Жени - зошто ви значи првиот сексуален партнер?

kakvi peperutki:e sea vaka koga ke go vidis prvit so te (skapal)-ako veke si-dali ti se pojavuvat tie peperutki vo stomakot,ipak ima nesto posle toa otkako ke raskines kolko i da ne go skaas.

Штом немам апсолутно никакви чувства нема и никакви пеперутки, нема за тоа што да се зборува веќе. Како што погоре Скул напиша нормално е как и за било кој друг прв пат да се сеќаваме на тоа, но само спомен и ништо повеќе. Ништо.:nenene:

Ja predupreduvam uste koga sme pocnale da ideme.za posle da ne ima (nedorazzbiranje)

Епа јас стварно не ги разбирам тие девојки кои биле со тебе, си ги предупредил дека ако не си им прв ќе ги оставиш и пак те излажале и ризикувале.

tie sto jas sum im bil prv ne znam nekoja da ima sega decko(moze imat)am jas ne sum slusnal.

Аха, значи сепак тоа што го претпоставував се докажа. Сакаш да кежеш неможат да го заборават првиот кој им оставил толку длабоки траги, па сега немаат сили да си фатат нов дечко. Или па можеби се плашат дека може некој пак да ги зезне, како што ти си им направил

i kako sto znam za niv i oni den deneska koga ke me vidat me pcujat u sebe zasto mi dale da sum im prv.

Чекај сега, мене нешто не ми е јано. Во првиот цитат викаш кога ние женските ке го видиме првит ни летаат пеперутки и незнам таму што, а сега викаш они тебе те пцуеле.
Ако си ги предупредил пред да ги легнеш каков си и дека ако те излажат ќе ги баталиш и тоа со нив ќе биде само еден обичен секс, значи знаеле што ги чека и нема зошто да бидат изненадени. Нешто во тоа што го кажуваш не се поклапа?!

DRUGO NESTO DA TI OBJASNAM MA TREZNO TREBA

Не, фала. И да, не ми објаснуваш, само ми даваш одговори на поставените прашања.

Вие па се замарате да му докажете нешто на Викторче...
Одамна е изгубен случај на љубовно поле он, или едноставно "толку му сече" за да сфати некои работи. Уште од првиот пост може да се заклучи тоа. Гарант во моментов пие пиво пред коперација мислејќи на бившата и на тоа како после ќе крене 50 кила на бенџ во теретана.

- Ко прво, идиотски е да помислиш дека некоја ќе остане (треба да остане) со тебе засекогаш само затоа што ја изгубила невиноста од твоето стапче.
- Еднакво идиотски како и тоа, девојката со која ти си ја изгубил невиноста да мисли дека ти си во нејзина сопственост.
- Неправилно е и мислењето на некои жени дека они "им даваат" на мажите. Елаборирано е тоа во постот на ВикторГГ, не сакам да се повторуваме...

Пример од машка гледна точка:

Можеби некоја некогаш те сметала за привлечен, паметен, или човекот со кого би го поминала целиот живот. Ја изгубила невиноста со тебе затоа што во тој момент тоа била добра одлука. Потоа ти си укењал, а девојката едноставно ја сфатила грешката и продолжила со друг партнер. Тебе те презира, а него го љуби. Зошто би чувствувала „пеперутки“ во стомакот кон некој што ја повредил (тебе)? Според која логика би ја нарекол курва затоа што имала двајца партнери?

Пример од женска гледна точка:

Истово важи гледано и од другата страна. Ти имаш девојка која ја изгубила невиноста пред 3 години. Зошто би помислил дека твојата девојка би се вратила на претходниот партнер (првиот) ако ти си едноставно подобар од него, а она тебе те сака? Да не имаат некое default фабричко подесување засекогаш да го сакаат само првиот?

Ако се е во ред со тебе и неа, нема потреба од вакви сексуални/љубовни комплекси, предрасуди и љубоморни испади. Според ова што го пишуваш, ти предвидувам многу напнат и лош љубовен живот, исполнет со доста кавги и ножеви на свадба.
Или тоа, или пак на 32 години ќе најдеш невина и глупа 18-годишна домаќинка, која ќе ја затрудниш на 19 за да не ти кидне...

Ме мрзи да ја трошам тастатурава повеќе. Ако не сфатиш - глуп си.

NAJ naj iskreno 21.drugo gospodine??:vozbud:

Види ваму, убаво се тоа што си имаш таков став и мислиш дека тоа е правилното, знаеш секој си има свој филм. Но морам да те предупредам дека останеш на тој став кој сега тука го искажуваш многу ти се мали шансите да најдеш девојка која би била генерациски поблиска до тебе.

NE drugar ti mi stoes glup so sakas da zemees takva zena ama tvoja rabota e toa ne ti se mesam.ne moze da se razbereme sekoj si ima razlicen vkus na sakanje nesto (bilo sto)jas i ti drag drugar ne sme isti.jas imam eden vkus ti drug na sakanje.izvini vaka za navredata od mene ama jas toa go mislam.i mislam nema da e loso da se prestane so navredi.ZA TOA SO KAKO SO REKOV SEKOJ SI IMA RAZLICEN VKUS.

NE drugar ti mi stoes glup so sakas da zemees takva zena ama tvoja rabota e toa ne ti se mesam.ne moze da se razbereme sekoj si ima razlicen vkus na sakanje nesto (bilo sto)jas i ti drag drugar ne sme isti.jas imam eden vkus ti drug na sakanje.izvini vaka za navredata od mene ama jas toa go mislam.i mislam nema da e loso da se prestane so navredi.ZA TOA SO KAKO SO REKOV SEKOJ SI IMA RAZLICEN VKUS.

abe victor druze sakase ti kaze realnost da ti pomogne ... stvarno kaj ke najdes be nevini u ova vreme ? Ke te zatvorat za pedofilija za tvoe dobro ti zbori coekot ... nevini veke nema nad 15 -16 godini . Aj razmisli i daj pivo za muabetov ... mada cenam koa covek si drzi stav no meter vat samo tesko ke ti bide toa site ti kazuvaat ama ok ti si nzaes

првиот сексуален партнер,се разбира дека го паметам,па и првиот пат,никогаш нема да го заборавам...
сето тоа е само слатко сеќавање на нешто што е веќе минато.
не очекував дека со првиот ке го поминам остатокот од животот и ќе биде само тој.Продолживме со животот,доволно ми е што го паметам како прекрасно искуство а верувам дека ни тој не заборавил...

DRUGAR ima oste po nekoja be se najdoa 2 sega najdov i treta momickata e od valandovo super e i ona misli kako mene isto.inace super mi zasto da mi tesko za dva meseca prajme veriba so nea i taka natamu.ipak FALA TI NA RAZBIRANJETO.POZ

i mislam nema da e loso da se prestane so navredi.

Извини, но овде не прочитав навреда од никој наменета за тебе.
Ти беше тој кој се распрскуваше со навреди на сите страни.
Да не те цитирам што напиша за мене.

ZA TOA SO KAKO SO REKOV SEKOJ SI IMA RAZLICEN VKUS

Па ако знаеш дека секој си има свое мислење што не дриблаше 24 часа и ни го наметнуваше твоето забегано мислење.
Ако мислиш дека секој си има свое мислење, не мораше да ни го наметнуваш твоето реплицирајки со твој став на секој член на форумов кој сака само да го каже своето мислење на темата која ти си ја поставил

na zenskite prviot odnos im znaci mnogu zosto pretpostavuvam se so onoj sto togas go sakale,gi sakal ..ama toa ne e uslov deka ke ostanat cel zivot so toj sto gi skinal,zosto za sreka nema mnogu maski sto razmisluvaat kako viktordirjan pa da si mislat deka ako gi ostavi prviot, gotovo e so nivniot ljuboven i seksualen zivot.:pop:
viktore ne mozam da se iznacudam kako razmisluvas,t.e.kako razmisluva eden moj vrsnik :icon_eek: no toa e toa:))
pozdrav i cuvaj si ja zenskata zosto vo denesno vreme mnoooodu se retki i devojcinjata sto razmisluvaat kako tebe a kamoli maskite :smir:
so toj pamet,so sreka:helou:
i edno prasanje do tebe:sto bi i kazal na devojka koja mnoogu ja sakas,kako i ona tebe se e sovrseno ama taa saka ti da bides nevin??da, cudno e ova ama kako sto na tebe ti e vazno toa i na nea da i e?? sto bi napravil??
ova mene mi e smesno ama ocekuvam odgovor od tebe:sakela

Прво јас никаде не наведов каква сакам да земам, така да ти неможеш да си земаш за право да коментираш по нешто за што не сум се изласнил.

Второ јас никаде не те навредив туку ти почна со навредите нарекуваќи ме глуп.

drugar toa bese za acid ne za tebe.nemoj da mi se nervirs nikoj ne te navredi tebe.toj taka se odnesuvase pa sakav da mu kazam deka ne e vo red toa so go misli ama NEGOVO PRAVO.

Slusaj sea vaka Viktor (jas ne bev pijana vcera, posto vikas na "trezno"),
ubavo go kaza Slatka Mala, deka nie ovde si iskazuvame svoe mislenje, okolu postavenoto tvoe prasanje, pa dali toa tebe ti se sviga ili ne, ti nemas pravo da neosnovano navreduvas nekogo. A ako ti msilis dek anekoj tebe te navreduva, tao e poradi toa sto lugeto ti se cudat i ne mozat da izdrzat pa vistinata ti ja kazuvaat, a tebe ocigledno taa te vrega!!!!!!
Drugo , posto gleam go izbrisale tuka toj ti sto kaza, "koj e toj lud maz", on e PRAV maz, ako bas te intersira, i e daleku, daleku od tebe, i tvoite praistoriski sfakanja, ne samo za seks, i ljubov, tuku i za respekt, bidjeki ti pokaza deka nemas nikakov respekt prema devojkite koi i se nevini i ne se nevini. Ako tie dvete bile nevini, pa zasto sega ne si so niedna od tie dvete, posto bil enevini neli, a tebe toa ti znaci, ZANCI deka drugi raboti se vo prasanje a ne nevinosta. Ili pak tebe sega ti e krivo sto oni te otkacile ili ti si gi otkacil pa ne mozes da prebolis sto ne si so taa, i sega postavuvas vakvi prasanja, premnogu zaostanati, nezreli i glupi./

I treto kako ne ti e sram, a i na taa tvojata mozda tolku i znae, sirota so kogo ima rabota, da sedi pokraj tebe na kompjuter, i da cita sto ti pisuvas, i prasuvas sto im znaci na devojkite prviot seks, i dali imale peperutki, a ona do tebe:tapp: :tapp: :tapp:
Izvini ama ti nemas nikakov repsekt prema nikogo, i da ne bi te vregale lugeto, prestani i ti da vregas, koga ocigledno nemas pojam od zivotot:nenene:

I da dodam deka mnogu pogresno i go postavi prasanjeto " zosti vi znaci prviot seksualen donos"!!!!!!!!!!!!!! ne zosto nego DALI vi znaci i kako ste se osekala ..." mozda e mnogu podobro, i nemase tolku konfliktni razmilsuvanje da imas!

vaka sega nikoj ne saka kurva a niti pa nekoja sto imala so drug pred nego.ako me razbiras.sekoj saka da si e prv vo seksot kaj devojka mu retki se tie maski so ne go sakat toa. A VIE ZENSKITE sto si se rabotite pred brak toa u redu li e?emi eve ti na primer(ne daj boze)da se zatreskas u nekoj so ne saka e... so ke pravis a ke se krpes?a ludo si zatreskana u nego.KE SE KAES CEL ZIVOT, zasto si go napravila toa.AAAAA i plus cel zivot ke go slusas zborot KURVA od mazot a zasto?oti si bila skapana od drug a ne od nego.poz(I NE SE LUTI TOA E MOETO MISLENJE)

:vozbud: KADE SO OVOJ PAMET BE ALOOOOOO????????? kolku god. imas ziti mene i od koe selo si? :tapp:

УПМ!! До кога со овие стереотипи?!! Се согласувам со Сирената.... Па тој што ќе ми негодува за тоа дека имало некој пред него нека оди да се прошета? Кој е тој што ќе одлучува за мене колку сексуални партнери сум имала?! Таков нејќам, па ако сака и нека е Brad Pitt.

Што се однесува до он топик, ми значеше кој ќе биде, затоа што сакав да знам дека еден ден нема да имам трауми од тоа искуство и дека секогаш кога ќе се навратам на тоа сеќавање, ќе знам дека било човек кој искраено сум го сакала и ме сакал. Така и е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom