Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување

Ама ти го симнуваш само SERVICE PACK 3 Надградбата, а не цел оперативен систен интегриран и во него SP3??? Ако сакаш целосен Windows XP и во него да има SP3 тогаш тоа е некаде 700 мб...:smir:

Ама ти го симнуваш само SERVICE PACK 3 Надградбата, а не цел оперативен систен интегриран и во него SP3??? Ако сакаш целосен Windows XP и во него да има SP3 тогаш тоа е некаде 700 мб...:smir:
Цел ми треба..фала иначе:salut:

Абе иам еден (ај така да го наречам) проблем. Имам МСДН верзија на Виндоус ХП и еден супер кеј. Е сега, кога ХП-то го инсталирам на мојот пц, идам за активација и Виндоусот ми го активира се најнормално, значи како платена верзија, све си се поврзува на Мајкрософт серверот итн итн и кажува дека е ОК. Е сега фркава е што кога истиот Виндоус го инсталирам на друг пц со истиот кеј.. све исто. Кога пробувам исто да го активирам све легално, на ниеден друг пц не можам да го активирам, сем на мојот. Значи кејот го најдов гуглајќи, така што СИГУРЕН сум дека некој пред мене го искористил, не сум бил јас прв па затоа демек еве на мојот пц фаќа лиценцава. Што е фркава сварно незнам, али имам пробано повеќе пати на мојот пц да го преинстлаирам истиот Виндоус и кај мене нонстоп успешно го активира. Фактичи тој Виндоус со тој кеј е добитна комбинација, али штета што само на мојот пц успева :)
Someone?!?!?

Некое програмче со кое би можело да се тргне некој сегмент од видео фајл?
И линк по можност. ty

Океј, бидејќи со Psyside не сме се разбрале доволно, постов сеуште важи. И еве малку појаснување. Касперски си имаше вградено анти-банер програма која ги блокираше сите поп-апи и банери уште пред да излезат. Исто така ги спречуваше рекламите што идат во скоро секое видео на YouTube. Значи мене ми треба некоја програма што ќе го прави БАШ ова, а што нема да биде дел од некој антивирус. Ако нема таква, а има што е дел од антивирус препорачајте го него. И без препораки за adblock, script block или некои други екстензии за прелистувачите. Нејќам таква.
Згуглај, mvps hosts
ова не е ниту add on ниту апликација туку едноставна модификација на HOSTS фајлот(преку кој можеш да блокираш пристап до инернет страници, реклами на интернет страници и сл)
Иако главната примена на ова е да забрани пристап до страници со малициозен софтвер, често блокира и реклами/поп апи. На Јутјуб неам видено ниту една реклама :)

А сериал? И колку време треба да се чека за да снимам еден филм на двд од пр. 700мб?
пратен serial по пп
За брзината, зависи од твојот процесор.
Некое програмче со кое би можело да се тргне некој сегмент од видео фајл?
И линк по можност. ty
Не си ми баш јасен со ова сегмент али sony vegas прави чуда со едитирање на видео фајлови и најверојатно може да го направи тоа што го бараш.

Помош (windos xp pc3)

Ми треба итно за windows xp пакет еден незнам како точно се викаше за да го преведе виндовсот на македонски.Го имав ама го изгубив цд то и сега итно ми треба премногу итно за до вечер.АКо има некој линк нека пише премногу ми е итно.За 2003 windows е...фала однапред

Ај малце помош кога ќе отворам некој фолдер одма ми го дава ова
bbea9.jpg
и сите фолдери се гасат, фала однапред.

Да прашам...зашто пред гасење на компјутерот, од кога ќе стиснам Turn off, за да се појават трите опции за restart, shut down i sleep, чекам околу минута време? Од пред некој ден е вака, иначе порано супер беше.

Да прашам...зашто пред гасење на компјутерот, од кога ќе стиснам Turn off, за да се појават трите опции за restart, shut down i sleep, чекам околу минута време? Од пред некој ден е вака, иначе порано супер беше.

Провери колку програми ти работат во позадина. Во Task Menager во мени Processe . Дефрагментирајги партициите на хардот. Исчисти со CCleaner .Ако и тоа не помага..... преинсталација на цел систем. :toe:

МОЈ Проблем: Некои програми што ги инсталирав на пс се со македонско мени но ми се прикажуваат со ?????? менијата. Дали некој знај како тоа да се поправи затоа што сега брзо го преинсталирав ПЦ -то па незнам да ги подесам сетинзите или што е проблемот.... помош!

Имам еден глуп проблем, во сликата полуди ке ви стане јасно.
Проблемот е пример некоја песна/филм/слика кога ке сакам да го сменам името потоа ми дава едно прашање па кога ке одам yess, ми се префрлува во еден друг фаил и неможам да го отворам односно кога ке го ставам на ЦД не ми излева.
Еве на сликата ке ви стане јасно, е сега ОД КАДЕ ОВОЈ ПРОБЛЕМ ИЗЛЕГУВА:

Прегледај го приврзокот 38873

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom