LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    290
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.896
Поени од реакции
22.976
Абе што сте запнале со теории ќе видиме на крајот:helou:

C

Cool Hand Luke

Гостин
Глупаво ми беше, ми се чини дека продуцентите по секоја цена сакаат да направат нешто непредвидливо за гледачите па и ова. Но ај да видиме, за година дена здравје Боже.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не сфаќате, сега ќе дојде Хиро Накамура и ќе ги спаси сите.
Понепредвидливо и покул од тоа - здравје :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не мора да ме цитираш безпотребно, признај дека погреши/изуми/заборави.
Не барај внимание со вакви малоумни коментари.
Оди на вики барај го богот на песокот, и постирај го тука.
It always makes sense, cos it is in hebrew.

Urim, Israel
From Wikipedia, the free encyclopedia
(Redirected from Urim (kibbutz))
Urim
Hebrew אוּרִים
Founded 6 October 1946
Founded by Bulgarian immigrants
Region Negev
Affiliation Kibbutz Movement
Coordinates 31°18′15.48″N 34°31′24.59″ECoordinates: 31°18′15.48″N 34°31′24.59″E

Urim
Urim (Hebrew: אוּרִים‎, lit. Lights) is a kibbutz in the Negev desert in southern Israel. Located near the border of the Gaza Strip and about 30 kilometers west of Beersheba, the kibbutz falls under the jurisdiction of Eshkol Regional Council.
[edit]History
Urim and Thummim
From Wikipedia, the free encyclopedia
"Urim" redirects here. For the kibbutz of the same name, see Urim, Israel. For the ancient city of Urim, see Ur.
In ancient Israelite religion and culture, Urim and Thummim (Hebrew: האורים והתומים‎, Standard haʾUrim vəhaTummim Tiberian hāʾÛrîm wəhatTummîm) is a phrase from the Hebrew Bible associated with the Hoshen (High Priest's breastplate), divination in general, and cleromancy in particular. Most scholars suspect that the phrase refers to specific objects involved in the divination.[1]

תּוּמִים (Thummim) is widely considered to be derived from the consonantal root תּמִם (t-m-m), meaning faultless,[1][2][3] while אוּרִים (Urim) has traditionally been taken to derive from a root meaning lights; these derivations are reflected in the Neqqudot of the masoretic text[3]. In consequence, Urim and Thummim has traditionally been translated as lights and perfections (by Theodotion, for example), or, by taking the phrase allegorically, as meaning revelation and truth, or doctrine and truth (it appears in this form in the Vulgate, in the writing of Jerome, and in the Hexapla)[2]. It should be understood that there does not exist a /θ/ sound in Hebrew, so "Thummim" is really pronounced /tumim/.
However, although at face value the words are plural, the context suggests they are pluralis intensivus - singular words which are pluralised to enhance their apparent majesty[2]. The singular forms - ur and tumm - have been connected by some early scholars with the Babylonian terms urtu and tamitu, meaning oracle and command, respectively[2]. Many scholars now believe that אוּרִים (Urim) simply derives from the Hebrew term אּרּרִים (Arrim), meaning curses, and thus that Urim and Thummim essentially means cursed or faultless, in reference to the deity's view of an accused - in other words Urim and Thummim were used to answer the question innocent or guilty[3][1].

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Не сфаќате, сега ќе дојде Хиро Накамура и ќе ги спаси сите.
Понепредвидливо и покул од тоа - здравје :)
Бомбата ја смена иднината,авионот слета во Лос Анѓелес,никој со никого не се познава и 6 сезона ќе биде што се случило откако авионот слетал во ЛА.:toe:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Не верувам дека бомбата ја смени иднината. Изгубенговците изгледа го предизвикаа фамозниот инцидент и благодарение на тоа се враќаат во сегашноста. Опасното физичарче изгледа не им ја кажа точната причина за активирање на бомбата, затоа што ако им кажеше дека со предизвикувањето несреќа ќе се вратат во сегашноста не верувам дека би ја активирале и би ризикувале толку животи.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
ако направат некоја заебанција и не објаснат све туку заврши со мала,
БАРЕМ мала мистерија тогаш ставам динамит на мене и им влагам во студио!!мада фака :mad:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
ако направат некоја заебанција и не објаснат све туку заврши со мала,
БАРЕМ мала мистерија тогаш ставам динамит на мене и им влагам во студио!!мада фака :mad:
Да, или да завршат во стилот: со бомбата се вратиле назад, Oceanic слетал во Л.А., ги посетил Џејкоб, ги вратил на поинаков начин на островот и се почнува од ново... :pos2:

Да си пукне човек од мака. Ама добро, се надеваме на дефинитивен крај и објаснување, макар и со дупки.

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Метју Фокс ( Џек ) на 13ти мај на едно шоу изјави дека со крајот на серијата ќе бидеме потполно задоволни, па ќе видиме ...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Метју Фокс ( Џек ) на 13ти мај на едно шоу изјави дека со крајот на серијата ќе бидеме потполно задоволни, па ќе видиме ...
Само што се сомневам дека тој знае каков ќе биде крајот на серијата :pos:

Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
Toj e edinstven od akterite koj znae kakov ke bide krajot, go ima spomnato toa poveke pati

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Погледнете ја првата епизода од серијава, првата сцена е и првата сцена од следната сезона.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Да, или да завршат во стилот: со бомбата се вратиле назад, Oceanic слетал во Л.А., ги посетил Џејкоб, ги вратил на поинаков начин на островот и се почнува од ново... :pos2:

Да си пукне човек од мака. Ама добро, се надеваме на дефинитивен крај и објаснување, макар и со дупки.
Ауу не дај Боже така да заврши. Џабе сме гледале. АЛи не ми се верува, за тоа нема да им треба цела сезона, и една епизода би им била премногу.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Toj e edinstven od akterite koj znae kakov ke bide krajot, go ima spomnato toa poveke pati
Хммм... понекогаш мислам дека и авторите не го знаат точниот крај на Изгубени, а камоли некој актер :)
Ама ај, да се надеваме дека ќе биде возбудливо, има уште ,,само,, неколку месеци :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom