- Член од
- 24 април 2026
- Мислења
- 3
- Поени од реакции
- 22
Се приклучив покасно на форумов така да книгите што ги имав прочитано претходно само ќе ги излистам, а за останатите ќе пишам краток осврт.
Избрав да прочитам 40.
1. Слепило - Жозе Сарамаго 4/5
2. The Dead Zone - Stephen King 5/5
3. 11/22/63 - Stephen King 5/5
4. Попреченост: текстови за инвалидните тела /
5. Најосаменото место - Симеон Јанков 3/5
6. Project Hail Mary - Andy Weir 5*/5
7. The House of the Spirits - Isabel Allende 5/5
8. Astrophysics for People in a Hurry - Neil deGrasse Tyson /
9. Кругот на смртта - Крис Твет 5/5
10. Срам - Салман Ружди 5/5
11. Empuzion - Olga Tokarczuk 1/5
Во книгата се работи за ништо.
Се случува ништо.
Ми пробуди ништо.
Ништо!
Многу сакам да ја читам Токарчук ама ова беше досадно. Не ја препорачувам.
12. Исаак - Кирил Ангелов 3/5
Ќе го пренесам она што го пишав и на goodreads, со мала напомена дека оваа книга препорачувам да ја прочитате.
"Кирил Ангелов знае да раскаже приказна. Во овој роман приказната беше солидна, доволно интересна за да ме убеди да продолжам да ги читам и останатите делови од серијалот. Првата третина од книгата ми беше најдобра. Иако преовладува низ целата книга, тука најмногу се забележува колку е поетична прозата на авторот, што мене ме изненади позитивно. Во останатите делови имаше добри "wow" моменти, но некако не делуваа толку силно на мене.
Ми се допадна како се изградени дијалозите, многу природни и соодветни за различните периоди. Посебен шарм на приказната и дава ликот Крсте, кој мене ми беше омилен. Искрено се радувам што ќе биде дел и од следните книги.
п.с. Имав прилика да го запознаам авторот на саемот на книга, прекрасна личност. Ви го препорачувам искуството: 10/10."
Избрав да прочитам 40.
1. Слепило - Жозе Сарамаго 4/5
2. The Dead Zone - Stephen King 5/5
3. 11/22/63 - Stephen King 5/5
4. Попреченост: текстови за инвалидните тела /
5. Најосаменото место - Симеон Јанков 3/5
6. Project Hail Mary - Andy Weir 5*/5
7. The House of the Spirits - Isabel Allende 5/5
8. Astrophysics for People in a Hurry - Neil deGrasse Tyson /
9. Кругот на смртта - Крис Твет 5/5
10. Срам - Салман Ружди 5/5
11. Empuzion - Olga Tokarczuk 1/5
Во книгата се работи за ништо.
Се случува ништо.
Ми пробуди ништо.
Ништо!
Многу сакам да ја читам Токарчук ама ова беше досадно. Не ја препорачувам.
12. Исаак - Кирил Ангелов 3/5
Ќе го пренесам она што го пишав и на goodreads, со мала напомена дека оваа книга препорачувам да ја прочитате.
"Кирил Ангелов знае да раскаже приказна. Во овој роман приказната беше солидна, доволно интересна за да ме убеди да продолжам да ги читам и останатите делови од серијалот. Првата третина од книгата ми беше најдобра. Иако преовладува низ целата книга, тука најмногу се забележува колку е поетична прозата на авторот, што мене ме изненади позитивно. Во останатите делови имаше добри "wow" моменти, но некако не делуваа толку силно на мене.
Ми се допадна како се изградени дијалозите, многу природни и соодветни за различните периоди. Посебен шарм на приказната и дава ликот Крсте, кој мене ми беше омилен. Искрено се радувам што ќе биде дел и од следните книги.
п.с. Имав прилика да го запознаам авторот на саемот на книга, прекрасна личност. Ви го препорачувам искуството: 10/10."