Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Како е дечки ? Се стегнавте ли за Летна сезона ,, хехе

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
0
More ima uste rabotaaaa a i soncevo ubavo nema zapeceno malce boice depiliranje od glava do peti i spremni za letovo :D

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Забележувам добри резултати од креатинов. Дали кога ке престанам да го пијам ке паднам многу??
нема да паднеш ќе имаш супер дефиниција ако продолжиш со хардкор тренинзи :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Имам читано дека во времето кога се пие креатин е строго забрането пиење на алкохол, нешто како камен на бубрег можело да се јави како нус-појава. Дали истото важи и за амино или карнитин?

Сакам да земам едно од овие двете, ама во меѓувреме, додека ќе ги пијам, ми излегува свадба, па дали може да се опуштам со малку алкохол, има ли нус-појава или не?

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Дефиниција со креатин....хмммм грешка си
иам доволно искуство со креатинот и ти кажувам дека кога ќе престанеш да пиеш губиш на обем и добиваш на дефиниција ...

Член од
5 јули 2010
Мислења
4
Поени од реакции
1
Здраво,

Се занимавам аматерски со трчање, трчам на долги стази полумаратони и маратони, тоа ми е хоби, а возам и точак. Трчам барем 30 км неделно, често и повеќе. Имам проблем со губење на мускулна маса, значи немам проблеми со мрснотии и одржување на тежината али со толку трчање ми се уништува мускулатурата на телото.

Какви вежби ми препорачувате за ова и колку пати неделно да посетувам теретана. Значи не ми е цел да се напумпам туку едноставно да си ја одржувам мускулатурата на некое нормално ниво.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
850
Поени од реакции
306
Imam nedoumici i bi sakal da gi prasam poiskusnite od mene.

Pocnav so teretana vo fevruari ovaa godina. Sekoj mesec od togas si vezbam kontinuirano i bez golemi pauzi.
Me interesira slednovo: Pretplatata vo teretanata mi istekuva na 10.07. Na odmor zaminuvam okolu 20.07.

Sto da pravam vo periodot 10.07~20.07 i vo periodot koga ke sum na odmor [koj bi treael nekade do 05.08]?

Sto ke mi predlozite? Ne sakam da prekinam naednas so vezbanje i da pravam pauza od 1 mesec.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Може некој да ми каже цени за Whey protein чист 100%(optimum).
За optimum+от незнам, не сум го користел, ја моментално го користам http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-23-kg.aspx.
Малку е поскап од другите протеини, ама многу добри резултати ми покажа. Зимам една доза ~20мин пред тренинг и една доза веднаш по тренинг.
Една лажица(scoop) е 31грам, од кои 25 се протеини.

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108

Pocnav so teretana vo fevruari ovaa godina. Sekoj mesec od togas si vezbam kontinuirano i bez golemi pauzi.
Me interesira slednovo: Pretplatata vo teretanata mi istekuva na 10.07. Na odmor zaminuvam okolu 20.07.

Sto da pravam vo periodot 10.07~20.07 i vo periodot koga ke sum na odmor [koj bi treael nekade do 05.08]?

Sto ke mi predlozite? Ne sakam da prekinam naednas so vezbanje i da pravam pauza od 1 mesec.
Епа братче, две опции: или не иди на одмор, или ако идеш на одмор; не пиј алкохол и газирани сокови (или во мали количини, одмор си е одмор сепак), не пуши, прави вежби со сопствена тежина, јади си нормално тоа што има, и тоа ти е тоа. Нема друг начин :D. А во периодот помеѓу 10-20, замоли го газдата во теретаната каде што вежбаш дали може да ти пушти гратис да вежбаш колку да не доплаќаш за 1 месец за џабе дека на одмор ќе идеш, а после кога ќе се вратиш ќе продолжиш да вежбаш.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0

на одмор идеш.паа убаво на плажа секое сабајле ќе си трчаш склекови ова она,нема алкохол,многу леб,плескавици скара ништо од тоа идеш на одмор не да се забавуваш туку психата да си ја одмориш од професионална гледна точка :smir:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173

Или па можеш да платиш од 10.07 и да му кажеш да ти напише дека ти истекува на 20.08 дека тие 10 дена нема да бидеш тука и тоа е тоа. На крај краева тие 20 дена нема да ти направат сериозни промени ако пазиш што внесуваш во организмот :)

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Prasanje do poiskusnite :

Sekoja vecer stanuvam nakaj 5 i pol da mocam , pa sakam da prasam dali da ja tresam poslednata kapka so levata ili desnata raka ? Inaku , levio biceps mi e pomalce razvien od desniot i mojata macka e daltonist .:pipi:

Inaku za deckoto so pitase so da pravi so godisniot odmor .. Plati koa ke se vratis , tebe clanarinata ti e eden mesec , ne znaci deka treba od prvi do prvi da plakas ..

Kajgana Shop

На врв Bottom