој распоред, секојдневно ќе пливаш одредено време, на периоди...сигурно ќе одиш 2 пати на плажа, така да и 2 пати ќе правиш добро пливање. Јас мислам тоа би ти било доволно. Ако не ти е доволно тоа, прави склекови, стомачни, грбни и др. вежби за одржување на телото колку-толку во текот на одморот. Екстра би ти дошло, ако играш одбојка на плажа, трчање по песок и вода :):) Ќе удариш добра дефиниција и одржување на мускулната маса, плус може да стопиш некое масно ткиво(ако го имаш воопшто).

Инаку за плаќањето...луѓе сме, се разбираме и договараме :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Почнав да користам ultra ripped капсули, денеска после зимањето на првата доза 2 (таблети) значителна енергија како што ми беше кажано не добив, но тоа не е проблемот. Мачнината што ми ја создадоа резултираше со повраќање. Дали е ова нормално?
Бумп! :(

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
За некои наводно пропратни ефекти, тука, тука, ...

Ако не ти пише некој што го користел, ако сакаш да го користиш ќе треба да идеш состојка по состојка на гугл, да видиш што е она што ти го иритира стомакот.

Chromium 100 mcg 83% (as chromium polynicotinate)
Garcinia (fruit extract) 1200 mg * (standardized for 50% hydroxy citric acid)
Bitter Orange (fruit extract) 133 mg * (standardized for ≥11% amines - synephrine, N-methyltyramine, hordinine, octapamine and tyramine)
Ultra Ripped Proprietary Blend 277 mg *
Guarana (seed extract) (standardized for 22% caffeine),
Green Tea (leaf extract) (standardized for polyphenols (catechins) including epigallocatechin (EGCG) and caffeine).
White Willow (bark extract) (standardized for 15% salicin)

Other Ingredients: gelatin, microcrystalline cellulose, and magnesium stearate.
Note: Each serving contains 27mg of caffeine.
Инаку и кај антибиотиците и кај други препарати може да се деси одредени луѓе да не ги поднесуваат -мојот стомак не поднесува Амоксиклав..се буни и истура црева...а зошто, како појма немам :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Ок е сега, фaла за трудот во секој случај! Најверојатnо било склоп на околности, еве денес пиев на гладно срце и не ми се слоши. Фала уште еднаш за одвоеното време, касно прочитав дека гадењето било една од малкуте можни контра ефекти :)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
850
Поени од реакции
306
Za site onie koi ostavija post - fala.

Ne morase da znam na koj koga mu doagja za mocanje i so koja raka go tresi. Ali ok, od podatoci nikogas dosta. :toe:

Plaza nema da ima ovoj odmor, nitu sonce & pesok...zatoa bas i go postaviv ova prasanje - sto koga nemas opcii za vezbanje i celiot odmor ti mine vo skitanje.

Odmor - ne sekogas znaci plaza, sonce i pesok.

Sepak gi cenam odgovorite.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Prasanje do poiskusnite :

Sekoja vecer stanuvam nakaj 5 i pol da mocam , pa sakam da prasam dali da ja tresam poslednata kapka so levata ili desnata raka ? Inaku , levio biceps mi e pomalce razvien od desniot i mojata macka e daltonist .:pipi:

Inaku za deckoto so pitase so da pravi so godisniot odmor .. Plati koa ke se vratis , tebe clanarinata ti e eden mesec , ne znaci deka treba od prvi do prvi da plakas ..
za da go izednacis bicepsot dojdi da go treses mojof ti garantiram 3 cm za 2 nedeli :vozbud: (malce sala da ne svatis ..deka provociram ili nes drugo) :P

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Вчера купив топач на масти Yellow burn:

и Amino 2700:

Сега имам неколку прашања:

Знам дека од топчот се пијат 1-2 апчиња 30 минути пред тренинг, а од аминото 3 апчиња пред и 3 по тренинг. Вежбам 5 дена неделно тежински тренинг и 3 дена кардио тренинг обично веднаш после тежинскиот. Кога па ги пијам суплементите, пред тежинскиот или пред кардио тренингот?

Вежбам насабајле околу 8.30. Пред тренинг јадам мусли и 1-2 банани, а по тренинг најчесто јајца(пржени или варени) и обавезно месо. Дали е штетно да ги пијам топачот и аминото на делумно празен стомак, после лесниот оброк?

И ако ги поделам тежинскиот и кардио тренингот, насабајле да вежбам тежински, попладен кардио како да ги пијам суплементите?

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Ај кажете кај има продавници низ Скопје за еднорачни или уште подобро веб страни од кај шо можи да се нарача само немојте Гладијатори оти изгор се :)))))))

Продавница за што ? еднорачни ?

расчепкај на napumpajse.com има некои билдерски ствари хехе

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
а зш не треба да се вежба секој ден исти мускули???

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
хахах затоа прашувам-јас по цел ден вежбам најразлични вежби, почнувајќи од рандом движења на маусот, куцање на тастатура, пуштање глас на звучници итн...:eek:ftopic:
он топик: стварно не знам и ме интересира:smir:

--- надополнето ---

едит-се надевам ке се најде некој добар да ми каже а не ко овие двајца (малце шала) :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom