Скопје, за мене е...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Па мене најмногу ми личи на контејнер...а зимата неличи ни на тоа....

Член од
17 ноември 2009
Мислења
84
Поени од реакции
7
-точно.....но најголема мана и недостаток ни е тоа што СЕКОГАШ чекаме некој да ни направи(општо за целиот Македонски народ).....
-биле форсирани тоа е точно,но што правиме ние изминативе 18 години од самостојноста.......не ли е логично сега Скопје да се форсира како најурбанизиран,најмодерен,најкултурен град во земјава:toe:не зборам, како што викаш ти со право,ЗА КИЧАРИЈА,.....туку за ВИСИТНСКА МЕТРОПОЛА............пред се тоа што народов(скопски,македонски итн) не се ЗАМАРА со придонес кон ОПШТЕСТВОТО и ГРАДОТ,за подобар и поубав живот.......освен ако партијата не налага така или само кога бирократите треба да остварат профит на сметка на дуругите.........за илустрација ќе го спомнам Белград и Загреб,каде што музичкиот и културниот живот беше изграден од студенти,млади организации,движења итн а не од партии,профитни претпријатија и измамници:kesa:

offff.... koja mladina, koi dvizenja... izlegoa studentite od arhitektura, da kazat deka ne i e mestoto na crkvata na plostad, izedoa i kjotek, gi napraija antihristi, del od niv gi tuzat uste, na del od niv 400eura kazna im fuknale:kesa:

jas i ti si gi razbirame problemive u gradov, nego ima lugje sto mislat deka site tie novi gradbi i folk momenti kje ne napravat ludnica od grad....
e se dodeka mnozinstvoto taka razmislja, ja i ti mozeme da si zborime za staro Skopje, pocisto Skopje itn....

da ne begame od temata...
Skopje 4 life, 4 ever... se dodeka go nosime vo srcata....

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Скопје за мене е една голема грдосија.Ругло.Еден од поружните и еден од најхаотичните градови каде што сум стапнал.Град полн со сељачишта и дивоградби..........
Но јас си го сакам.Тој си е мој град,тука сум роден тука сум израснат,тука ми се најголем дел од луѓето што ми значат,тука ми се сите спомени и каде и да одам и каде и да ме однесе животот секогаш ќе си го носам во срцево и ќе му се враќам. :)

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
зависи како гледаш на тоа...
за мене е роден град...најубав...најспецифичен...
со темни улички од кои треба да се пазиш...
од огромни улици у кои треба уше поише пажња...
има и така понеурбан дел... ахаххахаххххахахааха
него....за Скопје ме врзуваат спомените...убав град онака... али тоа е Скопје... :)

?

..........

Гостин
Која сатисфакција е да критикуваш град!?

Скопје за мене е....село.....(ПР1)
Скопје за мене е....најак град(ПР2)

критики што е за нас Скопје.......што сме ние за Скопје?

пс...најботска тема

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Се молат глупите деца за кои темава е прекомплицирана да се посветат на Зоки Поки, и да ја прашаат мама дали е време да си легнат. Во спротивно, ќе морам да ги мочам од керамиди и да ги прогласам за бугари, пошто идиотизмот очигледно меѓу себе им се шири побрзо од H1N1.

Шо е за вас Скопје, или освен замислата за формацијата на Милан, не можете друго да искомбинирате у глава?

Член од
17 ноември 2009
Мислења
84
Поени од реакции
7
hahahahahahahaha, tokmu taka....
Skopjence, si kradam sega sliki od net da si gi stavam ko wallpaper...
Da si go gledam D:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
ако било убаво скопје ќе се преселеше и господ таму :smir:
летно време се задишуваат скопјани зимно мрзнат :D
бегаат сите на село му фуфка што ќе јадат згради хехехехе
в село е гозбата се јаде се пие до коска.:toe:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Па ко ќе речат метропола на телевизија :pos2: :pos2: :pos2:, се мочам од смеа.
Ебате искомплексиран народ и тие да имале метропола па сега и едно shithole ќе го прајме метропола.Алооо ??? Каква метропола бе, опулете се, имате очи ? Знајте шо е метропола ? Прво не го исполнува основниот услов, да има барем 1 000 000 жители.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Е кој друг град може да е метропола?

Скопје си го сакам онака, добри луѓе има и се осеќам убаво во Скопје.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Е кој друг град може да е метропола?

Скопје си го сакам онака, добри луѓе има и се осеќам убаво во Скопје.
Е за ова зборав, се запнале метрополи та метрополи, мало место искомплексиран народ, сегде е така.

Никој, па ни Чкупи, едноставно далеку сме од метрополи.(како одговор)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Па ко ќе речат метропола на телевизија :pos2: :pos2: :pos2:, се мочам од смеа.
Ебате искомплексиран народ и тие да имале метропола па сега и едно shithole ќе го прајме метропола.Алооо ??? Каква метропола бе, опулете се, имате очи ? Знајте шо е метропола ? Прво не го исполнува основниот услов, да има барем 1 000 000 жители.
Метропола а ни метро ни пола има тука. Јес да сум и роден и душа би дал за Градот Убав, ама метропола не би ми текнало да го наречам па што сака нека е.
Скопје денес за мене е: Магла, пееска со хармоникашот од хиподром, две кифли со крем од карши државна, нескафе и напнати клиенти :)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
offff.... koja mladina, koi dvizenja... izlegoa studentite od arhitektura, da kazat deka ne i e mestoto na crkvata na plostad, izedoa i kjotek, gi napraija antihristi, del od niv gi tuzat uste, na del od niv 400eura kazna im fuknale:kesa:
е кај нас во Скопје проблемот е што ИМА МНОГУ ДРУГИ ЛУЃЕ кои сакале да допринесат за Градот и се што е поврзано со него(општеството,културните,забавните,спортските манифестации,урбанизацијата итн) но сега за цел живот се отселени во странство,се утепуваат од работа-крпат од денес за утре(ич не се замара за градот итн,зашто некои други го изиграле) итн......додека тие моментално или порано што го воделе/водат градов се некој си како што милуваат да се нарекуваат т.н."фраерчиња и клаберчиња":pos2: дугите патат поради нивните лудории(тераат ТФ шема,се "дрогираат" на Тиесто,"лудуваат" на рок свирки,се сликаат на рап журки)
и да........Скопје како град го почитувам и го сакам најмногу, НО НЕ И ЛУЃЕТО КОИ ЖИВЕААТ ВО НЕГО и целиот негов хаос:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom