South Park

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
И јас имам другар кој гледа Stargate и не можи да ги смисли South Park нешто слично зборува како тебе а нема гледано ни три епизоди, а Сопранови се ОК и јас ги гледав, многу јака серија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
А зошто ги спомнувате само пародиите на познатите.. Зошто не го спомнете пример
Гомното што зборува и е како дедо мраз (нешто за божиќ е главно) ГОМНО, ШТО ЗБОРУВА и е главно за божиќ...

ПЕШКИРОТ што зборува и ДУВА цело време

ГОСПОД кој е претставен како некоја влечуга, така нешто...

САТАНОТ кој е во геј врска со Садам Хусеин

Освен пародијата, има и други смешни работи, исто и познатите изреки, акцентот на Картмен, зафрканциите на децата итн...

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
А зошто ги спомнувате само пародиите на познатите.. Зошто не го спомнете пример
Гомното што зборува и е како дедо мраз (нешто за божиќ е главно) ГОМНО, ШТО ЗБОРУВА и е главно за божиќ...

ПЕШКИРОТ што зборува и ДУВА цело време

ГОСПОД кој е претставен како некоја влечуга, така нешто...

САТАНОТ кој е во геј врска со Садам Хусеин

Освен пародијата, има и други смешни работи, исто и познатите изреки, акцентот на Картмен, зафрканциите на децата итн...
Да точно се има, не е само до пародиите туку целиот концепт на South Park е закон од зафрканциите па до оригиналниот начин на кој се пренесени пораките и за крај Respekt My Authoretah :vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Гледам Саут Парк. И обожавам да гледам. Ама секогаш кога ќе го вметнат Исус и оној сарказам кон религијата ми смета. Ја гледав епизодата кога Исус и Сатаната беа предизвикани на бокс меч, и сите се обложија на Сатаната, а тој само се обложи на Исус. Никој не знаеше кој е тој еден што се обложи на Исус, и сите ги одра.
Јебига, има многу работи што исмејуваат. Скоро цело американско општество е исмеано на некој начин и тоа ептен ми се свиѓа.

Еве една интересна реплика од епизодата која ја гледав последно.

- Мајкл Беј уште снима филмови. Значи дефинитивно нема Бог таму горе. :retard:

Дебили:icon_lol:.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не си ја сватил серијата, нема врска ова што го зборуваш, а за рамнотежа ја има не бери гајле.
Добро можеби и ја немам сватено серијата имам гледано само неколку епизоди. Него дај да видам нешто од рамнотежата, во кои епизоди поддржуваат нешто хуманитарни цели креативни нешта. Пиши ми линк во пп од такви епизоди можеби и ќе го сменам мислењето дека не е плукачка омаловажувачка глупава цртана серија.
И на крај краева сите цртани ги гледаат деца, ако го даваат доцна навечер. Прашањето е што ќе научат тие деца од South Park дека се е срање?
За разлика од Soth Park Samurai Jack е многу добро поучен цртан. Тој учи за храброст, издржливост, кодекс, чест благородни работи.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Не гледам многу често но планирам да ги спуштам сите епизоди и ќе си ги гледам на ДВД. Вака ако случајно го погодам терминот на а2 не знам ни точно кога е кон 1 мислам гледам по некоја епизида.

Една од најдобрите епизоди што ја имам гледано е со вошките. :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Баш у моментов гледам епизода од Саутпарк. Ги знам сите на памет :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Добро можеби и ја немам сватено серијата имам гледано само неколку епизоди. Него дај да видам нешто од рамнотежата, во кои епизоди поддржуваат нешто хуманитарни цели креативни нешта. Пиши ми линк во пп од такви епизоди можеби и ќе го сменам мислењето дека не е плукачка омаловажувачка глупава цртана серија.
И на крај краева сите цртани ги гледаат деца, ако го даваат доцна навечер. Прашањето е што ќе научат тие деца од South Park дека се е срање?
За разлика од Soth Park Samurai Jack е многу добро поучен цртан. Тој учи за храброст, издржливост, кодекс, чест благородни работи.
Го поддржуваат ретардираното дете. Ретардирано е, хедникепирано (Тими) и го третираат како уште едно дете, не го заебаваат, не го избегнуаат како што прават сите у реалниот живот.
Исто и со Џими, со штаки оди, има говорна мана и ништо не го заебаваат за тоа...
Ги поддржуваат хомосексуалците (биг геј ал, мр.герисон, спарки..)

И деца не треба да ја гледаат серијава, дури мислам дека и најавија СП дека не е за деца и филмот беше R-rated

P

PewDiePie

Гостин
Имам другарка што мнооогууу ги гледа и полека но сигурно ме зарази и мене :helou:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Значи кога и да ја фатам оваа серија ТВ, не можам повеке од минута време да се задржам,едноставно ништо не ме влече за серијава,одбивна ми е...
Не можам да кажам дека не ја бива ,штом толку народ ја глеа,и нели штом толку сезони се направени мора да им е интересна и добра, ама јас неможам :toe:

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
South Park не е цртан за деца, нема шанси да го разберат, тоа што го даваат после 00:00 е еден од доказите дека е наменет за возрасни, а Ike убаво објасни за тоа дека сепак поддржуваат некои работи.
Инаку мене најомилена ми е епизодата Make Love Not Warcarft 20 пати ја имам гледано и пак ми е интересна, а сега од 13 сезона Pinewood Derby е многу јака прво го тестираат светот дали е спремен за Федерација на планетите, а потоа го исмеваат за алчноста, расипаноста и глупоста, ама што да правиме кога е вистина :toe: само Sten има доблест да признае дека победил со измама на дербито каде се постигна Worp брзина што беше и причина за тестот...мора да ја гледате

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.124
Ако сакаш такви ствари гледај документарци од мајка Тереза.
Јас гледам за да се смеам.

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Прашањето е што ќе научат тие деца од South Park дека се е срање?
Баш од South Park и од Sten, Kyle, Cartman i Kenny ке научат да бидат open minded, само ако го разберат сепак треба да се следи шоубизнисот и политиката за епизоди како онаа со Том Круз или со Обама да бидат логични и смешни, а Samurai Jack колку што се сеќавам поправиме ако грешам немам гледано одамна освен за храброст, издржливост, кодекс, чест и благородни работи е многу насилен што пак не е наменето за деца како што и South Park е 16+

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако сакаш такви ствари гледај документарци од мајка Тереза.
Јас гледам за да се смеам.
Види Samurai Jack не е документарец за Мајка Тереза :toe:.

Samurai Jack колку што се сеќавам поправиме ако грешам немам гледано одамна освен за храброст, издржливост, кодекс, чест и благородни работи е многу насилен што пак не е наменето за деца како што и South Park е 16+
Е насилен и не е за деца, ама го гледаат исто како South Park, ама за разлика од кренкавите дечишта кои што серат на се и сешто Џек е филозоф човек мисли размислува и донесува одлуки.

Kajgana Shop

На врв Bottom