Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Не знам за составот многу, ама цената е 1000 денари за 1.5 кг.
ok e,prosecen,ne ocekuvaj koj znae sto,ama gejner si e gejner,najcesto e sostaven od protein,pogolemo kolicestvo na jaglehidrati,i mozebi kreatin,glutamini sl,zavisi od firmata,cenata i sl...inaku spored cenata ok e ...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Алекс, едно прашање, проценка или сугестија ако не ти е тешко.

Со намалување на исхраната се намалува и снагата нормално, но и обемот на мускулатурата односно се топат мастите и се чисти мускулот. Е сега, да мине летото мислам да земам протеини пошто не можам да постигнам со редовна исхрана да изградам мускулна маса -таа исхрана е доста скапа и многу ригорозна. Доколку досега комбинирав овој начин на вежбање со додатни протеини ќе имав доста голема маса, но мастите немаше да се трошат и тежината немаше да се намали баш како што јас сакам.

Прашањето е - Од сите протеински препарати дали whey протеините се најчисти, најсоодветни за оваа намена? Да се чисти телото, а да се дава протеин на мускулот? И дали ако се земаат овие протеини е потребно да се продужи со амино или амино да ги исфрлам од употреба?

Малку поголем вовед, ама ... :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Mega Mass 3000 гејнерот добар е? Ми го препорачаа за кревање на маса.
Не е добар.Од лично искуство ти кажвам.Земи си N-Large.Или ако си при пари купи посебно протеин(Whey 100 % Optimum Nutrition),Декстроза и креатинче( 5 гр. после вежбање) и комбинирај.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Не е добар.Од лично искуство ти кажвам.Земи си N-Large.Или ако си при пари купи посебно протеин(Whey 100 % Optimum Nutrition),Декстроза и креатинче( 5 гр. после вежбање) и комбинирај.
Не е добар во смисла не се постигвет резултати или не е добар во смисла штетен е? Овие другиве шо пари се?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Во смисла не се постигвет резултати.А овај другиов N-large е мислам 4-5000 ден за 4 кг.Останатото е скапо.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
Во смисла не се постигвет резултати.А овај другиов N-large е мислам 4-5000 ден за 4 кг.Останатото е скапо.
Оххх мајко, N-Large е стар едно 5-6 години,сега за истите пари можеш да земеш 5 пати подобар гејнер,по софистициран со повеке додавки за почиста маса.Само ке треба малце да шараш по нет за да најдеш нешто поасално.

Но во друг случај ако веке си задоволен можеш и со него да си тераш али има и боље...

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Моментално сум покус со париве така да ќе пробам сепак со мега масс 3000, ќе видам шо резултати ќе имат, па после ако имат потреба ќе се префрлам на нешо поквалитетно (и поскапо).

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Алекс, едно прашање, проценка или сугестија ако не ти е тешко.

Со намалување на исхраната се намалува и снагата нормално, но и обемот на мускулатурата односно се топат мастите и се чисти мускулот. Е сега, да мине летото мислам да земам протеини пошто не можам да постигнам со редовна исхрана да изградам мускулна маса -таа исхрана е доста скапа и многу ригорозна. Доколку досега комбинирав овој начин на вежбање со додатни протеини ќе имав доста голема маса, но мастите немаше да се трошат и тежината немаше да се намали баш како што јас сакам.

Прашањето е - Од сите протеински препарати дали whey протеините се најчисти, најсоодветни за оваа намена? Да се чисти телото, а да се дава протеин на мускулот? И дали ако се земаат овие протеини е потребно да се продужи со амино или амино да ги исфрлам од употреба?

Малку поголем вовед, ама ... :)
ne se najcisto proteinite,vo stndardniot Whey protein ima okolu 70-80% cist protein,drugoto se jaglehidrati,mozebi glutamin i sl,ama ne se skroz cisti,...ima posebno cisti proteini koi sto se recisi 100% cisti se:iso100 na dymatize,mislam deka e i ovoj Whey 100 % Optimum Nutrition i sl.ama ovie se dosta skapi.
ne treba aminoto da gi isfrlas od upotreba tuku najubavi reziltati ke dobies so dobra kombinacija pomegu aminoto i proteinot,aminoto ce pocisti od Whey proteinot(ne sodrzat jaglehidrati,tuku samo amino kis.(od koi preku pat na sinteza vo samoto telo se sozdava proteinot)).

Оххх мајко, N-Large е стар едно 5-6 години,сега за истите пари можеш да земеш 5 пати подобар гејнер,по софистициран со повеке додавки за почиста маса.Само ке треба малце да шараш по нет за да најдеш нешто поасално.

Но во друг случај ако веке си задоволен можеш и со него да си тераш али има и боље...
samo N-lerge e dokazan,drugite(najcesto) se se samo na teorija.

Не е добар во смисла не се постигвет резултати или не е добар во смисла штетен е? Овие другиве шо пари се?
kako sto ti rekov za taa cena e odlicen,a deka ima mnogu podobri ima,ama se i mnogu poskapi....moj sovet e ubavo da go proucis sotavot za da znaes na sto si.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Значи комбинација, ок. Фала Алекс.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Од кај можам да набавам еднорачни тегови?Пошто побарав на нет тука за во Македонија и најдов само од 5кг. максимум,а мене ми требаат 10кг. минимум.Any idea?:toe:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Од кај можам да набавам еднорачни тегови?Пошто побарав на нет тука за во Македонија и најдов само од 5кг. максимум,а мене ми требаат 10кг. минимум.Any idea?:toe:
ako si od Sk,imas vo Vucko company vo K.voda ili Aerodrom(tamu se najeftini),a inaku ima i vo Flex,Wing i dr.

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Луѓе ако може еден совет некој да ме упати во следново јас имам 21г во таратана сум везбал ,дома ,трчање ,стомачни ,склекови, горе сум ок сеа сакам да вежбам повеќе за да се оцртам али проблем е стомак:toe: сакам да го оцртам али кога везбам за него трцане стомацни и др. губам од маса горе раце ,гради ,рамо имали некој идеја сто да правам :nesum:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Луѓе ако може еден совет некој да ме упати во следново јас имам 21г во таратана сум везбал ,дома ,трчање ,стомачни ,склекови, горе сум ок сеа сакам да вежбам повеќе за да се оцртам али проблем е стомак:toe: сакам да го оцртам али кога везбам за него трцане стомацни и др. губам од маса горе раце ,гради ,рамо имали некој идеја сто да правам :nesum:
Прилагоди ја исхраната, сакаш да ставаш маса или да се дефинираш...одлучи се прво што сакаш да постигнеш, неможеш да ставаш и маса истовремено и да се дефинираш (многу е потешко мислам) и првите резултати се покажуваат таму каде што ти несакаш.

За стомачните мускули, добро знаеш дека трчањето е многу важно, но пред, пред се ИСХРАНАТА, не е само во обемот на бицепс голем ако тоа е само маса, не добро издефинирана... вежбај ги сите мускулни групи бидејќи изгледа смешно да имаш огромни раце, а истурен стомак или нозе чачкалица :nenene:
Но може тебе ти се приоритет само рацете, па затоа се плашиш на секој сантим изгубен во обем.
Трчај, вежбај, храни се здраво, спиј и ќе имаш посакувани резултати :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom