- Член од
- 26 август 2008
- Мислења
- 2.165
- Поени од реакции
- 58
iscisten od masti,ama pa mnogu slab taka?ili...?Ама мене ми е потребна маса да во зима да во лето исто ми се фаќа, оти исчистен од масти сум од мајка.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
iscisten od masti,ama pa mnogu slab taka?ili...?Ама мене ми е потребна маса да во зима да во лето исто ми се фаќа, оти исчистен од масти сум од мајка.
iscisten od masti,ama pa mnogu slab taka?ili...?
za zal za da kacis 5-10 kg cista muskulna masa treba poveke vreme,zemajki vo predvid deka imas dosta brz metabolizam toa ke bide teska rabota,i ke treba podosta vreme,ama sepak e mozno i izvodlivo.najbitna za tebe e hranata(normalno i prilagodeni vezbi ),vnes na mnogu poveke proteini isto i jaglehidrati(koi na tebe nema da ti bide problem da gi potrosis),proteinite obavezno da gi vnesuvas na sekoi 2-3 casa(najubavo e i da zemes whey protein) i drЗа жал да, ама не ми требат многу 5-10 кг
Значи ти сакас да ставис на мускул ок вака оди во таратана и за гради пример креваш прва серија 10 пати тегот потоа одмараш околу 1до2минути пак легнуваш втора серија ако можеш повторно 10 ако не колку можеш така три серии третата ако можеш стави плус 5 кила или и повеќе па одмараш пак 2мин и правиш 4серија -5кила или колку си накачил во третата па преминуваш истото на коса и таму исто инаку земи ако си во можност протеини тие се ок не се штетни ке ти објаснат тие од кај шо ке го купиш и тоа за 2 месеца гарант видливи резултати и тоа добри поззз крцкајсииииииииииииииСпомна одмор меѓу сериите па да те прашам пример ако прам 10 серии од по 10 повторувања(да не не се разбериме, јас една серија ја сметам 10 пати да го кренам тегот) колку одмор треба да прам меѓу секоја серија.
Тие што вежбаат вратило, нека не се лажат дека го направиле максимумот...Прво вежбав 3 месеци па ради зимата откажав, па вежбам сега 4 месеци интензивно, има резултати,зацврстен сум во гради каде каде,ми се појавија и тие лептирите, малце ми се познааваат пошто си стои мевцето хехе пукам понекад и 20 серии по 10че ама...
- раце спрема себе, широк фат
- раце спрема себе, тенок фат
- раце свртени напред тенок фат
- раце свртени широк фат
- раце позади грб ептен широк фат (грбни мислам дека ме сфативте)...
Ја на пример комбинирам трчање, склекови, стомачни, вратило разбој нема некоја огромна промена, ама сум задоволен, особено со добиената сила, па имам мислам темел за во теретана
Ако клам 10 кг мускул ќе изгледам ко бодибилдер во мала верзија, не ми треба толку мускул, сакам обична маса, значи да имам околу 65 кг не е битно дали мускул или масти, мускулот после ќе си го напрам.
Види да ти објаснам некоја работа... Правилно вежбање во твојот случан не е проблем туку веројатно е генетиката.Не е многу битно колку серии ке напраиш и по колку пати туку за твојте цели да се исполнат прво ке треба маснотиите да ги загориш па после со соодветна суплементација да почнеш со супер серии па тек тогаш ке заприметиш резултати..
:smir:
ако јадеш пред спиење зашто да неА дали е добро после вежбање одма да се спие ?