Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Вежбав едно време у теретана ама се откажав!:toe:

Вежбав едно време у теретана ама се откажав!:toe:

Добро :toe:
Јасно ми е ама вежбам дома а имам само 2-3 справи па затоа :kesa:
reddevil4ever тој распоред не ти го препорачувам и јас поради тоа, катаболизам, не се вежба постојано ако сакаш да градиш мускулна маса, треба одмор од 2 до 3 дена неделно.
И јас немам справи дома, па импровизирам со мои направени тегови и со вежби со помош на сопствената тежина.

Добро :toe:

reddevil4ever тој распоред не ти го препорачувам и јас поради тоа, катаболизам, не се вежба постојано ако сакаш да градиш мускулна маса, треба одмор од 2 до 3 дена неделно.
И јас немам справи дома, па импровизирам со мои направени тегови и со вежби со помош на сопствената тежина.

Епа ајде вие направете ми еден распоред со вежбите ккои ги правам :smir:

Me interesira vo aerodrom kaj biser dali ima nekoi teretani za vezbanje? (vo skopje)

брат,не ме бива за англиски :kesa:

na kakov raspored mislis?ako znam sto tocno spravi ,tegovi i tezini poseduvas bi mozel da ti preporacam dobri improvizirani vezbi za sekoj del od teloto,ama na slepo nekako tesko...inaku ako nemas dovolno golemi tezini raboti koncentracionen trening...:wink:

bas kaj Biser ne znam ama Atleta ne ti e daleku sepak. taman da se zagrees :)

Баш кај Бисер има. Фит-Фан се вика теретаната, се наоѓа во подрумот од зградата која е залепена со Т.Ц. Бисер, во која се наоѓа и „познатата“ XXL скараџилница.

Месечната членарина варира од 1100 - 1400 денари, во зависност од тоа колку денови неделно ја посетуваш. Одам речиси половина година, и сум релативно задоволен од местото.

Me interesira vo aerodrom kaj biser dali ima nekoi teretani za vezbanje? (vo skopje)

имаш теретана и спротив бисер кај пазарчето што беше во зградата одма десно од него оди од другата страна на бисер и прашај теретана каде има, во зградата кај што има стопанска банка мислам беше таму негде иди ќе се снајдеш а и евтино е околу 700-800 денари е, ги има сите справи, тренер итн. поздрав па пиши дали си ја нашол

eve jasеве јас по кој распоред вежбам:
понеделник:разбој,гради,бицепс,стомачни
вторник:разбој,грб,трицепс,стомачни
среда:разбој,гради,бицепс,стомачни
четврток:разбој,грб,трицепс,стомачни
петок:разбој,гради,бицепс,стомачни
сабота:трчање
недела:одмор
:smir:
лоша програма.. на секоја мускулна група и треба 24-48 саати одмор.. а како што гледам не ги работиш сите групи на мускули.. (ако сум грешка, нека ме корегира некој ама мислам дека барем 2 пати треба да се работи мускулна група неделно не повеќе)

Катаболизам:vozbud:

еве ти програма-
Пон. Гради
Вто Грб
Сре. одмор (тука можеш кардио да правиш ако имаш потреба)
Чет. Рамо и Трапез
Пет. Раце
Саб. Нозе
Нед. Одмор

Стомачни прави секој 2 ден.

во овој случај па многу долг одмор на мускулните групи.. спрема мене оваа програма би била најдобра и најефикасна:

пон. гради, трицепс, стомачни
вторник. грб, бицепс, стомачни

среда. рамо, нозе, стомачни

чет. одмор (стомачни - кој како сака пред спиење тоа 5 мин одзема)

петок. (исто од пон)
саб. (исто од втор)
нед ( исто од сред)

или може да избалансирате некако одморот во недела да ви доаѓа со тоа што ќе почнете во четврток :) поздрав се надевам ова ќе ви помогне

имаш теретана и спротив бисер кај пазарчето што беше во зградата одма десно од него оди од другата страна на бисер и прашај теретана каде има, во зградата кај што има стопанска банка мислам беше таму негде иди ќе се снајдеш а и евтино е околу 700-800 денари е, ги има сите справи, тренер итн. поздрав па пиши дали си ја нашол

лоша програма.. на секоја мускулна група и треба 24-48 саати одмор.. а како што гледам не ги работиш сите групи на мускули.. (ако сум грешка, нека ме корегира некој ама мислам дека барем 2 пати треба да се работи мускулна група неделно не повеќе)

во овој случај па многу долг одмор на мускулните групи.. спрема мене оваа програма би била најдобра и најефикасна:

пон. гради, трицепс, стомачни
вторник. грб, бицепс, стомачни

среда. рамо, нозе, стомачни

чет. одмор (стомачни - кој како сака пред спиење тоа 5 мин одзема)

петок. (исто од пон)
саб. (исто од втор)
нед ( исто од сред)

или може да избалансирате некако одморот во недела да ви доаѓа со тоа што ќе почнете во четврток :) поздрав се надевам ова ќе ви помогне

Да топ е програмава ако си на хемија:vozbud: Дечко каде бе 2 пати у недела вежбање на сите мускулни групи, ова ти е чист пример за катаболизам. Јас вежбав вака пред да добијам тендонитис(запалење на тетиви) Плус во ист ден правиш рамо и нозе-лоша комбинација.

Да топ е програмава ако си на хемија:vozbud: Дечко каде бе 2 пати у недела вежбање на сите мускулни групи, ова ти е чист пример за катаболизам. Јас вежбав вака пред да добијам тендонитис(запалење на тетиви) Плус во ист ден правиш рамо и нозе-лоша комбинација.
зш така бе? јас во живот хемија немам земено, програмава е супер незнам како си можел да добиеш воспаление на тетиви.. мислам нормално е при прв допир со тегови да добиеш воспаление.. а рамо и нозе е најбоље комбинација идам во плаза на теретана барем така тренерот ми има кажано.. повеќе би му верувал него ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom