Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
За жал да, ама не ми требат многу 5-10 кг
za zal za da kacis 5-10 kg cista muskulna masa treba poveke vreme,zemajki vo predvid deka imas dosta brz metabolizam toa ke bide teska rabota,i ke treba podosta vreme,ama sepak e mozno i izvodlivo.najbitna za tebe e hranata(normalno i prilagodeni vezbi ),vnes na mnogu poveke proteini isto i jaglehidrati(koi na tebe nema da ti bide problem da gi potrosis),proteinite obavezno da gi vnesuvas na sekoi 2-3 casa(najubavo e i da zemes whey protein) i dr
a za vezbite treba da pravis najveke po 9 serii za edna muskilna partija,so poveke odmor pomegu seriite,krevanje pogolemi tezini so pomalku povtoruvanja(od 2-4 povtoruvanja vo poslednite serii)...mnogu e komplicirano,najubavo mozam da ti objasnam koga go sledam tvojot napredok,...vaka se zboruvam na pamet,na nevideno...ama toa e toa.
i ne zboraajoveke da odmras da ne govedes teloto vo sostojba na katabolizam,i da izbegnuvas aeroben(kardio)trening,...zatoa sto za tebe ne e neophoden...:)

Спомна одмор меѓу сериите па да те прашам пример ако прам 10 серии од по 10 повторувања(да не не се разбериме, јас една серија ја сметам 10 пати да го кренам тегот) колку одмор треба да прам меѓу секоја серија.

Спомна одмор меѓу сериите па да те прашам пример ако прам 10 серии од по 10 повторувања(да не не се разбериме, јас една серија ја сметам 10 пати да го кренам тегот) колку одмор треба да прам меѓу секоја серија.
Значи ти сакас да ставис на мускул ок вака оди во таратана и за гради пример креваш прва серија 10 пати тегот потоа одмараш околу 1до2минути пак легнуваш втора серија ако можеш повторно 10 ако не колку можеш така три серии третата ако можеш стави плус 5 кила или и повеќе па одмараш пак 2мин и правиш 4серија -5кила или колку си накачил во третата па преминуваш истото на коса и таму исто инаку земи ако си во можност протеини тие се ок не се штетни ке ти објаснат тие од кај шо ке го купиш и тоа за 2 месеца гарант видливи резултати и тоа добри поззз крцкајсииииииииииииии:toe:

Тие што вежбаат вратило, нека не се лажат дека го направиле максимумот...Прво вежбав 3 месеци па ради зимата откажав, па вежбам сега 4 месеци интензивно, има резултати,зацврстен сум во гради каде каде,ми се појавија и тие лептирите, малце ми се познааваат пошто си стои мевцето хехе пукам понекад и 20 серии по 10че ама...
- раце спрема себе, широк фат
- раце спрема себе, тенок фат
- раце свртени напред тенок фат
- раце свртени широк фат
- раце позади грб ептен широк фат (грбни мислам дека ме сфативте)...

Ја на пример комбинирам трчање, склекови, стомачни, вратило разбој нема некоја огромна промена, ама сум задоволен, особено со добиената сила, па имам мислам темел за во теретана

10 кг мускул не можеш да направиш за една година па колку сакаш јади и вежбај правилно
може маса да качиш 10кг али колку од тоа ке биде мускул прашање е

Тие што вежбаат вратило, нека не се лажат дека го направиле максимумот...Прво вежбав 3 месеци па ради зимата откажав, па вежбам сега 4 месеци интензивно, има резултати,зацврстен сум во гради каде каде,ми се појавија и тие лептирите, малце ми се познааваат пошто си стои мевцето хехе пукам понекад и 20 серии по 10че ама...
- раце спрема себе, широк фат
- раце спрема себе, тенок фат
- раце свртени напред тенок фат
- раце свртени широк фат
- раце позади грб ептен широк фат (грбни мислам дека ме сфативте)...

Ја на пример комбинирам трчање, склекови, стомачни, вратило разбој нема некоја огромна промена, ама сум задоволен, особено со добиената сила, па имам мислам темел за во теретана

Види да ти објаснам некоја работа... Правилно вежбање во твојот случан не е проблем туку веројатно е генетиката.Не е многу битно колку серии ке напраиш и по колку пати туку за твојте цели да се исполнат прво ке треба маснотиите да ги загориш па после со соодветна суплементација да почнеш со супер серии па тек тогаш ке заприметиш резултати..

:smir:

Ако клам 10 кг мускул ќе изгледам ко бодибилдер во мала верзија, не ми треба толку мускул, сакам обична маса, значи да имам околу 65 кг не е битно дали мускул или масти, мускулот после ќе си го напрам.

Ако клам 10 кг мускул ќе изгледам ко бодибилдер во мала верзија, не ми треба толку мускул, сакам обична маса, значи да имам околу 65 кг не е битно дали мускул или масти, мускулот после ќе си го напрам.

:pos: Ја другар од 56 кила после скоро две години вежбање (со прекини) максимално сум бил 93 а сега сум топ со 83-4 ,,,така да ти клај си 10 кила мускул али нема да биде толку лесно како што ти го кажуеш :) треба доста работа :smir:

Види да ти објаснам некоја работа... Правилно вежбање во твојот случан не е проблем туку веројатно е генетиката.Не е многу битно колку серии ке напраиш и по колку пати туку за твојте цели да се исполнат прво ке треба маснотиите да ги загориш па после со соодветна суплементација да почнеш со супер серии па тек тогаш ке заприметиш резултати..

:smir:

Треба време, не сум ја нафуран нешто на билдање, ама на тераса си напраив вратило и рутина ми е... Сеа собирам шипки и за разбој.. Поентата на мојот пост беше дека вратилото е една од најдобрите ,,справи“ и има доста опции за горниот дел, и за долните стомачни кои се најпорблематични:smir:

Optimum Nutrition Pro Complex Gainer

Најдоброто светско дополнување на исхраната за стекнување на мускулна маса. За разлика од типичните формули за зголемување на тежина"Prokomplex Gainer "содржи многу поголем процент на калории кои потекнуваат од протеини. И додека на лицата кои тешко ја зголемуваат мускулната маса им треба 1000, 1200 па дури и 1500 калории по доза од производи за зголемување на тежината, многу спортисти можат да стекнат мускулна маса со значително помалце калории во доза. Значи покрај калориите овој производ обезбедува мешавина од 6 врвни извори на протеини, сложени јаглехидрати, диетални влакна, липиди, дигестивни ензими, витамини и минерали.

Ставањето на чист мускул за една година повеќе од 2 до 3 кг е доста тешко. Можеби правите забуна со маса и добро издефинирана мускулна маса, ова второто е потешко за постигнување.

Да не се повторувам само дека храната е клучот за успех, таа ви ја дава енергијата и е градител на мускулите. Инаку би дошло вежбање без суплементи како да градите куќа и имате доста мајстори а немате цигли (градежен материјал)со што ќе градите тогаш...? Мислам ја свативте поентата.
И не ви е потребно да бркате тежини (зборам и за кревање на тегови и за ваша телесна тежина) тие сами по себе ќе си дојдат, мислам целта е да се постигне добро обликувано тело, а не цифри со кои ќе се фалите кој повеќе крева или има повеќе телесна тежина...
Со секое ставање на килограм мускул тој согорува 60 калории само за негова исхрана со тоа што ги искористувате калориите.
Резултати ќе има но треба време, не се прави добро тело за 3 месеци преку распуст. :)

А дали е добро после вежбање одма да се спие ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom