LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    290

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.330
Погледнете ја првата епизода од серијава, првата сцена е и првата сцена од следната сезона.
Па ако се сеќавате првата епизода од серијата започнува со Џек, кој се наоѓа малце подалеку од местото каде што е едниот дел на авионот .

Апла предвиливо беше дека таа сцена ке има некакво влијане во иднина . . . јас мислев така ке ја завршат серијата, али играта колку што ме имаат информирано така завршува, па следно сценарио е почетокот на наредната сезона, бар според мене .

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Гледајте го Џек, единствениот кој знае што всушност се случува, ги спаси Харли, Клер и таа нигерката, плус човекот кој беше заглавен. А и на почетокот кога се ’’буди’’, не е баш изненаден каде се наоѓа, и одма трча некаде (кон плажата)... Не знам што да кажам... можеби на Џек тогаш не му беше првпат да падне на островот... Гледајте сами и одлучете.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Гледајте го Џек, единствениот кој знае што всушност се случува, ги спаси Харли, Клер и таа нигерката, плус човекот кој беше заглавен. А и на почетокот кога се ’’буди’’, не е баш изненаден каде се наоѓа, и одма трча некаде (кон плажата)... Не знам што да кажам... можеби на Џек тогаш не му беше првпат да падне на островот... Гледајте сами и одлучете.

И јас имав такво чувство, тоа може да е сцена после сите овие срања, па после да се вратиле пред нив. Долго време имаме за нагаѓање.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485

Па незнам дали баш од ова може да се заклучи, едноставно е поприсебен од другите, доктор е, знае дека е потребен во вакви ситуации, + е future leader на група изгубени... а лидер мора да се однесува како лидер макар и на таква група.

Енивеј, пишав и порано дека сум убеден дека оваа цела работа започна со Џек и ќе заврши со Џек, како и тоа дека тој води потекло од Џејкоб. Можеби целата оваа сплетка ќе заврши така што Џејкоб е мртов, а Џек ќе биде новиот лидер, мир на островот, мир во светот и во нашите срца...

т.е. во дефинитивниот крај, јас би ги вратил назад оние кои сакаат или имаат на што да се вратат, ако такви има, и би ги оставил другите тука, forever and ever... Ако размислиме подобро, Џек, Кејт, Сојер, Џулиет (ако има некаков камбек после бомбата), Хуго, Саид... никој од нив нема конкретно изграден и среден живот надвор, т.е. посебна причина да се врати. Ким и Сан можеби, ама и тие се дискутабилни. Иднината е на островот...

Како и да е, време за теории многу, ама она што ми се допадна на клипот кај 7.00, падот на огромен дел на авионот зад Чарли а тој мртов ладен. Исто и кога се плеткаше околу моторот кој подоцна проголта еден батка, пак беше мртов ладен. По однесувањето, на Чарли му беше најјасно што се случува, или пак беше на дроги... Ама како и да е, многу ми е криво што го убија човекот. Башка сопруг на Evangeline Lilly, алијас наша Кејт... некој од сценаристите бил многу љубоморен што го пратил дома... :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Би било многу помешано ова да биде точно. Круг.

Како и да е, време за теории многу, ама она што ми се допадна на клипот кај 7.00, падот на огромен дел на авионот зад Чарли а тој мртов ладен. Исто и кога се плеткаше околу моторот кој подоцна проголта еден батка, пак беше мртов ладен. По однесувањето, на Чарли му беше најјасно што се случува, или пак беше на дроги... Ама како и да е, многу ми е криво што го убија човекот. Башка сопруг на Evangeline Lilly, алијас наша Кејт... некој од сценаристите бил многу љубоморен што го пратил дома... :)
Што бе, се венчале?
Па на секој му е криво што го убија Чарли. Колку само беше тажна сцената, ми се плачеше.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Што бе, се венчале?
Па на секој му е криво што го убија Чарли. Колку само беше тажна сцената, ми се плачеше.
Sorry, not yet. Mоја грешка, избрзав малце. Одат од почетокот на LOST па си реков готова е работата.

За Чарли на сите ни беше криво ама тоа е. Некои пак едвај чекаш да ги снема. Ана Лусија на пример, имала толку негативен рејтинг пред да ја кркнат, што процениле дека и да ја убијат нема да предизвика никаква шокираност и возбуда. Затоа Мајкл кога ја уби неа мораше да ја убие и Либи, за емотивен шок кај публиката. И за Либи ми е жал, ќе беа најјак пар со Хуго... :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Sorry, not yet. Mоја грешка, избрзав малце. Одат од почетокот на LOST па си реков готова е работата.

За Чарли на сите ни беше криво ама тоа е. Некои пак едвај чекаш да ги снема. Ана Лусија на пример, имала толку негативен рејтинг пред да ја кркнат, што процениле дека и да ја убијат нема да предизвика никаква шокираност и возбуда. Затоа Мајкл кога ја уби неа мораше да ја убие и Либи, за емотивен шок кај публиката. И за Либи ми е жал, ќе беа најјак пар со Хуго... :)
Да, и мене смртта на Либи ми беше шок.
Ама уште не е објаснето што бараше Либи во менталната болница нели?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
Ништо чудно да го зедоа телото на Френк за Џејкоб да го окупира. Умре телото, ама не и Џејкоб според мене.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Па незнам дали баш од ова може да се заклучи, едноставно е поприсебен од другите, доктор е, знае дека е потребен во вакви ситуации, + е future leader на група изгубени... а лидер мора да се однесува како лидер макар и на таква група.

Енивеј, пишав и порано дека сум убеден дека оваа цела работа започна со Џек и ќе заврши со Џек, како и тоа дека тој води потекло од Џејкоб. Можеби целата оваа сплетка ќе заврши така што Џејкоб е мртов, а Џек ќе биде новиот лидер, мир на островот, мир во светот и во нашите срца...

т.е. во дефинитивниот крај, јас би ги вратил назад оние кои сакаат или имаат на што да се вратат, ако такви има, и би ги оставил другите тука, forever and ever... Ако размислиме подобро, Џек, Кејт, Сојер, Џулиет (ако има некаков камбек после бомбата), Хуго, Саид... никој од нив нема конкретно изграден и среден живот надвор, т.е. посебна причина да се врати. Ким и Сан можеби, ама и тие се дискутабилни. Иднината е на островот...

Според мене, ова што го викаа едно време сценаристите дека појма немаат каде оди приказната е BS, од многу причини. Не може среде серија да се направат такви пресврти, значи без да бидат планирани такви спектакуларни работи не може да ти текнат туку така. Џек намерно ова сезона беше малку изоставен, и емотивно (ептен беше ладен) и како лидер. Затоа ова шеста сезона има толку да не чуди Џек, што и сами нема да сме свесни, според мене ако веке некој се жртвува да ги спаси другите (ако мора да има Армагедон сцена :)) Џек е нашиот Брус Вилис, и ајде после да ве видам да не плачете :). Море групно ке плачеме.

Те цитирав оти мислам дека не е баш ненамерно сето тоа направено, и кога оди да се шие сам, чека некој да иде (Сигурно поминал низ ова Џек) во случајов Кејт. И кога се буди на остворов, одма проверува дали шишенцето со алкохол му е тука за раната да ја дезинфектира енд стаф...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Дефинитивно одлична е теоријава дека Џек знае за се :)
И неколку пати во теков на серијата различни ликови му кажуваат дека тој е потребен на островот.

Инаку на сполјер блогот на lostseries.blog.com.mk има еден трејлер за кој авторот кажува дека е од шестата сезона :) А во трејлерот се гледа токму (најверојатно) окото на Џек :)

http://lostseason4.blog.com.mk/node/228542

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
Теоријата дека Џек знае се' е long run според мене. Ако знае се', зошто побогу сите расправии со Лок, зошто не спречи некои убиства? (Таков тип е, да спречи)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Можеме ние да измислуваме милион и една теорија али веројатно ни сценаристите сеуште не одлучиле кој ќе е крајот на серијата. Може да снимат неколку последни епизоди па да одлучат кој крај е најдобар. И онака во полно серии така прават, ништо чудно и за оваа.
Џек сигурно дека ќе е главниот лик во шестата сезона. Тој секогаш беше посебен, беше лидер, секогаш ја имаше главната улога и последниот збор беше негов. Иако со Лок никогаш не се разбираа комплетно. Не е за џабе тоа што неговото око секогаш се појавува во најзначајните моменти. А и да не потсетувам дека сеуште е мистерија неговиот татко. Тој е на островот, па не е, па мртов е, па жив е ... Можно е Џек уште одамна да бил поврзан со островот.
Ајде го чекаме јануари. Што помалку размислувам, толку подобро :icon_lol:

D

Delux

Гостин
jas po so nemam gledano nitu edna epizoda,pa sega mi izgleda deka tropate na lamarina namesto da diskutirate...edno vreme imav vo plan da go izgledam celiot serijal ama ne mi se dava vremeto nekako.
Kako i da e,izgleda nekoj fan ke me ubie a

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Кога за првпат ги најдоа пештерите, најдоа 2 костури, мислам дека тие беа на Бернард и Роуз :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
jas po so nemam gledano nitu edna epizoda,pa sega mi izgleda deka tropate na lamarina namesto da diskutirate...edno vreme imav vo plan da go izgledam celiot serijal ama ne mi se dava vremeto nekako.
Kako i da e,izgleda nekoj fan ke me ubie a
Земај ДВД-јата и да не те слушнеме пак вакви работи :)

Сериозно, ти имаш уникатна можност да ги изгледаш турбо на екс една по една, што е далеку подобро (така ги гледав првите 3 сезони). Ем ќе си во тек со се, ем нема да забораваш како ние овде склероза што добивме па само се потсетуваме...

Кога ги гледав првите три цело време викав ај уште оваа и толку за денес, ама после крајот едвај чекаш да видиш што се случило наредно и нема крај тоа, цели денови пред компјутер... а сега сакал нејќел чекам, кога недела-две, кога 7-8 месеци... и ете ја после склерозата...

Kajgana Shop

На врв Bottom