LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Солид, тие од видетото ти се типични хилбилис... А wot, што е финтава што толку ја браниш серијата? Сите кажуваме (барем за тие што ЛОСТ сеуште е една од најдобрите серии) дека има еден тон необјаснети работи. Тон! Крајот како крав беше добар, ке беше и брилијантен ако се беше објаснето. А ова му дојде како да немаа идеа како да ги соберат сите пак во едно место, и што ке правиме? Ајде сите да ги убиеме, и во тој свет да се видат... :нема_такво_смајли:

@ Крејзи Појол

Па, како што би рекол Јimmy Kimmel, ако очекувавте да ви се објаснат тон работи, очигледно не сте ја сфатиле поентата.
Појол, јас немам ништо лично против фановите од твој калибар, почитувам различно мислење, почитувам незадоволство од финалето и не доволно одговори, но тоа што ме влече накај шољјата се коментарите као најлоша серија ever, зажалив што ја гледав.. етц. Мислам, треба да дочекаш финале за да цементираш мислење дали ти се допаѓа серија? За кој кур сте гледале 6 години/6 сезони? Мода? Како што признавам дека имаше доста ствари неодговорено, треба да се признае и дека ЛОСТ беше една од сериите која секоја епизода нудеше доста солидна доза возбудливост, тензија и неочекување до следната епизода итн.

Факт.

А некреативните.. ако можат да се наречат постови од типот на solid, рака на срце, друже, не осудувам, секој со свои афинитети, ама имаш играчница подолу. Ctrl + V, Дневна доза хумор.. таму си играј, ако немаш или не си способен за нешто поконструктивно.

Wot,не знам што подразбираш под некреативен пост???Сите видеа на темава се поврзани со серијава,ништо не е оф-топик.Не знам шо толку ти се одбивни видеава.
Еве ако сакаш нешто конструктивно,читај...

Најголем дел ЛОСТ ја следеа заради мистериозните работи,а не заради драмата на ликовите.Авторите свесно држеа публика баш со мистериите.Држеа публика со црни чудовишта,DHARMA,поларни мечки,со мистериозен остров кој никој не може да го најде,кој може да исчезне,со time-travel.Цела 5-та сезона беше time-travel.Ако ги немаше сите овие работи ова ќе беше само една обична просечна серија.И на крај ништо од тоа што ја држеше популарна серијава не беше објаснето.
На сите форуми се дискутираше за мистериите,а не за тоа кој лик со кого ќе се поврзел.

Peace... ;)

@Solid
Да. Се дискутираше за мистериите на островот но мора да признаеш дека островот не беше единствениот дел од приказната. Голем дел од серијата и настаните немаа врска со островот. Затоа и постоеа сите тие флешфорвард ,флашбек епизоди. Во нив не стануваше збор за островот и мистериите туку се зборуваше за карактерите. Но да . Сепак островот и мистериите беа главна тема на разговор.

Но знаеш како во Лост ништо не е она што очекуваш. Сите очекуваа разврска со која ќе се објасни “островот“ . Епа на еден мета начин пак не зезнаа со крајот. И сега луѓето се поделени. На некои им се допаѓа на некои не. Тоа беше неизбежно. Без разлика каков и да беше крајот. Никој не може да напише книга, да сними филм или музика која сите ќе ја сакаат. Прашање на вкус. Мене ете ми се погоди и не знам зошто ама работите кои не ги до одговорија не ми пречат или сум задоволен од одговорите.

На некој начин и ми е криво за луѓето/фановите кои 6 годинии ја следеа серијата и се разочараа од крајот(вакви има многу на форумов) и сега мислат дека џабе потрошиле време(вакви има помалку). Но како што реков нема шанси на секој да му се погоди крајот.

Промена: А како мислиш ништо од тоа не беше објаснато? Баш повеќето од работите што ги спомна беа прилично добро објаснати...:smir:

@ Крејзи Појол

Па, како што би рекол Јimmy Kimmel, ако очекувавте да ви се објаснат тон работи, очигледно не сте ја сфатиле поентата.
Појол, јас немам ништо лично против фановите од твој калибар, почитувам различно мислење, почитувам незадоволство од финалето и не доволно одговори, но тоа што ме влече накај шољјата се коментарите као најлоша серија ever, зажалив што ја гледав.. етц. Мислам, треба да дочекаш финале за да цементираш мислење дали ти се допаѓа серија? За кој кур сте гледале 6 години/6 сезони? Мода? Како што признавам дека имаше доста ствари неодговорено, треба да се признае и дека ЛОСТ беше една од сериите која секоја епизода нудеше доста солидна доза возбудливост, тензија и неочекување до следната епизода итн.

WOT, ако ти не си очекувал да ти се разјаснат, можеби ти не си ја сватил поентата, а? Пошто некако ја не се сеќавам во текот на минативе години некој од нас на форум да пишуваше: не сакам објаснувања, не ме интересираат мистерии, важно ми е кој со кој ќе се смуваааааа... :) А? Кој знае некој таков нека дигне два прсти.

Изгледа тебе тоа те мачи потсвесно: за кој кур гледав 6 години ако сега кажам дека крајот не чинеше? Па што и да ти сервираат, ќе чини? Не знам, твоја работа, исто како што е и твоја работа да ја браниш серијата и крајот. Ама ако заприметуваш, повеќето не сме хепи. Така да нема потреба од чудење, да сме еден-двајца, ок...

За серијата не можам да пишувам во секој пост дека била добра и ни се допаднала... се изјаснивме... да не беше добра не ќе ни беше криво што ја покакаа.

И ај едно прашање до сите на кои им се допадна соап опера крајот: оние enhanced епизодите што одеа на АБЦ, пред актуелната епизода, со објаснувањата... за што одеа? Нели не требаа објаснувања? Зошто не замараа со time-travel journey додатоците ако немало никаква потреба да се објаснува нешто?

Добро бе мајкуму, сценаристиве У НИТУ ЕДЕН МОМЕНТ не рекоа дека сите мистерии ќе се објаснат. Баш напротив, рекоа дека нема да се објаснат. И тоа го збореа од почетокот на сезонава па баш пред финалето. Да рекле дека ќе објаснат па да плукате, ај ве разбирам, ама вака... Сите знаевме дека нема да се објасни се. Значи пред да излезе финалната саат-и-пол епизода, свесни бевме дека у саат и пол, ма и 10, не е можно да се објаснат сите мистерии. А сите до тогаш зборевме дека претпоследната беше супер епизода, така да значи вие уште пред да почне финалната сте знаеле деканема да ви се бендиса.

Друго, за Синдикат мислам, што рече дека било многу глупо и идиотски од сценаристиве пошто ова било као кога некој ќе ти каже загатка, а за одговорот ќе ти рече знам ама не кажувам, или и јас не го знам. Значи мене увек некој кога ќе ми поставел некој логички проблем за кој ни тој не го знае решението, никогаш не сум била разочарана. Баш напротив.

Значи, и јас ја гледав сероијата ради мистериите. Статуата посебно :) Али бев свесна дека најверојатно нема да добијам одговори (иако се надевав за другата варијанта) и продолжив да гледам. И крајот ме бендиса.

Добро бе мајкуму, сценаристиве У НИТУ ЕДЕН МОМЕНТ не рекоа дека сите мистерии ќе се објаснат. Баш напротив, рекоа дека нема да се објаснат. И тоа го збореа од почетокот на сезонава па баш пред финалето. Да рекле дека ќе објаснат па да плукате, ај ве разбирам, ама вака... Сите знаевме дека нема да се објасни се. Значи пред да излезе финалната саат-и-пол епизода, свесни бевме дека у саат и пол, ма и 10, не е можно да се објаснат сите мистерии. А сите до тогаш зборевме дека претпоследната беше супер епизода, така да значи вие уште пред да почне финалната сте знаеле деканема да ви се бендиса.

Добро бе мајкуму, а до кога ние ќе ги објаснуваме точно исте работи што ги болдирав:
- Не у ниту еден момент, 5 сезони велеа дека ќе ги објаснат мистериите. Последнава дигнаа рачна и почнаа да мелат дека било за карактерите.
- Свесни сме дека за 1.30 не можат да објаснат се, ама имаа цела сезона наместо да веслаат со алтот кој е бескорисен за серијата, да почнат да објаснуваат по малку.
- Последен пат: не баравме да се објасни се, само поважните работи: ШТО Е ОСТРОВОТ, ЗОШТО Е ПОСЕБЕН, ШТО Е СВЕТЛИНАТА, КАКО РАБОТИ ТРКАЛОТО, ШТО Е СМОУКИ (пошто сигурно не беше МиБ), СТАТУАТА, КОИ СЕ ЛУЃЕТО ВО ХРАМОТ, ЕДЕН КУП ПРАШАЊА ОКОЛУ ДАРМА, ЕДЕН КУП ПРАШАЊА ОКОЛУ ТАЈМ-ТРАВЕЛОТ....
- Последен пат: не се проблем објаснувањата, проблем е идејата. Очигледно е и боде очи фактот дека приказната која започна и заради која го засакавме ЛОСТ нема врска со крајот кој ни го продадоа. Дупки колку сакаш со ваквиот крај: Како Бен го контролираше Смоуки кога на крајот испадна дека овој никогаш не бил под контрола и пази, не работи на копче? Како Волт се појавуваше на островот иако не беше мртов. Како Кристијан се појавуваше надвор од островот иако беше мртов. Зошто во 2-ра сезона рекоа дека Џек не е на списокот на Џејкоб а потоа испадна дека е и од секогаш бил?

Викам последен пат, пошто од сега само ќе се цитирам, ми се смачи да типкам. Ако вие можете да замижете пред фактот дека сте измамени, тоа е ваша работа. Не мора сите да бидеме послушни дечиња на „големите“ продуценти ем сценаристи. Не било до објаснувањата мај ес! Ај уште еднаш, а гледам дека сите веслате приказни а никој не одговара конкретни прашања: ЗОШТО НА АБЦ ОДЕА ОБЈАСНУВАЊА СЕКОЈА НЕДЕЛА И СЕ СНИМИЈА НЕКОЛКУ ДОДАТНИ ЕПИЗОДИ СО ОБЈАСНУВАЊА???

Секоја епизода на АБЦ откриваа демек по малце, не загреваа за финалето, големи откритија итн... И што испадна? Мртви биле. Е ако де. Ако биле мртви не е важно што се случувало во АЛТ-от, тоа имагинарно место. Сеуште е важно ШТО И КАКО СЕ СЛУЧУВАШЕ НА ОСТРОВОТ кој не беше имагинарно место.

Ја покакаа. И додека ја има темава ќе пишувам за тоа. Толку сум лут!

IOsono, не се нервирај. Најважното го видовме - Саид накрај се измува со типката од прва сезона :pos2: :pos2: :pos2:

Добро бе мајкуму, сценаристиве У НИТУ ЕДЕН МОМЕНТ не рекоа дека сите мистерии ќе се објаснат. Баш напротив, рекоа дека нема да се објаснат. И тоа го збореа од почетокот на сезонава па баш пред финалето.
Е така,од почетокот на последнава сезона.Откако претходно 5 сезони ни фрлаа разни мистерии кои само ја држеа гледаноста на серијава.

Тек вчера го гледав финалето, и ништо повеќе од тоа не очекував, таман си заврши, а и од која страна да земеш да размислуваш, дали подлабоко или површно ќе ја сватиш пораката, секоја чест...арно ама, нема веќе Lost :( само турски серии останаа...

До следните Lost 2.0 поздрав...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Добро, да почне нова серија wannabe Лост, со неверојатни мистерии, што ќе те држи прикован за компјутер саат време неделно, а одговорните да кажат дека нема да се разјаснат сите мистерии до крајот, ќе ја гледаш?

Добро, да почне нова серија wannabe Лост, со неверојатни мистерии, што ќе те држи прикован за компјутер саат време неделно, а одговорните да кажат дека нема да се разјаснат сите мистерии до крајот, ќе ја гледаш?

Никој нема да го гледа тоа.

ШТО Е ОСТРОВОТ, ЗОШТО Е ПОСЕБЕН, ШТО Е СВЕТЛИНАТА, КАКО РАБОТИ ТРКАЛОТО, ШТО Е СМОУКИ (пошто сигурно не беше МиБ), СТАТУАТА, КОИ СЕ ЛУЃЕТО ВО ХРАМОТ, ЕДЕН КУП ПРАШАЊА ОКОЛУ ДАРМА, ЕДЕН КУП ПРАШАЊА ОКОЛУ ТАЈМ-ТРАВЕЛОТ...

За инает... :) :) :smir:

Островот е точката помеѓу два или повеќе паралелни универзуми. Островот постои од кога постои светот. Островот е раскрсница помеѓу животот и смртта. Островот е ,едноставно, местото кое ја чува Светлината.

Светлина уствари и нема :pos2: . Светлината е она што се случува кога злото е затворено. Светлината е раѓање,живот,смрт. Светлината постои во секој човек. Светлината е надеж. Светлината е the Force од Стар Ворс. Светлината е прекуумерено протекување на животна сила од Земјата. :)

Тркалото придвижува механизам со кој се меша водата и чистата светилина. Тогаш се случуваат многу чудни и заебани работи.... Тркалото е идеа. Тркалото е пласибо ефект. Тркалото е дугме за телепортација и тајм травел.

Јас пак сум под силен в печаток дека МИБ=Смоуки.Сакаше да си оди дома исто како МИБ... :)

Статуата ја изградиле луѓето од Египет кој дошле по или Пред Џејкоб. Само што не дошле со авиони туку со кајчина/бродови. Светлината е живот, рагање. Таверет е божица на животот и раѓањето.

Луѓето во храмот се исто така луѓе повикани од Џејкоб да му помогнат во неговата мисија да го заштити островот/надворешниот свет/светлината од Миб/Смоуки. Некои од нив имаат некои посебни моќи/или не. Ама знам еден што ептен се курчеше и мислеше дека ако е Јапонец е многу јак. Па не ни сакаше да збори англиски. Педер... :) :) :)

Дарма е организација која е свесна за карактеристиките на островот. Организација со основач кој верува во равенката на Валенцети(или нешто слично) и се обидува да ги искористи специфичните карактеристики на островот да го спречат уништувањето на светот. МИБ/Смоуки беше голема закана. Така ни беше кажано. Дарма индиректно успеа во својата цел.

За тајм тревелот не знам што да ти кажам. Не сум физичар. Ама јебига. Серијава е за магичен остров со магична светлина каде луѓето магично заздравуваат и гледаат мртви луѓе. На островот има црно чудовиште кое личи на чад. Ако сега си запнал за тајм травелот, а не знам што уствари се тоа куп работи, тогаш си требало да ја прекинеш серијава уште во прва сезона кога Лок прооде. Its MAGIC! :) :)

И НА КРАЈ.АКО БЕШЕ УШТЕ ОД ПОЧЕТОК ЗА МИСТЕРИИТЕ ЗОШТО ИМАШЕ СЕРИЈАТА ФЛЕШБЕКС ЗА ЖИВОТОТ НА ИЗГУБЕНИТЕ А? :) :) :smir::smir:

Не ја покакаа. И додека пишува IOsonoINTERISTA ќе пишувам и јас.....:vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
^Уште Исус и поп со кандило ти фали :tv: И Кака.

Да не беа мистериите кур некој ќе гледаше, ќе гледаа Grey's Anatomy. Прва и втора сезона викаа гледајте ја секоја епизода и ќе дознаете се. Очигледно било маркетинг трик за кравите да гледаат. Say it, мууууу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom