Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
многумина го делат твоето мислење
ја оплескаа
A ти ако имаш над 18 години, или ако си постар(што не верувам) што не замина да ја браниш Македонија бе?? Да беше некој од твоја фамилија во тоа време, како ке ти беше сега тебе?? Знаеш кое се бореше за да останиме како Македонија?? Ти?? Јадење гомна како тебе, секаде има... Делата се заборавват нај веројатно... Ако немаат провилегии, ајде ти на семејствата врати му ги најмилите особи?? Можиш?? Аххх.. Е бати македонецот...Пуу
И, арам да му е на сите парламентарци кои гласале против законот. Арам!
A bash sakav da krenat race i javno da se videa koi se ZA a koi PROTIV.
Собранието го одби предлог-Законот за посебни права на бранителите поднесен од здружението достоинство. За законот гласаа пратениците на СДСМ, ЛДП, НСДП и двајца од ВМРО ДПМНЕ. Другите пратеници на владејачката ВМРО ДПМНЕ беа воздржани. Прaтениците на ДУИ гласаа против, а ДПА не присуствуваа на седницата. Законот го бранеше претседателот на здружението, Стојанчо Ангелов кој ги критикуваше сите досегашни влади на ВМРО и на СДСМ дека досега никој не го решил нивниот проблем.
edit:Огледалце огледалце,шо убо ни беше под тоа дрвцето кај тебе во дворот испивајќи го кафето,и муабетејќи се за истиов проблем но во малце посменети улоги ,едниве беа опозиција сегашна позоција,а другиве беа позиција сегашна опозиција....Што клетви им тури на тогашните издајници од владата за истиов проблем...Што така сега ми се затаи некако ?![]()
so ima da zatajam sramota i aram zakonot so ne pomina, i vo edna druga tema rekov ``politicka scena`` vmro dpmne me razocara so ne najde zashodno da go pomine zakonot.
Најконкретен пост на темава.Работава излезе “тепаниот тепан-ебаниот ебан“,мислам дека законот беше прегломазен и сеопфатен,вака како што беше поставен чини многу пари и никогаш нема да помине во собранието.Треба да се дефинираат вистински засегнатите луѓе од конфликтот,ранети и загинати,а не сите кој ја исполнуваа својата државна должност на браникот од државата.Пак ќе ви повторам дека сите бевме засегнати од конфликтот,без разлика на партијска,верска или етничка припадност,некој повеќе некој помалку но факт е дека сите бевме засегнати.Со законот треба да бидат опфатени токму оние кој очигледно беа најзасегнати и најблиски членови на нивните фамилии,доколку веќе не се опфатени со некаква бенифиција.За сите други законот треба да биде ист како и за секој граѓанин на Република Македонија.![]()
Многупати досега сум кажал, го реафирмирам мојот став по којзнае кој пат:so ima da zatajam sramota i aram zakonot so ne pomina, i vo edna druga tema rekov ``politicka scena`` vmro dpmne me razocara so ne najde zashodno da go pomine zakonot.
И тебе, АБЦ, мора да ти признаам, како многупати досега, дека во многу голем дел од писанието си во право.Работава излезе “тепаниот тепан-ебаниот ебан“,мислам дека законот беше прегломазен и сеопфатен,вака како што беше поставен чини многу пари и никогаш нема да помине во собранието.Треба да се дефинираат вистински засегнатите луѓе од конфликтот,ранети и загинати,а не сите кој ја исполнуваа својата државна должност на браникот од државата.Пак ќе ви повторам дека сите бевме засегнати од конфликтот,без разлика на партијска,верска или етничка припадност,некој повеќе некој помалку но факт е дека сите бевме засегнати.Со законот треба да бидат опфатени токму оние кој очигледно беа најзасегнати и најблиски членови на нивните фамилии,доколку веќе не се опфатени со некаква бенифиција.За сите други законот треба да биде ист како и за секој граѓанин на Република Македонија.![]()
Работава излезе “тепаниот тепан-ебаниот ебан“,мислам дека законот беше прегломазен и сеопфатен,вака како што беше поставен чини многу пари и никогаш нема да помине во собранието.Треба да се дефинираат вистински засегнатите луѓе од конфликтот,ранети и загинати,а не сите кој ја исполнуваа својата државна должност на браникот од државата.Пак ќе ви повторам дека сите бевме засегнати од конфликтот,без разлика на партијска,верска или етничка припадност,некој повеќе некој помалку но факт е дека сите бевме засегнати.Со законот треба да бидат опфатени токму оние кој очигледно беа најзасегнати и најблиски членови на нивните фамилии,доколку веќе не се опфатени со некаква бенифиција.За сите други законот треба да биде ист како и за секој граѓанин на Република Македонија.![]()