Саем на книгата

Член од
30 ноември 2014
Мислења
160
Поени од реакции
226
Кои 10/15 книги би ги препорачале, кои секок човек би требало да ги прочита? Светска и македонска литература.
Сакам да купам различни книги, да направам колекција, за поклон на драга личност.
Мислам дека ќе ја усреќам. Ако не, шоља и парфем, не ми бега. :D

Член од
19 април 2014
Мислења
424
Поени од реакции
1.227
Пак ќе има невидена гужва од ученици кои се таму за да не купат ништо. Не се многу 100 денари, тоа си во право, ама барем да има некакви попусти. А тие преку цела година организираат настани каде продаваат книги со 20, 30, 50% попуст, доаѓа Саем, истите книги се со 7% попуст. Па некои (Антолог, на пример) уште се фалат како имале книги по 150 денари (а тоа останати залихи што никој не ги купува, и што пред 2 години биле 50 денари). Секоја чест за исклучоците (поточно исклучокот - Бегемот). Се останато - повеќе вреди да не одиш на Саем и да ги чекаш нивните фестивали, отколку да одиш и да ги дадеш тие 100 денари само за да гледаш.
Арс Ламина/Либрис ( уште не научив што е разликата со имињата :unsure:) имаат многу добри попусти сега гледав слики по фб групите. Ама не видов ни каталог од нив, ниту опција за онлајн нарачки. :place:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.539
Арс Ламина/Либрис ( уште не научив што е разликата со имињата :unsure:) имаат многу добри попусти сега гледав слики по фб групите. Ама не видов ни каталог од нив, ниту опција за онлајн нарачки. :place:
Си го испуштил:
АРС ЛАМИНА КАТАЛОЗИ:

Арс Либрис
Либи
Инаку, не ви се пофалив: кога бев на саем во петокот, на два пати од страна на писатели / издавачи / вработени на штандови беше спомнат форумов или конкретно оваа тема, на што си се смешкав под мустаќ додека разгледував. Значи добро е, нѐ читаат! :pipi:

Член од
23 март 2021
Мислења
19
Поени од реакции
82
Го сакам Набоков, но ова е единствениот негов роман што не можев да го дочитам.
И јас не ја дочитав, ни до пола не стигнав, ја оставив. Ја зедов мислејќи дека ќе биде на ниво на "Лолита" ама се разочарав.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Си го испуштил:

Инаку, не ви се пофалив: кога бев на саем во петокот, на два пати од страна на писатели / издавачи / вработени на штандови беше спомнат форумов или конкретно оваа тема, на што си се смешкав под мустаќ додека разгледував. Значи добро е, нѐ читаат! :pipi:
Да те прочита сеа Румена.... ццццц. :D

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.457
Да те прочита сеа Румена.... ццццц. :D
Тек мене да ме прочита има цел хелсиншки, хера и толпа жени со пола бричена глава, а небричена мишка да ме тужат во Стразбур за повреда на родови чувства и идентитети.

Kajgana Shop

На врв Bottom