Тука коментираме книги

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување
Библијата вели "Љуби го својот ближен како себеси", а Руменче вика "Љуби се себеси и само себеси". :D

"Малце" ја боли што ја исфрлиле од Роман за годината. Што разбира народецов затуцан од просветлени мисли на напредни луѓе. :(

И ова треба да биде најчитаниот автор од лани со 3000-4000 продадени примероци... срамота.
Screenshot_20260613_122354_Facebook.jpg

Библијата вели "Љуби го својот ближен како себеси", а Руменче вика "Љуби се себеси и само себеси". :D

"Малце" ја боли што ја исфрлиле од Роман за годината. Што разбира народецов затуцан од просветлени мисли на напредни луѓе. :(

И ова треба да биде најчитаниот автор од лани со 3000-4000 продадени примероци... срамота.
Прегледај го приврзокот 479909
Кажи и на Руменче дека тоалетна хартија многу, многу, многу повеќе се штанца од Тони, па сепак тоалетната хартија не била Роман на годината. :cool:

Боже сачувај! Грозно и страшно!

Прегледај го приврзокот 479909
Кога мора сам да се фалиш, изгледа не е за фалење работата.

Kaко летна авантура, и една од листиве поназад дискутирани, се наканав да ја прочитам The Count of Monte Cristo.

Ја читам на киндлот бидејќи е енормна, и мислам дека да ги вртев страниците помалку ќе ме демотивираше големината отколку процентите што ги гледам на уредот, бидејќи се убив читајќи и поминав еден куп контент а тек само 20тина проценти. Го завршив првиот волјум, прилично лесна е за читање и ствара завист да не можеш да ја оставиш. Завршив со затворот, и со островот и сега сме повторно назад кога дознава што се случило со луѓето, после сите тие 15тина години. Знам дека е популарна како ревенџ книга, но едвај чекам да дознаам што ќе реши следно Дантес, особено после вестта за татко му. @Harald одамна немаш трубено за книгава, изгледа занема место за сите различни верзии хахах. Кажи ми ако знаеш од врвот на главата по колку страни е секој волјум од пет, ја читам оваа верзија од Gutenberg, но ме фаќа мерак и да ја имам копија, па не сакам да купам некоја "многу" различна од таа што читам.

Да го имав ова едно на лева страна, другото на десна на хартија без да морам да враќам напред и назад, би ми бил предобар момент. Иако и самиот автор после ги спои, сепак.

IMG_2447.jpegIMG_2448.jpeg

ПС. @Vanlok оваа воук е? Да продужам? Како тие мекушите што ставаа лејбл дека животни се повредувани на екран за да луѓето не ги гледаат сте станале значи со муабетиве поназад.

“Грофот од Монте Кристо” ја имам hardbook од оние евтините со минијатурен фонт од Wordswordth, а ја читав како ebook до делот кога Грофот го “спасува” Албер од разбојници и Албер го поканува на ручек кај него дома.
Филмот од 2002 ми е еден од омилените и се плашам дека ако ја дочитам ќе ми го расипе филмот.

ПС. @Vanlok оваа воук е? Да продужам? Како тие мекушите што ставаа лејбл дека животни се повредувани на екран за да луѓето не ги гледаат сте станале значи со муабетиве поназад.
Воук медиуми прават воук листи на книги.
Не знам колку и да се р`чкаш, пак нема да го смениш тој факт... Од друга страна, се разбира дека тоа нема да те спречи.

Back
На врв Bottom