Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Ако моторот е 50, треба да се полага категорија М, полагање е само на тест, чини 2000 ден, се регистрира еднаш и никогаш повеќе, а ако моторот е над 50, се полага за А категорија и се регистрира секоја година, незнам точно цена...

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Ако моторот е 50, треба да се полага категорија М, полагање е само на тест, чини 2000 ден, се регистрира еднаш и никогаш повеќе, а ако моторот е над 50, се полага за А категорија и се регистрира секоја година, незнам точно цена...
За 125-ка може и со А1 категорија и може да се полага со 16 години.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Знам дека има 500 мислења за возачка за мотор 50цц , ама пак не ми е јасно. Ако е моторот под 50цц (49,5) треба? Зошто во охрид не застана полиција со изнајмена веспа и ни пиша казна зошто немавме возачка, а кај што го изнајмувавме скутерот ни рекоа не треба за овој возачка.Полицаецот ни пиша казна демек за скутери до 49,5 не требало а тој бил 49,7-8(незнам точно колку беше) Ми треба возачка или не ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Знам дека има 500 мислења за возачка за мотор 50цц , ама пак не ми е јасно. Ако е моторот под 50цц (49,5) треба? Зошто во охрид не застана полиција со изнајмена веспа и ни пиша казна зошто немавме возачка, а кај што го изнајмувавме скутерот ни рекоа не треба за овој возачка.Полицаецот ни пиша казна демек за скутери до 49,5 не требало а тој бил 49,7-8(незнам точно колку беше) Ми треба возачка или не ?
Aко имаш Б категорија не треба. Ако си малолетник и немаш никаква, треба да имаш возачка потврда или М категорија по ново. Појасно?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да.Благодарам :)
Изгледа на човекот што ви ја изнајми веспата му делувавте како 18 годишници кои имаат (барем едниот од вас) возачка па не проверил воопшто. А некако и не ги интересира ништо, битно тој ја изнајмил веспата па твој проблем е понатака.

Јас да сум полицаец/закон би му шлепнал и него казна што ја дал веспата на лица без дозвола.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Може малку офтопик прашањево,ама не знаев каде да го поставам.Пред некој ден купив Keeway Matrix 49cc и на прво полнење бензин на бензинска успеале да го заглават капачето на резервоарот.Со клуч не се отвара.
Денес ке го однесам на местото каде што го купив , белким ке го средат тоа.Дали некој од вас имал досега вакво непријатно искуство?Како завршило?

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Koj od kineskite e nakubavo?
Никој, кинеско си е кинеско. Кога веќе си решил да дадеш 2000 евра дај уште 500 купи си Априлија барем да знаеш дека мотор ќе возеш:toe::vozbud:

Може малку офтопик прашањево,ама не знаев каде да го поставам.Пред некој ден купив Keeway Matrix 49cc и на прво полнење бензин на бензинска успеале да го заглават капачето на резервоарот.Со клуч не се отвара.
Денес ке го однесам на местото каде што го купив , белким ке го средат тоа.Дали некој од вас имал досега вакво непријатно искуство?Како завршило?
Абе ништо не е ај ќе ти го направат во сервисот и готово:smir:

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
za 2100e ( mislam deka e tolki mozebi + ili - 50e ) imas kymco agiliti city 125cc eve ti i slika http://www.tinet.org/~cuadrado/agility125_city.jpg

i mozes za 2100e ( mislam deka e tolki mozebi + ili - 50e ) da zemes Kymco Super 8 125cc eve slika http://media.meta.ua/files/pic/0/5/255/wlXyg4hMOv.jpg?393095

ovie 2 skuteri imaat isti masini znaci imaat okolu 10ks i maksimalna brzina okolu 105km/h isto taka masinite se mnogu izdrzlivi i eftini za odrzuvanje i malce trosat ( najmnogu 3L / 100km )

spored mene ovie se best buy zatoa sto za 2100e nemozes da najdes dobar skuter od 125cc i 10ks koj ke e isdrzliv eftin za odrzuvanje i sto malce ke trosi

Kajgana Shop

На врв Bottom