Го имаш на TrackerMK.Дали има некој торент или линк од филмот "Те дуа жими мене", и доколку може да ми прати во порака.
Потег за поздрав,треба да се туркаат вакви проекти и приказни кои на долга стаза можат да донесат бенефит и од други работи поврзани конкретно со анимираниов филм,во еден голем,атрактивен ко што треба направен скопски Луна Парк би може да има цел "свет" на Јон Вардар,со возења направени како планетите што ќе ги посетува и вонземјанте со кој ќе се бори,тематски продавници за сувенири,чаши,што не од ликовите од филмов,ресторани со храна инспирирана од филмов,во кратки црти како што Кунг Фу Панда,Хари Потер...се атракции по парковите од нивните студија.Ептен ме израдува веста што за брзо време го добиваме 'Јон Вардар против галаксијата' - првиот долгометражен анимиран филм на македонски јазик.
Филмов ќе има светска премиера за 2 недели на Ситгес - најголемиот фестивал за фантастични филмови, а Синеплекс го имаат најавено од 1 ноември.
Историски момент за македонскиот филм и македонската анимација.
'Светот на Биби' е добар показател дека може да се направи франшиза и кај нас. Од анимиран серијал, преку неколку среднометражни анимирани филмови, стигнаа до претстави, плишани играчки, сликовници, албум со сликички, специјализирана продавница со ствари од цртанов и што уште не...Потег за поздрав,треба да се туркаат вакви проекти и приказни кои на долга стаза можат да донесат бенефит и од други работи поврзани конкретно со анимираниов филм,во еден голем,атрактивен ко што треба направен скопски Луна Парк би може да има цел "свет" на Јон Вардар,со возења направени како планетите што ќе ги посетува и вонземјанте со кој ќе се бори,тематски продавници за сувенири,чаши,што не од ликовите од филмов,ресторани со храна инспирирана од филмов,во кратки црти како што Кунг Фу Панда,Хари Потер...се атракции по парковите од нивните студија.
Може звучи far fetched ама мора да почнеме од негде. Нека му е со среќа на филмот,секако ќе одам да го ѕирнам.
На кој не му се чека ноември може да го гледа на 16. октомври на Киненова. Обично за Киненова не прават шарлатански работи ко со другите 'престижни' фестивали и може да се набават карти за отворањето.9. издание на Меѓународниот филмски фестивал „Киненова“ -
Фестивалот ќе биде отворен со македонскиот долгометражен анимиран филм „Јон Вардар против галаксијата“.
И Светот на Биби и овој долгометражниов Јон Вардар против галаксијата го има цртано Михајло Димитриевски – Тхе Мичо. Истиот кој ги црташе политичарите во Еднооки.'Светот на Биби' е добар показател дека може да се направи франшиза и кај нас. Од анимиран серијал, преку неколку среднометражни анимирани филмови, стигнаа до претстави, плишани играчки, сликовници, албум со сликички, специјализирана продавница со ствари од цртанов и што уште не...
Ептен ме израдува веста што за брзо време го добиваме 'Јон Вардар против галаксијата' - првиот долгометражен анимиран филм на македонски јазик.
Филмов ќе има светска премиера за 2 недели на Ситгес - најголемиот фестивал за фантастични филмови, а Синеплекс го имаат најавено од 1 ноември.
Историски момент за македонскиот филм и македонската анимација.
Баш ми е мило кога читам вакви коментари, јас сум еден од артистите што работевме на цртаниов филм и реално секоја чест на цела екипа а најмногу на Гоце што и покрај сите заебанции успеа да го извади филмов. Многу блиску беше да не бидне ништо и цела работа да пропадне во вода, ама ете за среќа сѐ успешно се заврши и се надевам во блиска иднина ќе правиме пак нешто новоПотег за поздрав,треба да се туркаат вакви проекти и приказни кои на долга стаза можат да донесат бенефит и од други работи поврзани конкретно со анимираниов филм,во еден голем,атрактивен ко што треба направен скопски Луна Парк би може да има цел "свет" на Јон Вардар,со возења направени како планетите што ќе ги посетува и вонземјанте со кој ќе се бори,тематски продавници за сувенири,чаши,што не од ликовите од филмов,ресторани со храна инспирирана од филмов,во кратки црти како што Кунг Фу Панда,Хари Потер...се атракции по парковите од нивните студија.
Може звучи far fetched ама мора да почнеме од негде. Нека му е со среќа на филмот,секако ќе одам да го ѕирнам.
Проблемот е што анимација е долг и скап процес, поготово 2Д анимација. За среќа ние комбиниравме и 3Д и успеавме добро да го вклопиме, тоа доста ја олесни и убрза работата. Како и да е благодарение на филмов веќе имаме добро испраксирана екипа и после ова се надевам дека ќе зачести бројот на македонски анимирани проекти.И Светот на Биби и овој долгометражниов Јон Вардар против галаксијата го има цртано Михајло Димитриевски – Тхе Мичо. Истиот кој ги црташе политичарите во Еднооки.
Рака му се позлатила на тој човек. Не го знам лично ама човекот е одличен со цртање.
Треба повеќе да се ангажираат во Македонија со правење анимирани филмови. Сите тие што сум видел по социјални мрежи, форуми во Македонија што цртаат се стрип фанатици, инспирирани се од стриповите, цртаат и стрипчиња а реално се одлични цртачи.
Не е на англиски, цел цртан е на македонски јазик. Стар е тој трејлер, и е наменет за странски инвеститори, затоа е на англискиСамо на англиски јазик е или има синхронизација и на македонски јазик?
Го најдов филмов за гледање онлајн ама со надсихронизација веројатно на руски.Бизнис на задоволството.
Одличен конечно нешто поразлично од она што сме навикнати за македонски филм.
Елени е во потрага по главните трговци со бело робје во Македонија , а како мотив и е нејзината другарка Дрита. Во целата мислија ќе и помогнат браќата на Дрита . Одличен напнат држи внимание и еден од ретките македонски филмови без голотија.
Дај бе плати нешто во живот мајка му стара. Оди во кино како господин изгледај го и плати си за трудот на тие што се мачеле да го снимаат.Го најдов филмов за гледање онлајн ама со надсихронизација веројатно на руски.
Aко го има некој со оргинално аудио нека пише.