од корбанКоја е баш таа апликација незнам, но Cronometer ти е супер.
од корбанКоја е баш таа апликација незнам, но Cronometer ти е супер.
Lifesum: Calorie Counterод корбан
Carb cycle za da imas rezultati. Mada na 76kg neznam so ke slabejsПрегледај го приврзокот 445293Прегледај го приврзокот 445294Прегледај го приврзокот 445295
Kалориите за одржување ми се 2700 и веќе ми е 4ти ден да намалувам на 1800. Првите 2-3 дена постојано се чувствував прегладен оти бев навикнат на многу храна. Но сега јадев многу овошје и локум 520 калории и се чувствувам многу заситен и имам чудно чувство за ова. Дали е ова нормално? Кратам за прв пат
За одржување пресметав повеќе пати од повеќе извори, одам по 5 пати неделно во теретана и правам од 6-9000 чекори дневно. 172см, 76кг, 17г
Сало околу стомак и општо секаде имам затоа, засега ми е 25% bfCarb cycle za da imas rezultati. Mada na 76kg neznam so ke slabejs
И ти се реши со локум да го топиш?Сало околу стомак и општо секаде имам затоа, засега ми е 25% bf
Само ќе ти кажам да почнеш полека, без притисок. Најпрвин огради се од инстаграм пошто таму ти е претставена нереална слика дека за месец ќе изгледаш ко грчки бог и слично.Сало околу стомак и општо секаде имам затоа, засега ми е 25% bf
Во мај ќе бидам на одржување со 2700 кал и пак ќе бројам, да јадам премногу не.Само ќе ти кажам да почнеш полека, без притисок. Најпрвин огради се од инстаграм пошто таму ти е претставена нереална слика дека за месец ќе изгледаш ко грчки бог и слично.
Среди си храна, зголеми физичка активност и резултатите ќе си дојдат.
Хипотетички да речеме дека со нејадење ќе ослабнеш за месец два, до летото пак ќе ги вратиш оти ќе ти скисне и ќе почнеш да јадеш повеќе и од пред да го почнеш процесот.
Другар искрено диетава што ја држиш за бодибилдинг е катастрофа.Во мај ќе бидам на одржување со 2700 кал и пак ќе бројам, да јадам премногу не.
Квалитетна храна од протеини ти е чисто месо, риба, јајца, веј протеин, од јаглехидрати компир, ориз, овес и од масти жолчки, маслиново масло, авокадо, апетисани.Како се храните? Имате ли некоја препорака што да јадам квалитетно да е а евтино?
Сигурно ќе најдеш замрзнато месо за 350 денари кило, 330 грама од ручек, 1 кило за три дена, за месец дена 10 кила тоа се накај 3500-4000.Ми треба помош и мислење. Не вежбам, вежбав во минатото но сам живеам сега а заработувам многу мала плата некаде близу до минималецот. Мојата исхрана се состои од јадење многу леб за да ме држи, евтини салами, евтин кашкавал, кечап мајонез, тестенини и повеќе паштета . Многу ретко и јајца да купам, зеленчук многу ретко купувам исто, овошје јадам и тоа е се од благо што јадам. Алкохол ништо не ни излегувам од дома последниов период бидејќи екстра давачки ќе имам а знаеме колку е скапо сето тоа.
Не ми стигнува платата за да купам квалитетна храна бидејќи имам давачки за кредит и плус тоа дополнително ми отежнува. Инфлацијава ме утепа и ништо чудно со исхранава уште што сум жив.
Ве молам како издржувате да се храните правилно тие што не заработувате убаво? Како се храните? Имате ли некоја препорака што да јадам квалитетно да е а евтино?
Однапред искрена благодарност.
3-4 јајца ти се 20-30 денари, можеш да користиш риба ослиќ, нискокалорична е со релативно висок протеински состав, се наоѓа околу 150 денари кило. Од пилешко месо, смрзнат стек се наоѓа и за околу 200 денари кило, а можеш да ги земеш во предвид и батаците ( да ги јадеш без кожа), кои имаат висок протеински состав и ниска цена. Висок протеински состав и многу ниска цена има џигерот, повремено можеш да употребуваш, секако подобро од салами и паштети. Ориз и компир се сеуште ефтини, а здрав извор на јаглехидрати. Мислам дека кечапи, мајонези и слично се далеку поскапи.Ми треба помош и мислење. Не вежбам, вежбав во минатото но сам живеам сега а заработувам многу мала плата некаде близу до минималецот. Мојата исхрана се состои од јадење многу леб за да ме држи, евтини салами, евтин кашкавал, кечап мајонез, тестенини и повеќе паштета . Многу ретко и јајца да купам, зеленчук многу ретко купувам исто, овошје јадам и тоа е се од благо што јадам. Алкохол ништо не ни излегувам од дома последниов период бидејќи екстра давачки ќе имам а знаеме колку е скапо сето тоа.
Не ми стигнува платата за да купам квалитетна храна бидејќи имам давачки за кредит и плус тоа дополнително ми отежнува. Инфлацијава ме утепа и ништо чудно со исхранава уште што сум жив.
Ве молам како издржувате да се храните правилно тие што не заработувате убаво? Како се храните? Имате ли некоја препорака што да јадам квалитетно да е а евтино?
30 јајца се 200 ден. 5 јајца на ден, ти иде околу 33 денари оброк. Поефтино него да земеш пециво од пекара.Ми треба помош и мислење. Не вежбам, вежбав во минатото но сам живеам сега а заработувам многу мала плата некаде близу до минималецот. Мојата исхрана се состои од јадење многу леб за да ме држи, евтини салами, евтин кашкавал, кечап мајонез, тестенини и повеќе паштета . Многу ретко и јајца да купам, зеленчук многу ретко купувам исто, овошје јадам и тоа е се од благо што јадам. Алкохол ништо не ни излегувам од дома последниов период бидејќи екстра давачки ќе имам а знаеме колку е скапо сето тоа.
Дали земаш суплементи ,витамини минерали и ако да, кои?@travelpatnik леќа, грав, грашок, никој не спомнува а тие ти се топ оброци и лесно се готват. Земи си кикиритки на големо, во блендер и ете ти путер од кикиритки поефтин него во продавница. Пилешко, свинско и телешко месо не мора ни да јадеш реално, не фрлај пари за џабе а и поздрав ќе бидеш. Јас лично само пилешки стек јадам еднаш во неделата, и еднаш месечно да речеме некое црвено месо. Риба имаш ефтина во КАМ, ослич, лосос, туна, сардина.
Салами, бел леб, кечапи, мајонези и слични срања ти се само фрлање на пари безврска.
Исто така за исхрана читај ја оваа тема: Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело | Кајгана форум
Модератори дај префрлајте мислења тамо, хаос овде се прави.