Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Е вака, значи за дечково 1900 еура што прашуваше за Сохо Џенерикот, има доста подобри мотори за тие пари, како например 50цц Тригер СМ Џенерик, на брзини е, крос, и еднаш само ке го регистрира... Е за априлијава, има добар мотор, не е дека неваља, али изгледот го вади многу повеќе и убав е секако, плус сеа ги поефтинија на 2300 еура, а кинескиве кој како се погоди, разговаравме на темиве...

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
И ќе го сервисираш во Италија. Yeah right
Што има толку за сервисирање? уље незнам да сменам или гума неможе да се залепи тука?

Хонда е широк поим, наведи модел.
Абе скутер оригинална Хонда сега не ми текнува баш кој модел беше:kesa:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Што има толку за сервисирање? уље незнам да сменам или гума неможе да се залепи тука?

Абе скутер оригинална Хонда сега не ми текнува баш кој модел беше:kesa:
Под сервис се подразбира: уље у деференцијал, филтер (менување или чистење) ролни, каиш и слично понатаму на 8000км, а за Хонда од 50цц мислиш, да не е X8RX или Дио?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Незнам што тип си со мотор од 2500 евра (априлиа скутерче), не е некоја сума.

А ако веќе сакате да се праите фраери со скутер:nesum: еве нешто солидно:helou:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887

Какво говедо е кимково уфф ептен е фаца :vozbud:

^^^^ за моторчето хонда веројатно мисли на дио тие се бесмртни :pos2:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Под сервис се подразбира: уље у деференцијал, филтер (менување или чистење) ролни, каиш и слично понатаму на 8000км, а за Хонда од 50цц мислиш, да не е X8RX или Дио?
нема проблем за тие работи во случај на дефект одма ке ми пратат а за мењање уље јас ке си го менам филтерот сам ке си го чистам до толку разбирам и карбураторот да го исчистам така да не би имал проблем:helou:ова за хондата ич не ми текнува :tapp:Сега ги видов тие што си ги напишал не е ни една од тие:helou:

Не одам на тоа фраер да сум одам на квалитет:vozbud: И да не мислите дека ќе купувам одма Априлиа тука така ја отворивме темата:smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Добрра споредба направивме јас ставам скутер ти моторцикл сепак нема веза машина е:vozbud:
Јас ти го ставив како пример што е машина, а што е скутер.

Поентата на постот ми беше да ви доловам дека 2000 или повеќе евра за скутер од 50 кубици се многу бе луѓе. Не мислите вие така?

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Јас ти го ставив како пример што е машина, а што е скутер.

Поентата на постот ми беше да ви доловам дека 2000 или повеќе евра за скутер од 50 кубици се многу бе луѓе. Не мислите вие така?
Знам сватиф што сакаш да кажеш ама види сега за мене Скутер и Моторцикл не се исти за возење ако и тој и тој е мотор. Скутерот е за уживање за ладење јај*а а овој е малку по атрактивен за возење и потежок. Иначе 2000-2500 се меногу на оваа криза:tapp:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Знам сватиф што сакаш да кажеш ама види сега за мене Скутер и Моторцикл не се исти за возење ако и тој и тој е мотор. Скутерот е за уживање за ладење јај*а а овој е малку по атрактивен за возење и потежок. Иначе 2000-2500 се меногу на оваа криза:tapp:
Да, ама незначи ако сте деца, некој можи лесно да заработува. Особено знаејки ја познатата изрека, абе детето ми плачеше за мотор па му купив скутер. Сеедно дали е априлија од 2.000 евра или кинез од 500 исто ке те вози.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Абе овај мотор го купи мој другар. Моторот е ухууууууууууууууууууууууу али е 4650 евра. Сум го возел впечатоци не ни треба да се кажуваат. :vozbud:

Него толку пари јас не би дал за мотор, па што сака нека е, дај кажете дали овие колку толку се убај?

http://www.centarcom.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=39&Itemid=87&lang=mk

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Абе овај мотор го купи мој другар. Моторот е ухууууууууууууууууууууууу али е 4650 евра. Сум го возел впечатоци не ни треба да се кажуваат. :vozbud:

Него толку пари јас не би дал за мотор, па што сака нека е, дај кажете дали овие колку толку се убај?

http://www.centarcom.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=39&Itemid=87&lang=mk
Добро е хамачито братучет ми има ваков па солиден е:toe:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Абе не заебавај :jaj: Од Италија директно од фабриката ке ја земам за 2.800 евра со 5 год гаранција или до 20.000км каков кинез не заебавај луѓето возат Априлии со поминато над 20.000 без ремонт а овие кинескиве до 10.000 треба да го отвориш:jaj:Сега дека го плаќаш само името не се сложувам баш. кај кинеските што плаќаш? тоа плаќаш и кај Априлиата:toe:
Друше овие на кимково даваат 100 000 километри гаранција а 1700 евра.
Па сега види. За 1700 евра имам квалитет ист ко априлијата и сега види останатиот дел од цената до 2400 на априлијата го плаќаш дигиталниот километражник задниот диск воденото ладење и се разбира името така да исто сра*е ти е па види а има и кимко супер 9 ко априлијата со водено ладење заден диск и дигитална километража али поскап е па види сеа.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Друше овие на кимково даваат 100 000 километри гаранција а 1700 евра.
Па сега види. За 1700 евра имам квалитет ист ко априлијата и сега види останатиот дел од цената до 2400 на априлијата го плаќаш дигиталниот километражник задниот диск воденото ладење и се разбира името така да исто сра*е ти е па види а има и кимко супер 9 ко априлијата со водено ладење заден диск и дигитална километража али поскап е па види сеа.
Абе се е убаво ама пари нема ...:toe:...ако почнам сите да ги гледам нема да можам да се одлучам, така Априлиата ми падна на око и сеа останува уште рализацијата:vozbud:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
WRONG!! Ова е прпало кое има набиена цена поради дечиштата кои неможат да возат нешто што стварно се вика машина, а се наоѓа низ македонија за 1500-2000 евра

Машина
WRONG!! да ама таа машина е повеќе користена за сељачење, Ова е вистинска машина(според мене)

олдскул бејби

забегав офтопик упм

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
WRONG!! да ама таа машина е повеќе користена за сељачење, Ова е вистинска машина(според мене)

олдскул бејби

забегав офтопик упм
Ваков безпари да ми дадат нема да го земам, уствари ке го земам и ке го продадам па ке си купам каков сакам:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom