Живеам за да...

• Креатор на темата Креатор на темата Nelogichen
  • Време на започнување Време на започнување
живеам за да уживам во убавините на светот ..за да учам.. да работам и да имам се што ќе посакам:smir:

Некогаш велев живеам за да најдам вистинска љубов... па да се развивам духовно...
Некој ми рече дека живее само за да живее. Смислата на животот е во самиот живот, тука е и безусловната среќа... само тоа некако тешко ми оди да го спроведам на дело. Ај кога тогаш ќе се разочарам во се па ако не се рокнам може ќе го сфатам тоа. Како Буда.
А да, и да се изнаприкажам и поштено испијанчам со лусид дример. :)
Лука
отворено прифаќам да се испијанчиме и тоа убаво и докрај:smir:
смислата на животот е во поштеното пијанчење:pos2: до крај се разбира

За да успеам и да бидам некој и нешто:smir:

Живеам за да стасам до последното ниво во Game-чето што Горниот го креирал... (веројатно е Linux платформа, не паѓа, не бара ресетирање...)

За што живеете?

Темава ја посветувам на работите кои ви го исполнуваат животот, на големите и малите работи кои знаат да не развеселат, да не расположат, да не поттикнат да го живееме животот, да не направат да се чувствуваме сакани и разбрани.
Значи, во кратки црти, што е она што вас ве исполнува во животот? За што живеете и кои работи ви даваат причина, поттик и мотивација да живеете?
Дали ве исполнуваат "ситните" работи како насмевката, радоста, подарувањето на љубов, семејството, пријателите или имате повисоки амбиции кон кои се стремите: работно место, висока позиција во општеството, оставање на сопствен печат во историјата и сл.

Мене лично ме исполнуваат овие "ситници" во животот, посебно дружењето со моите пријатели, со луѓето во моето најблиско опкружување со кои заедно ги делиме и радоститете и тагите и подемите и падовите. Со "моите луѓе" животот е подолг и повесел и секако далеку повреден за живеење.

За да опцујам некого,да играм фудбал или да седам на компјутер :toe:

За да имам минато, да имам што да им раскажувам на внуците во иднина што се праела нивната бабичка на нивни годинки :)

За коа ке умрам да ми пишува на гробот....Беше еден и единтвен! :kajg:

Живеам за да видам што ми следи во животот понатаму!:toe:
не вака...живеам за да успеам во тоа што го имам замислено,за да се здобијам со огормен круг на пријатели кои ќе бидат со мене цел живот!да бидам успешен адвокат да основам семејство,деца,куќа и пари за моето семејство!

Живеам за сонцето, за утрото, за храната, за љубовта,за музиката, за допирот, за надежта, за виното, за сексот, за победата, за поразите...

Живеам за да си направам да ми биде убаво, за да успеам, да направам да ми биде што е можно поубаво на душичката и ако можам на поколенија после мене да направам да живеат достојно,
живеам бидејќки ми се живеееее...

Живеј си го животот и пушти им на другите да си го живеат нивниот...

Еден е животов мора максилмално да се искористи, почнав да внимавам и колку спијам кога дознав колку просечно еден човек поминува во спиење 26 год WTF ??

Има ли поубава песна за да се започне животов, денов. Кога и да ја слушнам, се радувам што сум жив ШТО ПОСТОЈАМ...дишам

Живеам затоа што е нелегално да ме убијат

живеам оти сум се родил :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom