LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    290
Ј

јовица11

Гостин
Само што ја изгледав дуплава задња епизода, по четири дена сецкање на истата. Доста развлечено, многу неразјаснети работи, вртење околу истото.Вредеа само последните 20 минути, и ај сеа до јануари ќе чекаме за да видиме шо - како.Ова беше дефинитивно најлошата Лост сезона евер! Мило ми е што заврши, барем нема да се замарам со истава летото.:helou:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ауу каков крај. Немам зборови.
Ме расплака сцената кога Џулиет паѓа во дупката. Зошто Кејт не падна бе? Мораше Џулиет? И криво ми е зошто Џулиет му раскина на Соер, мислам дека он ја сака неа.
Не ја открија мистеријата со статуата.
Одвај чекам да почне шестата сезона. Зараза.

Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
Не се сеќавам баш најдобро на сцената и кој беше во кабината. Но можно е Клер да била Smokie а Кристијан непријателон на Jacob... Ова е глупо ама можно е. Ќе видиме.... Или пак пошто мислам не ги видовме Кристијан и Клер во иста сцена тогаш можно е да го брзо менувал обликот. Ова е уште поглупо.... :toe:
abe ne se znae dali kler e mrtva nemora da znaci deka ne bila ona, i mislam deka vo 6ta sezona kler pak ke ja ima i ke bide edna od main characters

Член од
21 јули 2007
Мислења
122
Поени од реакции
2
bscap0000.jpg --- season 2 (holy bible )

The Torah focuses on three moments in the changing relationship between God and people. The first eleven chapters of Genesis provide accounts of the creation (or ordering) of the world, and the history of God's early relationship with humanity. The remaining thirty-nine chapters of Genesis provide an account of God's covenant with the Hebrew patriachs, Abraham,Isaac and Jacob (also called Israel), and Jacob's children (the "Children of Israel"), especially Joseph. It tells of how God commanded Abraham to leave his family and home in the city of Ur , eventually to settle in the land of Canaan , and how the Children of Israel later moved to Egypt. The remaining four books of the Torah tell the story of Moses who lived hundreds of years after the patriarchs. His story coincides with the story of the liberation of the Children of Israel from slavery in Ancient Egypt, bscap0002.jpg
to the renewal of their covenant with God at mount sinai , and their wanderings in the desert until a new generation would be ready to enter the land of Canaan. The Torah ends with the death of Moses. The Torah contains the commandments, of God, revealed at Mount Sinai (although there is some debate amongst Jewish scholars, if this was written down completely in one moment, or if it was spread out during the 40 years in the wandering in the desert). These commandments provide the basis for Halakha (Jewish religious law). Tradition states that the number of these is equal to 613 mitzvot or 613 commandments. There is some dispute as to how to divide these up (mainly between the Ramban and rambam the Torah is divided into fifty-four portions which are read in turn in Jewish liturgy, from the beginning of Genesis to the end of Deuteronomy, each Sabbath . The cycle ends and recommences at the end of Sukkot , which is called simchat torah .

Jacob , also known as Israel (Hebrew: יִשְׂרָאֵל‎, Standard Yisraʾel, Tiberian Yiśrāʾēl; Arabic: اسرائيل‎, Isrāʾīl; Septuagint Greek: Ἰσραήλ; "struggler with God"), was the third Biblical patriarch and ancestor of the twelve tribes of Israel, named after his twelve sons.
The Bible says he was the son of Isaac and Rebecca, the grandson of Abraham and Sarah and of Bethuel, and the twin brother of Esau. He had twelve sons and one daughter by his two wives, Leah and Rachel, and their maidservants, Bilhah and Zilpah. The children were Reuben, Simeon, Levi, Judah, Dan, Naphtali, Gad, Asher, Issachar, Zebulun, daughter Dinah, Joseph, and (--Benjamin--).[1] Before the birth of Benjamin, Jacob is renamed "Israel" by an angelic being, the name after which the modern nation of Israel is named.
As a result of a severe famine in Canaan, Jacob resettled his whole family in Egypt, in the Land of Goshen, at the time when his son Joseph was viceroy. Jacob died there 17 years later, and Joseph carried Jacob's remains to the land of Canaan, where he gave them stately burial in the same Cave of Machpelah as were buried Abraham, Sarah, Isaac, Rebecca and Jacob's wife Leah (Genesis 49:29-50:14).

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacob
http://en.wikipedia.org/wiki/Esau

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Можно ли е убиството на Џејкоб и детонацијата на бомбата да се случиле ’’случајно’’ во исто време?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Можно ли е убиството на Џејкоб и детонацијата на бомбата да се случиле ’’случајно’’ во исто време?
Како мислиш, не те сфатив? Сигурно не мислиш во иста година, бидејќи знаеме кога е инцидентот а кога е убиството.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Што ли си читал по блогови ти? :)

Бидејќи епизодата...сигурно не си ја гледал :nenene: :star:

Веќе Божино кажа, над мене.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Како мислиш, не те сфатив? Сигурно не мислиш во иста година, бидејќи знаеме кога е инцидентот а кога е убиството.
Па вака, јас на Џек, Сојер, Кејт (и компанија) и Лок, Бен (и компанија) мислам дека живеат во паралелни светови поточно - паралелни острови :), во исто време. Некако не сум убеден дека живеат во еден ист свет само во различни времиња... Не знам колку сум јасен. Уште една работа, Смоуки 100% не е тој непријателот на Џејкоб, не знам колку памтите, Бен можеше да го ’’контролира’’ Смоуки, а ако тој (смоуки) е тој ’’лошиот’’, јас мислам дека спеак Ричардс ке му речеше нешто на Бен... Исто така, Бен земал наредби од Џејкоб, оти тие му биле пренесени само преку Рикардос, а Рикардос не може да не го препознае Џејкоб, сигурно и тие имале некој си ки ворд.

Шо знам, ако и тој другиот има сили, мислам и Џејкоб има, кој ни гарантира дека Џејкоб беше тој убиениот? Плус, како што гледаме овие не стареат, па кој ни гарантира дека се смртници?

Што ли си читал по блогови ти? :)

Бидејќи епизодата...сигурно не си ја гледал :nenene: :star:

Веќе Божино кажа, над мене.
Не бе не читам по блогови, доста ми е Јове тука да го читам :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Па вака, јас на Џек, Сојер, Кејт (и компанија) и Лок, Бен (и компанија) мислам дека живеат во паралелни светови поточно - паралелни острови :), во исто време. Некако не сум убеден дека живеат во еден ист свет само во различни времиња... Не знам колку сум јасен. Уште една работа, Смоуки 100% не е тој непријателот на Џејкоб, не знам колку памтите, Бен можеше да го ’’контролира’’ Смоуки, а ако тој (смоуки) е тој ’’лошиот’’, јас мислам дека спеак Ричардс ке му речеше нешто на Бен... Исто така, Бен земал наредби од Џејкоб, оти тие му биле пренесени само преку Рикардос, а Рикардос не може да не го препознае Џејкоб, сигурно и тие имале некој си ки ворд.

Шо знам, ако и тој другиот има сили, мислам и Џејкоб има, кој ни гарантира дека Џејкоб беше тој убиениот? Плус, како што гледаме овие не стареат, па кој ни гарантира дека се смртници?
1. Бен можеше да го викни смоуки, не да го контролира. Далеку од тоа. Бен ти е обично пиунче во хиерархијата на Островот.

2. Штом толку години се мачеше, сигурно е убиен.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
1. Бен можеше да го викни смоуки, не да го контролира. Далеку од тоа. Бен ти е обично пиунче во хиерархијата на Островот.

2. Штом толку години се мачеше, сигурно е убиен.
Says who? :)

1. Смоуки дојде и ги нападна само војниците. И секогаш одеше по индивидуалци.

2. ’’Штом толку години се мачеше, сигурно е убиен’’ - не во Лост, можеби во некоја шпанска серија ама тука не. Можеби Рикардос е Џејкоб, а Рикардос го зеде ликот на Џејкоб знаејки што ке му се случи на Џејкоб. Еве ако одиме по вашски, Горан(непријателот на Џејкоб) има свој помошник, the smoke monster. Помошникот на Џејкоб е Рикардос.

И до сите кои постувате работи од други блогови, немојте, само докажувате дека немате свое мислење. :baeh:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308

Не бе не читам по блогови, доста ми е Јове тука да го читам
:)
Многу јасно дека ме читаш, ама барем нешто да научеше о, young Luke(Млад лук).

Куќата на Бен, впрочем како и цел Дармавил... цела населба се изградени над Тунелите. Како што кажав претходно, Тунелите и Храмот се поврзани, а тоа се докажа и во претпоследната епизода. Тунелите и Храмот најверојатно се изградени во чест на Есеј, а се заштитени од Смоуки, бидејќи нели он е заштитникот/потрчкото/Ричард-от на Есеј. Сигурно некаде во ''шплакарот на Бен'' постои некое копче кое дозволува Смоуки да се пушти на слобода и тоа копче го притискаше кога имаше потреба за тоа. Го контролираше мануелно преку тоа, да но кога стигна во Храмот и имаше директен контакт, застана пред плочата со натписи и пред него се појави силуетата на неговата мртва ќерка и ''црнатасечумазададе'', кој кого контролираше тогаш, хм? :D

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Многу јасно дека ме читаш, ама барем нешто да научеше о, young Luke(Млад лук).

Куќата на Бен, впрочем како и цел Дармавил... цела населба се изградени над Тунелите. Како што кажав претходно, Тунелите и Храмот се поврзани, а тоа се докажа и во претпоследната епизода. Тунелите и Храмот најверојатно се изградени во чест на Есеј, а се заштитени од Смоуки, бидејќи нели он е заштитникот/потрчкото/Ричард-от на Есеј. Сигурно некаде во ''шплакарот на Бен'' постои некое копче кое дозволува Смоуки да се пушти на слобода и тоа копче го притискаше кога имаше потреба за тоа. Го контролираше мануелно преку тоа, да но кога стигна во Храмот и имаше директен контакт, застана пред плочата со натписи и пред него се појави силуетата на неговата мртва ќерка и ''црнатасечумазададе'', кој кого контролираше тогаш, хм? :D
Ок, од каде знаеш дека има само еден смоуки?

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Не мора да ме цитираш безпотребно, признај дека погреши/изуми/заборави.
Не барај внимание со вакви малоумни коментари.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Многу работи останаа нејасни после крајот на оваа сезона... како намерно да сакаа со нетрпение да чекаме да поминат десет месеци за да почнеме да ја дознаваме вистината за сите мистерии. Инаку мислам дека ,,изгубенковците,, го предизвикаа инцидентот и сега ќе се разбудат во сегашноста живи и здрави... Нели Џејкоб викаше, тие доаѓаат, тие доаѓаат...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Кизне колку се битни преживеаните ако го потроши последниот здив за да му речи на најголемиот пријател дека доаѓаат. Инаку би рекол нешто во стилот на „I always served for the Island!!!“ Ама мораше така, главни ликови се. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom