Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
не сум луд да земам стероиди...:smir: изгледа ми е од Анимал Стакот или од Креатнот а може и од протеинчето да ми е ... не е битно ,земав од аптека продукти за да ги исчистам ...
епа ок :smir: бидејќи најчесто и најмногу излегуваат од употреба на стероиди,ама ок е :smir:

со омега 3 ли се чистиш?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
епа ок :smir: бидејќи најчесто и најмногу излегуваат од употреба на стероиди,ама ок е :smir:

со омега 3 ли се чистиш?
не само со омега туку со други препарати за кожа,,,,:helou:

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Имам вежбано пред 4-5 години, и имав добри резултати, почнав да правам мускули и маса. Но се разболев ( не од вежбањето :) ), лежев во болница 2 недели и од тогаш не сум вежбал пак. Сум одел така по еднаш со надеж да почнам пак, но ништо.

Но од скоро еве почнав пак да одам на боди-билдинг и решен сум да одам редовно, со цел здрав организам и дух, како и добро оформено тело.
Инаку земав аминокиселни BCAA - Branched-chain amino acids да пијам, во вид на капсули(150бр.).

Една капсула содржи :
L-Leucine - 250 mg.
L-Valine - 150 mg.
L-Isoleucine - 100 mg.
Исто така овие составки се содржат во храната, месото, јајцата, млекото и др. BCAA се дел од протеините.

Има некои предности со овие аминокиселни :
- Го зголемуваат мусклуниот метаболизам и синтезата на протеини
- Те заштитуваат од загуба на мускулна маса
- Го убрзуваат враќањето на масата
- Го зголемуваат горењето на мастите
- Идеални се за сите кои сакат да покачување на мускулната маса, енергијата и силата.
Инаку се пијат 3-4/2гр. капсули пред и 3-4/2гр. капсули после тренинг.

Ако некој вака има поискусен со овие работи да кажи може ли да се искомбинираат со некое посебно хранење и посебен тренинг овие аминокиселни. Јас си знам дека треба основното хранење при вежбање да биде задоволено, но дали има и некои работи плус кои јас не ги знам :) .

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
мене ми имаат кажано дека многу добра комбинација било Протеин и Глутамин или бцаа (не сум сигурен за второво)за дигање чист мускул ....

дај кој се разбира за оваа комбинација нека пише нешто оти сакам да почнам да ја користам од 1 јули...(сеа сум на веј протеин)

позз:smir:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
другари... Завчера вежбав раце(бицепс и трицепс) а вчера поради болката у рацете неможев да се извежбам на груда...
Па ако сакате да ми кажете што да вежбам у текот на неделата, уствари да ми кажете што да комбинирам и кои денови да ги вежбам...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
другари... Завчера вежбав раце(бицепс и трицепс) а вчера поради болката у рацете неможев да се извежбам на груда...
Па ако сакате да ми кажете што да вежбам у текот на неделата, уствари да ми кажете што да комбинирам и кои денови да ги вежбам...
Имаш воспаление....

1.Ке идеш во аптека и ке земеш Андол и Магнзиум...

2.Чим ри решил да вежбаш ,,вежбај нозе и стомак...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
ја кога отидов прв пат типот ми кажа ако добијам воспаление утредента да не ги одмарам мускулите да не ми се олабават и ке испаднело дека џабе сум вежбал

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
најубаво ти е, првата недела да ги правиш сите мускули, по две серии не по четири.
Првиот ден ке ги воспалиш сите, наредниот ден ќе ја намалиш малце килажата и ке продолжиш сите да ги вежбаш, третиот исто, четвртиот ако осетиш дека болката поминува постепено зголемувај килажа... така 7 - 8 дена и после можеш да си ги поделиш вежбите...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.259
Ај и ја да прашам:

Појдов во теретана сега во Понеделник за малку да качам на маса и сега сакам да ми кажете кои комбинации на вежби е најдобро да се прават:

Јас вежбав гради па грб па раце и на крај рамо.

Е сега гледам некој комбинираат т.е. вежбат еден ден гради и бицепс, утредента грб и трицепс и на крај рамо и нозе.

Како е најдобро за качување на маса?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
за качување маса ти е најдобро 1 мускул дневно. Јас во моментов така вежбам
ама тој еден мускул го вежбаш најјако што можеш,
пример понеделник само гради, и гради ке кренеш колку што можеш повеќе, да го напумпаш мускулот, нареден ден грб, друг ден раце(бицепс трицепс надлактица подлактица) па рамо... може со нозе да го комбинираш тоа...

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
значи да пријавам дека почнав и официјално со теретаана иако е крај на сезоната ама има план и програм за преку цело лето со тоа што морам да симнам 5 кила од вишокот опремен сум со политермекс глутамин аминокиселина исостар и за ефектите ќе пишам после 21 тренинг позз

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.259
И уште едно прашање:

Неќам сега да земам протеини и тие ствари можеби малку понатака туку слушнав во теретана дека некој збореше нешто да се измешат јајце мед и млеко и тоа било добро за маса.....дали некој знае нешто за ова, како иде?

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Ќе земеш едно живо јајце,200-250 мл млеко,една банана и една лажица мед ќе ги ставиш во блендер и измиксај ги убаво и пиј :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.259
Ќе земеш едно живо јајце,200-250 мл млеко,една банана и една лажица мед ќе ги ставиш во блендер и измиксај ги убаво и пиј :)
Белката, жолтката или цело?!?!?!?!?

Kajgana Shop

На врв Bottom