Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не стварно, Гаљардини воопшто не користи во градењето на акциите, дури срамно и тажно е да се гледа како нашите свесно не подаваат на таа страна. Брозовиќ-Шкринијар-Барела, тој триангл има 650 илјади додавања. Лево се прескокнува Гаљардини и иде топка директно кон Јанг. Па доека се премести цела екипа на таа страна веќе е многу споро и нападот автоматски испаѓа анемичен. Друга работа е што мора да се пазари нов првотимски лев бек, тоа на сите ни е јасно.
Перишиќ ти благодарам за минатото, имаше позитивна епизода како играч на Интер, поздрав и секое добро пријателе.
Јанг фала ти на жртвата, фала ти на солидните партии, фала ти на пожртвувањето, можеш да седиш у Интер уште 5 години ако сакаш, од мене имаш дозвола, ама само како втора или трета опција на позицијата лев крилен бек.

Не сме опасни таму со Јанг, све е океј само што веќе го стигнаа годините и ја нема експлозивноста и дриблингот, он си игра коректно, професионално ама не е тоа тоа. Касни и со интервенции у одбрана.

Пак ќе се вратам на Гаљардини, јас сфаќам да се има копач у екипа, копач којшто ќе игра класичен заден везен а пред него ќе има креативци, во таква тактика кај што ќе стои цело време позади и ќе сече.
Ама Гаљо игра лево у средина, до централно Броз и десно Барела. Броз стои позади за да прими топка и организира напад а со тоа и Гаљардини дреме без цел, нит се отвара напред до душа он се отвара ама не добива топка и ко ќе добие случајно допира дно. Таму не постоиме. Сосема друга димензија дава Сенси на негово место или Видал. Ако сака црвст играч у средина Конте ондак боље Весино да игра место ушлето.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.682
А што да напраи овде бе, таман стои на пеналтик како коректор у случај на центаршут. Многу ме нервира и мене Гаљардини, мразам играчи што се неписмени со топка, ама брат куров ми се хејта и кога треба и кога не треба. Еве сеа конкретно ти ова за инат го имаш постирано пошо те нервира Гаљардини и сеа маана со сила ќе му бараме. Гони го у курац да му ебам се, битно тепавме.
Исто ко ти со Ханда.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Хандановиќ​
Дамброзио - Ранокија - Киву - Нагатомо​
Гаљардини - Медел - Брозовиќ едно време
Гуарин​
Кандрева - Паласио​
Ова е дрим тим од дежурни кривци на Интер во последниве 10тина години.
Почесно место на клупа има за Џонатан, Хесус, Мунтари, Кузмановиќ, Борха Валеро, Весино и Рики Алварез.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.876
Поени од реакции
23.437
Хандановиќ​
Гуарин​
Кандрева - Паласио​
Почесно место на клупа има за Џонатан, Хесус, Кузмановиќ, Борха Валеро, Весино и Рики Алварез.
Пак подобра тактика од онаа на Конте.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.505
Поени од реакции
114.578
Исто ко ти со Ханда.
Не е исто но добро. Ај најди ми каде секое коло ГО КРИВАМ Хандановиќ за одреден неуспех, нерешено или пораз? Или ако пишам дека не се фрлил по одредена топка е барање кривица? Ај ок еве за голот со Каљари ќе ти пишам дека супер си изреагира Хандановиќ само за да не се налутиш. Вака ме нервира Урко со Лукаку и Лаутаро, прошлата зема Лукаку чист зицер утна Ериксен кога му ја намести, значи можеше да го праша голманот кај да шутира, десната страна на Лукаку цела беше празна али он реши да пласира млако, млитаво у Крањо. (иначе се слагам дека се дешава, ЈЕБИГА ЛУЃЕ СЕ) Затоа Лаутаро вчера кога утна му еба гроб мајчин, го избрка од Интер, го продаде, го поништи како играч, све му направи.

Така да џабе ме замарате со Хандановиќ, ниту го кривам негде директно освен кога стварно е крив и ќе допре дно ниту зборам за него како тука некои за Гаљардини. Иначе пак да спомнам, го делам мислењето за ушлето, неписмен е целиот и кога игра он играме млитаво и летаргично, ама искрено малце глупо е цело време и кога треба и кога не треба да го кривиме и да биде дежурен кривец. И за Дамбо истото важи.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Хандановиќ​
Гуарин​
Кандрева - Паласио​
Почесно место на клупа има за Џонатан, Хесус, Мунтари, Кузмановиќ, Борха Валеро, Весино и Рики Алварез.
Аталанта и Гасперсон со тимов има да ја покорат Италија... Ма и Европа ќе клекне на колена.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.059
Поени од реакции
9.828
Ајде вака, нема да се објаснувам јас ќе ти пратам само првите 5-6 резултати од google за топ 10 голмани, во сите комбинации е и Хандановиќ...

Буквално цел свет знае дека Ханда е класа голман, поготово еден на еден, пенали итн... Инаку се согласувам дека го стигаат годините и полека може да изгуби интерес за фудбал, мада лани и сезонава брани на топ ниво...

Види го голот на Фројлер што му го закачи на Шчезни, епа Ханда одбрани сличен но потежок удар од поблиску, односно во шеснаестеник...
Не бе друже, не брани на топ ниво. Ај малце реално да гледаме, нема константност кај него. Процентот на одбрани сезонава му е околу 60% што е многу просечно. Уште полошо е што прима просек над 1 гол по меч, и тоа многу често од 2-3 удари во рамки во цел меч.

Далеку дека е он главен кривец, ама сезонава има очигледен пад во однос на лани. Исто како и одбраната пред него. Ама топ голман на оваа одбрана која е солидна треба да има бар околу 80% процент на одбрани.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.876
Поени од реакции
23.437
Ааааа многу се љутите тука ако се збори за Гаљардини.
Добро ај, нема више.

ако се лажеме

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.657
Поени од реакции
7.305
Хандановиќ​
Гуарин​
Кандрева - Паласио​
Sakas da kazes deka na klupata nema mesto za Skeloto i Mvila? :pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.801
Погледнете го движењето на играчот со број 5. :tvg:

ja pre bi da se pogledne bastoni sto pravese tuka :), ne galjardini.
Ova e samo uste eden pokazatel deka menuvanjeto na formacija vcera pod difolt ne znacese stabilnost vo odbrana, toa sto trupas defanzivci ne znaci deka istite ke dostavat stabilnost nazad, koga nemas ideja kako da branis, nema zasto sve da frlis na edna karta odbrana po sekoja cena, duri i koga imas igrac poveke na teren.

Vcera gleam u armata kaj nas se nafrlija na vakvite stavovi, aj be demek ne mora dobro da igrame, bitno sme tepale, i slicno, ja konkretno nemam nikakov problem so toa sto se igrase do golot na inter, gatuso vs konte, kopackata sredina na inter bez sensi mesto galjardini, epilogot za toa kakva ke e utakmicata se znaese u pred istata da se izigra.

Problemot e toa sto se sluci posle golot, i ubavo prasav, neka najdat eden golem tim koj e taka izdominiran veke vtora godina po red otkako ima vodstvo i plus igrac poveke. Eden primer nekoj da mi posocese, ali nema, sto sekako ne e slucajnost. Inter vcera morase da postavi igra koja ke im ovozmozese kontri i ziceri, da bidat dominantni vo sredniot red i vo nikoj slucaj da ne dozvolat opsada na nivniot gol a pritoa da ne se vo monost za protiv udar, odnosno kontra so poveke igraci vo odnos na ona sto e na polovinata na Napoli.

Nikoj ne e kriv za toa sto se slucuvase na krajot osven Konte, 20 odbranbeni u tim pod difolt ne znaci stabilnost nazad, toa sekoj go znae, duri i so tie takticki manevri gi zbuni igracite sto moze i da se vidi na delot od videoto sto si go stavil, ednostavno vladeese haos i ne se znaese koj jade koj pie.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.837
Поени од реакции
17.492
Ке се сложам и ја со Стекот, не е дежурен кривец Ханда, нити па е омразен, ама така статично стои на некои топки, што не значи дека не е добар голман. Ама така од страна кога гледаш како да е во фазон што даде Господ дали топката ке влезе во гол или не.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.682
Не е исто но добро. Ај најди ми каде секое коло ГО КРИВАМ Хандановиќ за одреден неуспех, нерешено или пораз? Или ако пишам дека не се фрлил по одредена топка е барање кривица? Ај ок еве за голот со Каљари ќе ти пишам дека супер си изреагира Хандановиќ само за да не се налутиш. Вака ме нервира Урко со Лукаку и Лаутаро, прошлата зема Лукаку чист зицер утна Ериксен кога му ја намести, значи можеше да го праша голманот кај да шутира, десната страна на Лукаку цела беше празна али он реши да пласира млако, млитаво у Крањо. (иначе се слагам дека се дешава, ЈЕБИГА ЛУЃЕ СЕ) Затоа Лаутаро вчера кога утна му еба гроб мајчин, го избрка од Интер, го продаде, го поништи како играч, све му направи.

Така да џабе ме замарате со Хандановиќ, ниту го кривам негде директно освен кога стварно е крив и ќе допре дно ниту зборам за него како тука некои за Гаљардини. Иначе пак да спомнам, го делам мислењето за ушлето, неписмен е целиот и кога игра он играме млитаво и летаргично, ама искрено малце глупо е цело време и кога треба и кога не треба да го кривиме и да биде дежурен кривец. И за Дамбо истото важи.
Го кажав во смисла дека овај му бара вина на Гаља поради тоа што не го сака, исто како ти што му бараш на Ханда, и покрај тоа што има 2ца криви од одбраната и топката секако не ја факал па макар и се фрлил.
Исто како што урко го брани Лукаку или Жао Марио претходно кога допираше дно, со муабети као и голманот некогаш мора да фати неш па јбг оваа се погоди да биде таа ситуација :D
Факт е дека сите имаат играчи што ги толерираат повеке и др играчи што се хејтаат и кога не треба.
Еве јас на пример сум се подумал 10 пати да пишам неш против Лукаку,па се стегам оти ке ме качат на машко магаре на темава, само тојј дека ни играл.
Тој се покажа како топ трансвер и најбитен играч, што не му дава кредити да промашува чисти шанс на битни утакмици и да го снемува секогаш кога најмн ни треба. Далеку е тој од уорлд клас како што го прикажуваат овде. Додади на тоа и дека целата игра на Конте се органиира во негова корист, централна фигура е.
Фалеше еден уорлд клас на средината, и го ДОБИВМЕ. АМа што фајде кога имаш трупец на клупа.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Иначе да се потсетиме дека Гаљардини е проклет Јувенташ....плус причин за да го мразиме педерот смрден....уште се сеќавам кога дојде на полусезона во 2017 и по неколку месеци лабаво ојде да го гледа Јуветнтус во ЛШ кога играа против Барселона....све му изебаа навивачите....еве го 4 години подоцна уште игра и тоа ПРВ тим....кај Спалети не беше прв тим копилето гадно.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Иначе да се потсетиме дека Гаљардини е проклет Јувенташ....плус причин за да го мразиме педерот смрден....уште се сеќавам кога дојде на полусезона во 2017 и по неколку месеци лабаво ојде да го гледа Јуветнтус во ЛШ кога играа против Барселона....све му изебаа навивачите....еве го 4 години подоцна уште игра и тоа ПРВ тим....кај Спалети не беше прв тим копилето гадно.
Ако е фан на Јувентус а игра за најлутиот ривал Интер, тоа го прави прав професионалец. Уште една причина повеќе да се цени.

Гранде Гаљардини!

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Потсети се и за Видал

Kajgana Shop

На врв Bottom