Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Oваа победа ме потсети на утакмицата со Емполи во 2019 кога си решававме сами за да влезиме во ЛШ....срамни перформанси,срамна утакмица, од кога излезе Брозович не постоевме на теренот....тотално издоминирани на секој дел од теренот со милион шанси за противникот....со играч повеќе неможам да вервам :facepalm:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Еве ви го Ханда што го критикувавте против Каљари што можел подобро да интервенира, само он и господ ни дадоа победа утакмицава. аМа ИкО У НеГО Идеа ТОПкиКИТЕ?!!? - жими кур у него иделе , да идеа у него немаше раце да пушта , живи ке им ги факаше.

За Конте сувишни се сите зборови, на 1-0 црвен и пенал да те доминираат треба да имаш посебен њух за пичка у душа, со тренеров не освајаме ништо ни на победа неможам да се израдуем ко чоек ради него.

Пред пеналот ке ја прогласев за најдосадната утакмица што сум ја гледал на Интер, ама нели nO MoRe PAzZAla? и на крај пак на апарати за кислород завршуеме.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.801
Фацата на Лаутаро кога го извади на гол предност и Наполи со играч помалку.

Сериозен ли е овој со тактикиве?
Neka go vadi be ocaj bese, ama hakimi ? Mozese eriksen komotno tuka mesto lautaro da vleze, da igraat 3511, da se spusti topka na zemja, hakimi mesto darmijan i da se pravea kontri po taa strana. Super kreativna sredina ke imaa so sensi, eriksen i barela, svez hakimi ke orase desno, i na kraj perisic ke se ubacese levo u kombinacija mesto jang ako dadea uste eden gol.

Katastrofalna izmena nalik na onaa so ikardi i juve, dno od izmena sto denes za sreka ne gi kostase gubenje na bodovi, sto e najtragicno aj sto frli sve na edna karta, Odbrana, nie ne ni igravme odbrana, nisto ne igravme, 4 super sansi napravija Napoli, toa znaci deka odbranata 4 pati izvisila so igrac poise na teren, sto u najmala raka pak ke kazam, e sramota.

Kako i da e ajde, tepaa, toa e mnogu bitno narocito sto sledna e so specija koi treba rutinski i ubedlivo da se dobijat, a i idealna prilika za konte tuka da proba 4312 i da gi osakati so 5 gola, sto sekako nema da e slucaj. Jedina dobra stvar e sensi sto kolku tolku se vraka, smesta razlika naprai so daleku pointeligentniot pristap u zadnja faza od napad po sto i padna golot koga ke vidis, onoj pas do lukaku koj izigra pak povratna do sensi nikad nemase nit galjardini nit barela da go dadat.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Фацата на Лаутаро кога го извади на гол предност и Наполи со играч помалку.

Сериозен ли е овој со тактикиве?
Мислам дека направи и потег со раката, као „не е нормален овој“ :D.

Иначе се слагам со @Syn, ја не памтам понезаслужена победа во моето (мачење со) гледање на овој тим. Дури срамота беше на крај, Петања кога ја погоди стативата. Одбраната лоша после исклучениот играч на Наполи. Де Вриј беше многу лош.

Лаутаро се повеќе и повеќе личи на превара играч. Се надевам дека ќе направи чекор нагоре во квалитет, али ако остане на ова ниво, треба да ја ограбат Барса колку можат летово и со осмех да се вратат во Милано. Кулибали го стави во џеб Лукаку. Комплетно невидлив цела утакмица.
Ханданович им ја донесе оваа победа, со спасените зицери. И нормално, Дармијан, кој беше напаѓачки најопасниот играч на Интер денес, со тоа што изнуди пенал. Тажно али вистинито.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.060
Поени од реакции
9.833
Многу требаше да го сркнеме денес, пред се за бранењето со играч више... Ама па докурцом, еднаш и нас да не посака.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.876
Поени од реакции
23.437
Бољи вака тапа игра и три бода. Отколку сто шанси и еден бод. Посебно е слатка што сите кикснаа денес.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.506
Поени од реакции
114.583
Ај хоророт на страна, ама Конте сериозен ли е со срединана бе? Уште кога го видов составот пишав на ФБ дека ќе биде мачење, све копачи налупал у тим, па не е реален Конте мајке ми.

Срамна победа али ме боли кур, три бода се три бода, Јувентус се наосвојува титули на сличен начин па сеа за една утакмица курот ме заболе. Сеа со Специја не смее ни една минута да биде доведена победата у прашање, мора лесен триумф.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.801
Леле каков распоред имаме.....се треба да се добие до Рома...не смеат да помислат на кикс со Специа,Верона,Кротоне и Сампдорија
Во моментов се у серија од 5 победи, ова по секоја цена мора да се победи и да се врзат 9 у низа што богзнае кога последен пат се десило.
Затоа денешнава победа беше пребитна, по секоја цена мораше да се дојде до истата, грда е премногу, ама што вика и конте, ваквите триумфи вредат 6 поени, на долг рок може да се одразуваат сеа прашање е колку ние ќе го искористиме тоа.
И ќе немав апсолутно никаква замерка да не беше она што го глеавме после голот, ау човече кој кур ...

Од сите можни потези и измени и све, он најнепотребниот го повлече, всушност го повлече единствениот потег кој на наполи можеше да им овозможи враќање у натпреварот, буквално ги реанимираше иначе готови беа, пенал и црвен на капитенот а и најквалитетен играч у екипата.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Леле каков распоред имаме.....се треба да се добие до Рома...не смеат да помислат на кикс со Специа,Верона,Кротоне и Сампдорија
Овие се ултра мега заебан тим, поготово против јаките тимови кога влезат во утакмицата со мисла да не примат гол.. лесен распоред, али Верона не е на ниво на слаб тим како овие останатите што си ги набројал, во никој случај..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Ајде бе, срамна победа, шо ве глеам за никаде... а колку пати имаме издоминирано, промашено се што може да се промаши, противничкиот голман се претворил во Лав Јашин и брани се што му иде, за на крај да ни шлакнат гол од половина шут и да мрчиме дека само на Интер му се случувале вакви работи.

Победа си е победа, ќутете, се затоплува во Милано :D

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Ај да дам и јас еден мал осврт на ситуацијава со Интер, не дека некој кур го боли.

Прво и основно, кога се бираше меѓу Мурињо и Конте, јас искрено бев за Конте. Не заради квалитетите, туку заради тоа што толку убави спомени имам со Мур, и толку го сакам, што не сакам да ми се смени перцепцијата за тој човек. Искрено, немав појма каков е како тренер Конте, го сакав ради то шо напрај во ПЛ и во Италија, а то е освојуваше трофеи.

Е сега, со Конте имаме 2 аспекти.
Првиот е позитивниот аспект. Малку е парадоксално, ама тоа што е плачко, на Интер како клуб му помогна. Не верувам дака на било кој друг тренер ќе му се составеше ваков тим. Лукако, Хакими, Ериксен (јбг не се погоди во системот, ама битно е дојде), Санчез (земен за бекап), Видал... Теорија немаше играчи од овај калибар да дојдат во Интер. (Криво ми е уште за Тонали се да му ебам).

Искрено, го врати Интер на мапата на фудбалот. Имам чувство дека од кога дојде тој, на нас гледаат посериозно, со респект.
Од тренерски аспект, мора да му се признај дека е одличен мотиватор. Не дозволува, или барем до сега не дозволил да се случи бродолом после пораз, и моралот да падни на нула. Башка е воркохолик. Искрено, со освоено Скудето би го оставил да си го одработи договорот, без разлика колку ќе се нервираме. Ебете ЛШ, посекако во моментов немаме никакви шанси таму, не само ради него, туку и заради ростерот. Сега засега ни треба континуитет на победи, и трофеи во Италија. Да се навикнат играчиве, поготово младиве (Бастиони, Барела, Лаутаро, Хакими...) на победи. Конте со маливе екипи тоа добро го работи, и среќа што полека му завршува доминацијата на Јуве. Милан искрено мислам дека ќе има осцилации, и уште нема сили за континуитет. Така да работата на овај му е олесната.

Е сега. Има и негативен аспект. Јас пример немам појма од цртање.Ама да ми речиш профил на човек да ти нацртам, че си речиш кизнај како цртам и колку сум талентиран. А то е, ради шо цел живот во тетратки сум си цртал профили, и ми е извежбано, и само то го знам. Така и овај, научена му е 3-5-2 и толку. Има и друга шо ја знаел, ама ете не ја покажува, оти че ја виделе и другите. Ако менталниот аспект од работата му е топ, тактичкиот му е катастрофа. Токму затоа не смеј да му се продолжи договор. Си има чоеко плафон, 90% му е достигнат, со скудето би го достигнал 100% и толку. Ако сакаме Интер и понатаму да се развива, и да доминира секаде, ни треба тренериште. Не Покетиновци, Симеоновци и такви некој. Не. Клоп, неколку празни места, па Зидан или во најлоша варијанта Алегри.
Така да, не се нервирајте толку. Во моментов сме токму кај што треба да сме, и ниту ги надминуваме, ниту сме под реалните, ама она баш реалните очекувања. Да, јебига, можи требаше да поминиме групи во ЛШ, ама да бидиме искрени, можи поубавоо вака, пошто ако ни се паднеше Баерн, ПСЖ, Ливерпул и не наполнеа со по 5-6 гола, можеше тоа и во Лигата да ни се одрази. Вака small steps.

Е сега, ако го фати климактериумо овај Перикава, и почни да губи од Специ и такви Сериа Б тимчина, треба фино лепо да се крени на кљоци, ама да се напрај така, шо че му биди страм во јавнос да се појави, а не пак тим да боди. Ебаму племето Јувенташко.
Или сумирано во една реченица, конте го гледам ко Курва. Убо се еба, ама сепак курва е. И би ја ебел дури не си најдам женска за озбилно и убо шо се еба и шо е поштена и шо знај да готви. А во моментов уште не сум спремен да се заозбилам :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom