Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Вежбав едно време у теретана ама се откажав!:toe:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Вежбав едно време у теретана ама се откажав!:toe:
Добро :toe:
Јасно ми е ама вежбам дома а имам само 2-3 справи па затоа :kesa:
reddevil4ever тој распоред не ти го препорачувам и јас поради тоа, катаболизам, не се вежба постојано ако сакаш да градиш мускулна маса, треба одмор од 2 до 3 дена неделно.
И јас немам справи дома, па импровизирам со мои направени тегови и со вежби со помош на сопствената тежина.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.630
Поени од реакции
6.437
Добро :toe:

reddevil4ever тој распоред не ти го препорачувам и јас поради тоа, катаболизам, не се вежба постојано ако сакаш да градиш мускулна маса, треба одмор од 2 до 3 дена неделно.
И јас немам справи дома, па импровизирам со мои направени тегови и со вежби со помош на сопствената тежина.
Епа ајде вие направете ми еден распоред со вежбите ккои ги правам :smir:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Me interesira vo aerodrom kaj biser dali ima nekoi teretani za vezbanje? (vo skopje)

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
брат,не ме бива за англиски :kesa:
na kakov raspored mislis?ako znam sto tocno spravi ,tegovi i tezini poseduvas bi mozel da ti preporacam dobri improvizirani vezbi za sekoj del od teloto,ama na slepo nekako tesko...inaku ako nemas dovolno golemi tezini raboti koncentracionen trening...:wink:

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
bas kaj Biser ne znam ama Atleta ne ti e daleku sepak. taman da se zagrees :)
Баш кај Бисер има. Фит-Фан се вика теретаната, се наоѓа во подрумот од зградата која е залепена со Т.Ц. Бисер, во која се наоѓа и „познатата“ XXL скараџилница.

Месечната членарина варира од 1100 - 1400 денари, во зависност од тоа колку денови неделно ја посетуваш. Одам речиси половина година, и сум релативно задоволен од местото.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Me interesira vo aerodrom kaj biser dali ima nekoi teretani za vezbanje? (vo skopje)
имаш теретана и спротив бисер кај пазарчето што беше во зградата одма десно од него оди од другата страна на бисер и прашај теретана каде има, во зградата кај што има стопанска банка мислам беше таму негде иди ќе се снајдеш а и евтино е околу 700-800 денари е, ги има сите справи, тренер итн. поздрав па пиши дали си ја нашол

eve jasеве јас по кој распоред вежбам:
понеделник:разбој,гради,бицепс,стомачни
вторник:разбој,грб,трицепс,стомачни
среда:разбој,гради,бицепс,стомачни
четврток:разбој,грб,трицепс,стомачни
петок:разбој,гради,бицепс,стомачни
сабота:трчање
недела:одмор
:smir:
лоша програма.. на секоја мускулна група и треба 24-48 саати одмор.. а како што гледам не ги работиш сите групи на мускули.. (ако сум грешка, нека ме корегира некој ама мислам дека барем 2 пати треба да се работи мускулна група неделно не повеќе)

Катаболизам:vozbud:

еве ти програма-
Пон. Гради
Вто Грб
Сре. одмор (тука можеш кардио да правиш ако имаш потреба)
Чет. Рамо и Трапез
Пет. Раце
Саб. Нозе
Нед. Одмор

Стомачни прави секој 2 ден.
во овој случај па многу долг одмор на мускулните групи.. спрема мене оваа програма би била најдобра и најефикасна:

пон. гради, трицепс, стомачни
вторник. грб, бицепс, стомачни

среда. рамо, нозе, стомачни

чет. одмор (стомачни - кој како сака пред спиење тоа 5 мин одзема)

петок. (исто од пон)
саб. (исто од втор)
нед ( исто од сред)

или може да избалансирате некако одморот во недела да ви доаѓа со тоа што ќе почнете во четврток :) поздрав се надевам ова ќе ви помогне

O

Orion.

Гостин
имаш теретана и спротив бисер кај пазарчето што беше во зградата одма десно од него оди од другата страна на бисер и прашај теретана каде има, во зградата кај што има стопанска банка мислам беше таму негде иди ќе се снајдеш а и евтино е околу 700-800 денари е, ги има сите справи, тренер итн. поздрав па пиши дали си ја нашол

лоша програма.. на секоја мускулна група и треба 24-48 саати одмор.. а како што гледам не ги работиш сите групи на мускули.. (ако сум грешка, нека ме корегира некој ама мислам дека барем 2 пати треба да се работи мускулна група неделно не повеќе)

во овој случај па многу долг одмор на мускулните групи.. спрема мене оваа програма би била најдобра и најефикасна:

пон. гради, трицепс, стомачни
вторник. грб, бицепс, стомачни

среда. рамо, нозе, стомачни

чет. одмор (стомачни - кој како сака пред спиење тоа 5 мин одзема)

петок. (исто од пон)
саб. (исто од втор)
нед ( исто од сред)

или може да избалансирате некако одморот во недела да ви доаѓа со тоа што ќе почнете во четврток :) поздрав се надевам ова ќе ви помогне
Да топ е програмава ако си на хемија:vozbud: Дечко каде бе 2 пати у недела вежбање на сите мускулни групи, ова ти е чист пример за катаболизам. Јас вежбав вака пред да добијам тендонитис(запалење на тетиви) Плус во ист ден правиш рамо и нозе-лоша комбинација.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Да топ е програмава ако си на хемија:vozbud: Дечко каде бе 2 пати у недела вежбање на сите мускулни групи, ова ти е чист пример за катаболизам. Јас вежбав вака пред да добијам тендонитис(запалење на тетиви) Плус во ист ден правиш рамо и нозе-лоша комбинација.
зш така бе? јас во живот хемија немам земено, програмава е супер незнам како си можел да добиеш воспаление на тетиви.. мислам нормално е при прв допир со тегови да добиеш воспаление.. а рамо и нозе е најбоље комбинација идам во плаза на теретана барем така тренерот ми има кажано.. повеќе би му верувал него ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom