Скопје, за мене е...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Скопје е градот во кој ги оставив сите кои ги сакам..
Сега се плашам од тоа што ќе ме чека кога ќе се вратам во него...

Град што не наликува на другите главни градови во Европа(нажалост):kesa:

да бидеме реални малку,па едно Сараево кое има петгодишен воен стаж е поурбанизирано и покултурно.....................
30% паркинг места во централно градско подрачје(зборам за паркинг места,а не за паркирање низ згради)
10-20% култура и менталитет
90% хаос на улиците
0% модерен и квалитетен ЈАВЕН ПРЕВОЗ
100% лоши ДИВОградби
80% турбо фолк шема-што значи НОЌЕН ЖИВОТ КАТАСТРОФА(со исклучок на одредени места и одредени личности кои навистина знаат што САКААТ )
.........единствено нешто што ми се допаѓа и секогаш ќе ми се допаѓа во Скопје е Кале,Водно,Паркот и Матка се друго ни е за:kesa:

Скопје за мене е Главен град на Р.М.
Скопје за мене недопирилво, далечно.
Скопје градот на соништата. Каде што и најлудиот сон биднува реалност.
Скопје... подарок за човекот.
Иначе ја сум од Куманово. ФМЛ

да бидеме реални малку,па едно Сараево кое има петгодишен воен стаж е поурбанизирано и покултурно.....................
30% паркинг места во централно градско подрачје(зборам за паркинг места,а не за паркирање низ згради)
10-20% култура и менталитет
90% хаос на улиците
0% модерен и квалитетен ЈАВЕН ПРЕВОЗ
100% лоши ДИВОградби
80% турбо фолк шема-што значи НОЌЕН ЖИВОТ КАТАСТРОФА(со исклучок на одредени места и одредени личности кои навистина знаат што САКААТ )
.........единствено нешто што ми се допаѓа и секогаш ќе ми се допаѓа во Скопје е Кале,Водно,Паркот и Матка се друго ни е за:kesa:

dobra konstatacija, toa e zatoa sto sme bile 10 godini zad site jugoslovenski narodi, zasto sme bile zadnjo sviralo na kavalot, a drugite metropoli vo bivsa yu bile forsirani... pa zatoa denes i edno saraevo podobro se drzi (saraevo i skopje se mn slicni.. bas-carsija i nasta stara carija)
sve ova sto zboris se e tacno, i jas se nerviram nekad uzasno kakov e stanat gradot...
ama koga i da se vratam od negde, odma si se osekjam ko doma... u bilo koj del od gradot da sum :D
e sega da bi se gradelo planski i urbanisticki i da bi se restavrirale starite zgradi, namesto toa kicherajskite skulpturi, urbanata mafija...kje bese drug muabetot...
sepak.. se raboti za custvo, spomeni, atmosfera...
slusnav deka taftalidze kje bilo vo nekoj zastiten sektor... se nadevam nema i toa da go unistat so zgradi i so 20 ziteli na 1m2...

Скопје за мене е Главен град на Р.М.
Скопје за мене недопирилво, далечно.
Скопје градот на соништата. Каде што и најлудиот сон биднува реалност.
Скопје... подарок за човекот.
Иначе ја сум од Куманово. ФМЛ
Ти за ова си сериозен?И што толку ти е недопирливо Скопје?Па максимум 30 минути ти е пат од Куманово до Скопје?:motor:

21435378.jpg

21435159.jpg

покрај кеј во аеродром
20834102.jpg

17434395.jpg

18825223.jpg

се убаво само почист да биде и тоа авотбусите да ни ги сменат ептен се катанга

Скопје, за мене е главен град на Македонија. :icon_lol::icon_lol:

Скопје е градот кај што сум се родил. Градот од кој потекнуват сите личности кои ми се драги. Градот во кој сум научил да одам, да зборам.... Градот во кој сум го остаил мојот живот, сета моја тага и радост, успех и неуспех:icon_lol: Скопје те сакам:back:

Скопје за мене е мојот втор ( иден ) дом.
Скопје за мене се прекрасни спомени и шетање до касни саати...
Скопје за мене е гужвата низ Партизански и сендвич од Седмица.....

dobra konstatacija, toa e zatoa sto sme bile 10 godini zad site jugoslovenski narodi, zasto sme bile zadnjo sviralo na kavalot, a drugite metropoli vo bivsa yu bile forsirani... pa zatoa denes i edno saraevo podobro se drzi (saraevo i skopje se mn slicni.. bas-carsija i nasta stara carija)
sve ova sto zboris se e tacno, i jas se nerviram nekad uzasno kakov e stanat gradot...
ama koga i da se vratam od negde, odma si se osekjam ko doma... u bilo koj del od gradot da sum :D
e sega da bi se gradelo planski i urbanisticki i da bi se restavrirale starite zgradi, namesto toa kicherajskite skulpturi, urbanata mafija...kje bese drug muabetot...
sepak.. se raboti za custvo, spomeni, atmosfera...
slusnav deka taftalidze kje bilo vo nekoj zastiten sektor... se nadevam nema i toa da go unistat so zgradi i so 20 ziteli na 1m2...
-точно.....но најголема мана и недостаток ни е тоа што СЕКОГАШ чекаме некој да ни направи(општо за целиот Македонски народ).....
-биле форсирани тоа е точно,но што правиме ние изминативе 18 години од самостојноста.......не ли е логично сега Скопје да се форсира како најурбанизиран,најмодерен,најкултурен град во земјава:toe:не зборам, како што викаш ти со право,ЗА КИЧАРИЈА,.....туку за ВИСИТНСКА МЕТРОПОЛА............пред се тоа што народов(скопски,македонски итн) не се ЗАМАРА со придонес кон ОПШТЕСТВОТО и ГРАДОТ,за подобар и поубав живот.......освен ако партијата не налага така или само кога бирократите треба да остварат профит на сметка на дуругите.........за илустрација ќе го спомнам Белград и Загреб,каде што музичкиот и културниот живот беше изграден од студенти,млади организации,движења итн а не од партии,профитни претпријатија и измамници:kesa:

Na SK mu treba rekonstrukcija barem na nekolku stari objekti koi sto go krasele pred zemjotresot.Rekonstrukcija treba vo site gradovi da ja zadrzime dusata na nasite gradovi barem vo centrite!

Главно село на Република Македонија :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom