ДоброВежбав едно време у теретана ама се откажав!![]()
reddevil4ever тој распоред не ти го препорачувам и јас поради тоа, катаболизам, не се вежба постојано ако сакаш да градиш мускулна маса, треба одмор од 2 до 3 дена неделно.Јасно ми е ама вежбам дома а имам само 2-3 справи па затоа :kesa:
Епа ајде вие направете ми еден распоред со вежбите ккои ги правам :smir:Добро
reddevil4ever тој распоред не ти го препорачувам и јас поради тоа, катаболизам, не се вежба постојано ако сакаш да градиш мускулна маса, треба одмор од 2 до 3 дена неделно.
И јас немам справи дома, па импровизирам со мои направени тегови и со вежби со помош на сопствената тежина.
http://www.probodybuilding.com/bodybuilding-training-programs.phpЕпа ајде вие направете ми еден распоред со вежбите ккои ги правам :smir:
Има во една од кулите кај бисер мислам, онаа кај sportlifeMe interesira vo aerodrom kaj biser dali ima nekoi teretani za vezbanje? (vo skopje)
брат,не ме бива за англиски :kesa:
na kakov raspored mislis?ako znam sto tocno spravi ,tegovi i tezini poseduvas bi mozel da ti preporacam dobri improvizirani vezbi za sekoj del od teloto,ama na slepo nekako tesko...inaku ako nemas dovolno golemi tezini raboti koncentracionen trening...:wink:брат,не ме бива за англиски :kesa:
bas kaj Biser ne znam ama Atleta ne ti e daleku sepak. taman da se zagreesMe interesira vo aerodrom kaj biser dali ima nekoi teretani za vezbanje? (vo skopje)
Баш кај Бисер има. Фит-Фан се вика теретаната, се наоѓа во подрумот од зградата која е залепена со Т.Ц. Бисер, во која се наоѓа и „познатата“ XXL скараџилница.bas kaj Biser ne znam ama Atleta ne ti e daleku sepak. taman da se zagrees![]()
имаш теретана и спротив бисер кај пазарчето што беше во зградата одма десно од него оди од другата страна на бисер и прашај теретана каде има, во зградата кај што има стопанска банка мислам беше таму негде иди ќе се снајдеш а и евтино е околу 700-800 денари е, ги има сите справи, тренер итн. поздрав па пиши дали си ја нашолMe interesira vo aerodrom kaj biser dali ima nekoi teretani za vezbanje? (vo skopje)
лоша програма.. на секоја мускулна група и треба 24-48 саати одмор.. а како што гледам не ги работиш сите групи на мускули.. (ако сум грешка, нека ме корегира некој ама мислам дека барем 2 пати треба да се работи мускулна група неделно не повеќе)eve jasеве јас по кој распоред вежбам:
понеделник:разбој,гради,бицепс,стомачни
вторник:разбој,грб,трицепс,стомачни
среда:разбој,гради,бицепс,стомачни
четврток:разбој,грб,трицепс,стомачни
петок:разбој,гради,бицепс,стомачни
сабота:трчање
недела:одмор
:smir:
во овој случај па многу долг одмор на мускулните групи.. спрема мене оваа програма би била најдобра и најефикасна:Катаболизам![]()
еве ти програма-
Пон. Гради
Вто Грб
Сре. одмор (тука можеш кардио да правиш ако имаш потреба)
Чет. Рамо и Трапез
Пет. Раце
Саб. Нозе
Нед. Одмор
Стомачни прави секој 2 ден.
Да топ е програмава ако си на хемијаимаш теретана и спротив бисер кај пазарчето што беше во зградата одма десно од него оди од другата страна на бисер и прашај теретана каде има, во зградата кај што има стопанска банка мислам беше таму негде иди ќе се снајдеш а и евтино е околу 700-800 денари е, ги има сите справи, тренер итн. поздрав па пиши дали си ја нашол
лоша програма.. на секоја мускулна група и треба 24-48 саати одмор.. а како што гледам не ги работиш сите групи на мускули.. (ако сум грешка, нека ме корегира некој ама мислам дека барем 2 пати треба да се работи мускулна група неделно не повеќе)
во овој случај па многу долг одмор на мускулните групи.. спрема мене оваа програма би била најдобра и најефикасна:
пон. гради, трицепс, стомачни
вторник. грб, бицепс, стомачни
среда. рамо, нозе, стомачни
чет. одмор (стомачни - кој како сака пред спиење тоа 5 мин одзема)
петок. (исто од пон)
саб. (исто од втор)
нед ( исто од сред)
или може да избалансирате некако одморот во недела да ви доаѓа со тоа што ќе почнете во четвртокпоздрав се надевам ова ќе ви помогне
зш така бе? јас во живот хемија немам земено, програмава е супер незнам како си можел да добиеш воспаление на тетиви.. мислам нормално е при прв допир со тегови да добиеш воспаление.. а рамо и нозе е најбоље комбинација идам во плаза на теретана барем така тренерот ми има кажано.. повеќе би му верувал негоДа топ е програмава ако си на хемијаДечко каде бе 2 пати у недела вежбање на сите мускулни групи, ова ти е чист пример за катаболизам. Јас вежбав вака пред да добијам тендонитис(запалење на тетиви) Плус во ист ден правиш рамо и нозе-лоша комбинација.