Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување

Jas gi pram ovie i mn sum zadovolen za site stomacni ima vezbi ama koj vezbi za koj se ne mozam tocno da kazam.

Аха и да ги земам? Ми нудат некои 50-50 за 1700, за еден месец..

Ако може да прашам каде можам да набавам Овесни снегулки...
и ако се разбира некој/а да ми каже за што служи Декстрозата?:smir:

пфф имаш во секоја продавница, јас земам едни германски 40 ден 500гр многу се добри, 13.5 грама протеини/100гр и јаглени хидрати 20/100 гр.
Декстрозата е добра за после тренинг, за телото да ја надокнади изгубената енергија од тренингот. ~50гр после тренинг

пфф имаш во секоја продавница, јас земам едни германски 40 ден 500гр многу се добри, 13.5 грама протеини/100гр и јаглени хидрати 20/100 гр.
Декстрозата е добра за после тренинг, за телото да ја надокнади изгубената енергија од тренингот. ~50гр после тренинг

ok фала мн :back:

Декстроза (исто позната како гликоза) е моносахарид или прост шеќер што е околу 20% помалку благ спореден со шеќерот од шеќерна репка. Целосно е добиен од пченка, евтин е и не содржи фруктоза или лактоза. Декстрозата вообичаено се користи како засладувач, извор на брзо примена енергија и носител во водата на растворливи медикаменти. Шеќерот е главниот извор на енергија во телото. Таа го иритира инсулинот во телото и со тоа го појачува ефектот на апсорбција на протеините. Може да се најде и во сувото грозје, 80%.

Во Гладијатори ја имаш килограм за 100 мкд. (ако е забрането вака рекламирање нека го избришат модераторите)

Во врска со овесните снегулки, ги имаш скоро во сите поголеми маркети во рафтовите за здрава исхрана.

јас си мавам бонжита слично е на ова или нема врска викаат добро било за спортисти :nesum:

јас си мавам бонжита слично е на ова или нема врска викаат добро било за спортисти :nesum:
И јас јадев порано такви кога не внимавав на исхраната што не значи дека се штетни но незнам што содржат.
Така да на пакувањето имаш нутративни вредности и се пишува на нив, Јаглени хидрати, масти, протеини, калории и со тоа ќе процениш дали е здрава. Мислам дека беше засладена со мед и нема бел шеќер, и знам некои ја јадат пред тренинг, но незнам од искуство, види што содрже па потоа одлучи дали е добра или лоша :helou:

Mega Mass 3000 гејнерот добар е? Ми го препорачаа за кревање на маса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom