Ретроспектива: 20 години Кајгана форум

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Аиии Рики со отровот додека у тимот му играа Кончески, Чарли Адам, името негово Рики Ламберт и Стјуарт Даунинг со големиот тренер, Рој Хоџсон.
Тогаш првпат сфативме дека со самоубиство нема заебавање. :D
Па не дека вие ќе бевте поарни :icon_lol:
Едино Костич напушен би бил во средината нешто како Вини Џонс.
Штета не се реализира таа идеја тогаш од цела Македонија да се собереме. Сам би ве тепал во каква форма бев :icon_lol:

Inace za Riki, Riki I Dzontra izlegoa na date so ista devojka, inace moja drugarka i dvajcata nesto gi snemalo, mi se pozali drugarkata koja mislam deka e isto clenka tuka ama nikad ne uspeav da doznam. Nema sansi da e koncidencija na dve takvi pojavi slucajno da naletas. I za dvata me prasa, gi ispofaliv za dzabe.:D

Па не дека вие ќе бевте поарни :icon_lol:
Едино Костич напушен би бил во средината нешто како Вини Џонс.
Штета не се реализира таа идеја тогаш од цела Македонија да се собереме. Сам би ве тепал во каква форма бев :icon_lol:
Kostic ima dovagano na fudbal sobiranke, posebno u Kumanovo, lik dojde narokan tuja i ve trola inace u zivo e presmeshan i opusten lik.

P.s za tepanje, ke ni popusis i ke vikas moze li jos<3

Kostic ima dovagano na fudbal sobiranke, posebno u Kumanovo, lik dojde narokan tuja i ve trola inace u zivo e presmeshan i opusten lik.

P.s za tepanje, ke ni popusis i ke vikas moze li jos<3

Костич го знам уште од Идивиди некаде 2008ма. И на Мсн се имавме, си каравме мајки шајки нон стоп :icon_lol:

Уживај дека би било така :icon_lol: Со врзани очи би ви дал најмалку 5 гола ебаве инвалидите :kuracc:

Многу време поминало. Ајде да чкртнам нешто набрзина колку да го одбележиме јубилејот:

На форумов се зачленив од две причини: во мојот живот среќен сум што имам добри пријатели и вистински другари. За жал, ниту еден од нив не навива за Интер, и генерално се дрва за фудбал и општо за спорт. Колку и да е ова точно, уште поголеми дрва се за филм.

За сите други теми кои ме интересираат, а ги има многу, секогаш имам со кого да разговарам. Но не и за фудбал, и не за филмови. И така завршив на форумов, на кој за филм најдов прекрасни луѓе, а за фудбал и овде сите се дрва.

Најубавото време поминато на форумов за мене беше кога бев модератор на Филм и Тв. Со мојот комрад @џимеј мислам дека придонесовме доста, се дебатираше се и сешто, се отвораа теми, за вкусови не се дискутира а сепак за ништо друго освен за вкусови и не се дискутираше :D Подоцна ни се придружи @wot џубрето, на кого му ја предадов штафетата и се одјавив по некоја вжештена расправија со администрацијата затоа што ми избришаа тема на форумот а јас не бев доволно стар за да го зауздам егото.

Не би ги именувал сите со кои пишувавме на Филм и Тв тогаш, едноставно не памтам никови а и многу од нив менуваа никови низ времето и не знам кој е кој. Но беше нешто навистина посебно, и во тоа време ме мотивираше да изгледам се што има да се изгледа затоа што имав со кого да разменам мислења. Времето кога се следеше LOST ја означи новата ера во телевизијата - серии кои се дискутираат во вистинско време, со теории, со фан-клубови, со се. И сето ова беше пред социјалните мрежи.

Сега тој подфорум го има @Zlatikevichius кој си ја врши работата одлично.

Форумов е и показател за сопствените промени. Имаше време кога бев активен и на политика и на религија, и тоа е најнегативното време поминато на форум, влегување во бесцелни расправии во кои никој нема да се помрдне ни сантиметар од позицијата која ја застапува и само влијае негативно на психата. Со време, сфатив некои работи: дека времето ми е премногу драгоцено да го трошам со партиски ботови, и дека религијата им е потребна на некои луѓе и треба да се остават на мира.

Темата за Radiohead исто така беше посебна, мало катче за одбрани фанови на одбрана група.

Од минатото на форумов паметам некои моменти. Беше интересно едно време кога имавме опција да ставиме видео на профил кое се пушташе автоматски кога некој ќе ти кликне на профилот, и сите имаа некоја одбрана песна за дочек на гости :) Системот за репутација беше легендарен, но заебан од позиција на моќ. Еднаш му дадов црвено на @beneamata на шала, два месеци не ми зборуваше после тоа :pos:

Бамбер бриџ е веројатно најлудата работа што се случила на форумов, после Нескафе :D

И јас како и многу други постари членови имаме впечаток дека форумов изгуби на квалитет на членовите низ годиниве, затоа што буквално на секој подфорум имаше по неколку членови кои навистина се разбираа од тематиката. На Историја имаше доста добри ликови предводени од „Братот“, член што живееше во Полска ако паметам добро. @Let 3 беше легендарен лик на политика и општо на сите теми во кои пишуваше, без разлика дали си од негова или контра. Имаше членови и на музика кои разбираа многу.

Најлегендарна тема, која замре во изминативе десетина години, ми беше Новогодишни Форевер Алоунери. Дури и кога не бевме алоунери, не ја остававме темата да замре, ама еве изгледа дека сите среќно се оженија / омажија и немаат веќе време :D

Инаку сум толерантен човек ама на Фудбал би ги убил сите до еден, почнувајќи од @Stefan-kobe па натаму.

Честитки до @Acid и до сите кои што му помагаат да го одржи во живот форумов толку време. Убаво е што има каде да се искажеме на наш јазик и со наши луѓе, посебно сега кога сите сме расштркани по светов.

Не би ги именувал сите со кои пишувавме на Филм и Тв тогаш, едноставно не памтам никови а и многу од нив менуваа никови низ времето и не знам кој е кој.
Отвори ја темата „Филмоманите за пилето“ која и сама беше доста значајна и остави печат во Филм и ТВ и ќе се потсетиш на повеќето. Од тебе до @bijons , сите ги има. :anco:

Ми текна на една од „лошите“ дешавки од времето јас кога тргнав по Кајгана - зедов да ја гледам The Killing која беше доста популарна тука и за која повеќето и денес ќе се сложиме дека е една од најдобрите серии некогаш снимени. И пишав за тоа во Општи... Инстантно ми стигнува приватна порака од @Pluh со текст „Убиецот е ***** *“. :pos: И ми ја спојлна цела серија уште не почната. :pos: Тогаш многу бев лут, му се жалев на модераторот Ио во ПП и го мразев @Pluh од дното на душата. :pos: Сега ми е смешно, зашто иако од старт знаев кој е убиецот, тоа не ми го намали уживањето и се уште сметам дека The Killing е една од најдобрите серии ever. :D

Член сум од 2018-та стрикно за една тема.... и 3-4 години супер беше, си имав интерес и знаење што го исполнував со членовите таму...
Додека еден ден од досада не решив да видам што се дешава по другите теми..
И така ги упознав @парва @Ska Maniac @курајбер @Invisible Force @мкд владе @Vanlok @Ron Burgundy @Пророкот и уште еден тон други (нека ме извинат што ги испуштив), кои ме расипаа скроз! :cautious:

Тука дознав дека сум инцел, мизантроп, конзервативен, и еден тон други лепенки :rolleyes:
Фала драга кајгана.. :D

За жал(или среќа) уште не сум се запознал со членови лично, иако сто години се каниме на пиво...

Честитки и до @Acid што го одржува како така форумов у живот!
Честита 20ка драга Кајгана

Као најкајганџија за овија дваес године ја би га издвоија Џонтра Голта.
Иако детето можда још нема ни осамнаес.

Значи зрачи, шизик, муда до колена,кур у офсајд, сфети иако е блед како езеро у Словенију, фраерлук до јаја, пцуе како нула кома осам Парва(озбиљно мислу дека можда боље и посочно можу да пцују од њега).
Слуша рок, гледа много филмови, па и Холивуд би му завидија на његово велешко и форумљашко патешестфие.

Иам и песничку за њега напишано у Драата ни Кајгана.

Драа
Пост посфетен на Џонтра Волта

Којзнае колко ли гу пцуе корону
што не може да си гу види Симону
она е од Скопље а он е од Велес
иако личи на кософски мелез

Шалу се за Симону,она не ни постоеше
Џонтра на форум само лајкови броеше
А ск изолиран на изолир дури смрди
он много гадно пцуе,како да прди.

Пцуе и плаче како гладно маче
што за малце и он ке га убуташе негде
његово мало паче
он продужи и даље да си дрка
сс тој еврејско бели мугри раче

За малце и интер како ливерпул ке осфоеше, излези момче џонтра ке ни
поеше.

Џонтра ск не е заразен сто посто
До ск ке рипнеше уф Вардар од мосто
Ма њега ни корона уопште не га сака
он ке умре јуначки, а не од смрт млака

Дишиш ли Џонтра,одма да се јавиш
А не да се криеш и сс бело да се бавиш.Мора да признаемо
на сфи туј ни фалиш!!!

Драа

Знаеш кој ми фали? ...кур да ми погали : D
Џонтра Волта, сперму да ми голта hhh

Зшто га нема? Знае ли некој? Инфо некој нешто? Жиф ли е мртаф ли е? Ебе ли нешто?
Аха да сс туј велешку фацу кур што ке ебе хаха шалу се
Фаца младос, фаца топилница, фаца Кочо Рацин, бели мугри фаца хахахаха стфарно е блед како виледа, нема еритроцити у крф хахахах
Кул дете,да му га испонабутам до пете. Пцуеше како луд, навиваше за шинтераши,имаше га сфугде, на собиранку беше главан.
Ама ја му кажа дека у пцување може воду да ми носи, нека дојде да батл, на дис, на фристајла рака мака фоун.
За сунгера ич не ни чуе нели, ама за детето сс Ројс фризуру и монголску менѓушку стфарно ми е криво. Форум без њега е како Југославија без Титу, како Северна Кореа без Кима, како Непал без Далај Ламу, како жена без цицке, како кур без јајца. И небото плаче за њега.
Врати се Џонтрааааааа!!!

@Kambek Џонтраааааааа
Врати сееееееее!!!
Сакамо те повише од тфои дома што те сакаф само пред гости.

А од људи што ги нема више на форум, издвоија би ги Леандра,Блулејдибаг,Ханк Муду и Форест Гамп.
Живели дечки.

Со овој јузер сум од 2018, инаку реално на форумот сум од 2006/07. Паметам форумот на кој бев активен претходно се затвори, па прво што направив се регистрирав тука и секако како копиљ у тоа време одма направив некоја беља и јадев бан уште во првите 24 часа од господинот Бидик :)

Низ сите тие години додека бев активен упознав доста луѓе, со некои и ден денес дружиме иако дел не се повеќе активни, а и да има такви веќе човек не знае ни под кој ник се :) Од дружби што се сеќавам ми текнува на неколку во еден кафич позади Мр.Џек, одбојка во ЈБТ, пиволенди чуда, во сеќавање ми е и некој собир кај Марков Манастир, неколку собиранки во Струмица...

Од денешна гледана точка (можда и носталгично гледам) некако ми се чини дека посериозни и покултурни муабети имало во тие дамнешни времиња правеле (освен во Политика - таму било калакурница додека не се заклучи/избриша), иако голем дел бевме дечурлана :)

Ваш Грејвдигер, екс-мод на веб дизајн и развој
да не го мачам @Acid да бара од мејлот кој сум :ROFLMAO:

Што прават овие тетки од форумов,дали се уште активни

Која членка е најдесно?
Прашувам затоа што ми е позната од некаде, немам појма од каде.

Која членка е најдесно?
Side Eye Dog Meme GIF

Која членка е најдесно?
Можда дала гол од слободан, за Гимараеш?

Среќна 20-ка Кајгана! Преубаво време, преубава енергија, преубави пишувачи, полемики и - пријатели. Форум кој формираше карактери и без кој немаше да сум она што сум денес, од секој аспект. Ќеиф и задоволство! Поздрав за сите одредум, од Дарко, Марјан (fala AciT za novio pass :) ), Дени, Црвен и цела кајгана фамилија. Да се множат! Ќе се вратит време форумско! :D
onzCM-.gif

Среќна 20ка Кеј! :smirce:

И јас пораснав на форумов, од 2007 чинам сум тука. 18 години и 3 јузери подоцна, немам толку време, желба и енергија редовно да пишувам, ама се уклучувам повремено да бидам во тек со настаните.

Фатив од златното време некоја собиранка во Бариста со првиот јузер, Мистик и многу мини собиранки со вториот. Третиов онака ради реда. :D

Памтам еднаш броевме со колку членови се знаеме од форумов, знам дека беа над 100 во тој период. После од одредени причини се тргнав од тие кругови прекинав контакт со најголем дел од тие луѓе, освен 5-6 кои и ден денес ми се драги. Две особи од тука ми беа и сведоци при склопување на брак. :pipi:

Неостварена желба ми остана да пијам кафе со Сунѓерот Боб. (n)

И така...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom