Жени - зошто ви значи првиот сексуален партнер?

da no sepak pak se ima zelba da se vratis so prviot.kolko sto jas znam i eksprementiral.site velat mi znaci ke mi znaci i ke go sakam cel zivot so koj i da sum. a za vtoroto-ZNACI SEPAK SE OTVART?

После оваа изјава што се наоѓа на првата страна слободно може да се затвори темава. Се си кажал уште во сам старт, „колку што знаеш ти“, а според се што ти е пишано ништо не знаеш така да нема потреба од понатамошна дискусија со тебе. :)

Инаку на темава го изначитав зборот „скапана“, добро е што женската вагина не скапува и не се троши лесно инаку сега ќе смрдеше насекаде.

Првиот сексуален однос ми значеше пред да се случи, мислев дека е нешто посебно, романтично, со свеќи, со ружи итн. Ама откога се случи, сфатив дека е само секс со повеќе болка. А конкретно за партнерот, ќе ми значи не затоа што ми бил прв, туку затоа што го сакам. Кога ќе исчезне љубовта нека ми бил и маж, и господ, нема да ми значи. Траело и завршило, време е сето тоа да се почне со некој друг. И мислам дека ќе го памтам како мојата прва љубов, а не како мојот прв сексуален партнер.
Викторче, што праиме со твоите постови? Зашто мислиш дека уште им значиш на девојките што си им бил прв?
Јас се слагам дека машките сакаат да бидат први и сл. ама не можеш ти да бараш девојка што има 21 год и да биде невина (ептен ретко). Имаше постови ко у стил дека ако ти си и прв, ќе ти биде верна, а скината ако е ќе шетала по комшиите. Ц ц ц , свашта. Алоооо, жена без два ку*а не е жена.
И зборовите што се упатени према девојките што ја изгубиле невиноста не ти се во ред. Сум ја изгубила невиноста, сум го сакала тогаш, се случиле милион работи, сме раскинале, животот продолжува. Кога сите би размислувале како тебе, пола девојки би останале без партнер, пошто не се невини.

koj kako si razmisluva za sebe.toa e.zatvorete ja temata ako ne vi se sviga slobodno.jas samo bev izrevoltiran od nekoi upateni navredi od clenovite(glup,seljak,od selo si,)da ne nabrojuvam.fala n razbiranjeto(mnogu se razbarvme)

koj kako si razmisluva za sebe.toa e.zatvorete ja temata ako ne vi se sviga slobodno.jas samo bev izrevoltiran od nekoi upateni navredi od clenovite(glup,seljak,od selo si,)da ne nabrojuvam.fala n razbiranjeto(mnogu se razbarvme)
Отвараш тема, се дискутира, согледуваш дека не размислуваат сите како тебе, и викаш затворете ја темата? А ептен херојски настапи на почетокот:wink:

...kolku ste samo oftopik na temava, kolku gnev ima u vas curi...zasto???...pa ako se mavate so keif priznajte...zasto da ve muchi edno ednostavno mislenje na nekoj koj od srce saka devojka koja e nevina...zasto???...zatoa sto vekje ne ste vie...

...remember...it's the innocence that counts-on special way...and it will always be like that...:back:

И некои луѓе уште не сфатија дека во сексот е до уживање, а не до припаѓање на некоја друга личност.
Курва е ако спие со некој друг пред да се омажи ... оххх Боже ... па добро тогаш да земеме да се мажиме како порано на 16/17 години, така подобро ќе биде?
И + се извинувам, ама стварно морав, мажот ако ебава се што ќе стигне, жената треба да се чува за во брак?:vozbud::uvo:

...kolku ste samo oftopik na temava, kolku gnev ima u vas curi...zasto???...pa ako se mavate so keif priznajte...zasto da ve muchi edno ednostavno mislenje na nekoj koj od srce saka devojka koja e nevina...zasto???...zatoa sto vekje ne ste vie...

...remember...it's the innocence that counts-on special way...and it will always be like that...:back:
Не не мачи неговото мислење, иритира тоа што мисли дека сите девојки се курви ако имале повеќе од еден сексуален партнер. И темата е зошто ни значи првиот сексуален партнер, а не кој каква жена сакал. И да признавам, дека имам секс со мерак и уживам во помислата дека не сум невина..
П.С. Не се мавам... Имаш секс, и водење љубов...

Обично ние девојките повеќе фантазираме за тоа како и со кого ќе им биде првиот секс,а обично не испаѓа така како што очекуваме.
За тоа сум свесна,но сепак,како и повеќето и јас си имам свои очекувања од првиот пат,без разлика дали тие ќе бидат исполнети или не.
Како што реков и претходно,се разбира дека ќе го памтам првиот,но сигурно нема цел живот да го сакам и он да ми биде единствената љубов!Плус тоа,јас не гатам на гравчиња да знам како ќе ми биде врската во иднина.Можеби ќе функционира,можеби не.Битна е сегашноста,т.е моменталните чувства.
Сигурно нема да останам со некој до крај на животот само затоа што ми е прв.Ако врската не е како што треба,сигурно ќе дојде до раскинување.
Мислам дека е побитно врската да ги содржи сите работи кои се потребни за да опстане(љубов,доверба,разбирање,комуникација...), отколку тоа дали девојката е невина или не.

А тебе Виктор ти беше дозволено да спиеш со други пред брак м?!Или за тебе е тоа пу пу неважи...

Не не мачи неговото мислење, иритира тоа што мисли дека сите девојки се курви ако имале повеќе од еден сексуален партнер. И темата е зошто ни значи првиот сексуален партнер, а не кој каква жена сакал. И да признавам, дека имам секс со мерак и уживам во помислата дека не сум невина..
П.С. Не се мавам... Имаш секс, и водење љубов...

...ne da ve machi, ne mozete so denovi da spiete ako nov dechko ve prasha da mu kazate koj vi e po red...zatoa sto osekate krivica...i toa vi e vo krvta i podsvesta zenska isto kako koleblivosta i nesigurnosta sto vi se...e sea ako ne se zamarate so toa, zasto uopshte bi ve zamaralo mislenjeto na viktorche...ednostavno ne bi trebalo da replicirate oftopik...ama kaj mozete toa vie...toa crvcheto ve jade od vnatre a i muvite vi letaat nad kapa...toa e toa...ja na primer kaj sto ne mi odgovara ne repliciram i toa e toa...ama vie skoro ke go zakolete...ne e strashno da se ima razlichno mislenje od drugite...strashna e zenskata stereotipnost po toa prashanje...i aj pofalete se ushte malce na forumov kolku milji imate izminato-ke ve cenat poishe...se vika: od kol na kol i kolot na kraj u zadnik...:pos2::pos2::pos2:

da taka e izgleda drugar taka i na mene mi stoi.:vozbud:

...ne da ve machi, ne mozete so denovi da spiete ako nov dechko ve prasha da mu kazate koj vi e po red...zatoa sto osekate krivica...i toa vi e vo krvta i podsvesta zenska isto kako koleblivosta i nesigurnosta sto vi se...e sea ako ne se zamarate so toa, zasto uopshte bi ve zamaralo mislenjeto na viktorche...ednostavno ne bi trebalo da replicirate oftopik...ama kaj mozete toa vie...toa crvcheto ve jade od vnatre a i muvite vi letaat nad kapa...toa e toa...ja na primer kaj sto ne mi odgovara ne repliciram i toa e toa...ama vie skoro ke go zakolete...ne e strashno da se ima razlichno mislenje od drugite...strashna e zenskata stereotipnost po toa prashanje...i aj pofalete se ushte malce na forumov kolku milji imate izminato-ke ve cenat poishe...se vika: od kol na kol i kolot na kraj u zadnik...:pos2::pos2::pos2:
Никој не побара совет за тоа кај треба да се реплицира, а кај не...
Не знам кое машко би имало образ да праша "Кој по ред сум ти јас на тебе?":helou: Или девојката е невина, или е сексуално активна...
На крај краева, ќе ти кажам втор си ми, а дали е тоа вистина, се приметува по изгледот, понашањето, искуството итн... И зашто би осеќала кривица ако тој не ми е прв?
И мислам дека има посебна тема, за женската несигурност, а има и тема анализа на форумџии доколу веќе си решил да одиш во крајност

Никој не побара совет за тоа кај треба да се реплицира, а кај не...
Не знам кое машко би имало образ да праша "Кој по ред сум ти јас на тебе?":helou: Или девојката е невина, или е сексуално активна...
На крај краева, ќе ти кажам втор си ми, а дали е тоа вистина, се приметува по изгледот, понашањето, искуството итн... И зашто би осеќала кривица ако тој не ми е прв?
И мислам дека има посебна тема, за женската несигурност, а има и тема анализа на форумџии доколу веќе си решил да одиш во крајност

...pa ke ideme sea do kraj izglea...

...sekoe mashko ke te prasha toa...znaesh zasto???...zatoa sto ako planira neshto so tebe ke saka da znae kakvi ke mu bidat genite na decata negoi...dali ke foliraat, mutat, svrljaat...itd...zasto mashkite se poiskreni sekogash vo svoite nameri i ne kazuvaat raboti megu redovi i ne laziraat orgazmi i ne se mutljaci...

...pa ke ideme sea do kraj izglea...

...sekoe mashko ke te prasha toa...znaesh zasto???...zatoa sto ako planira neshto so tebe ke saka da znae kakvi ke mu bidat genite na decata negoi...dali ke foliraat, mutat, svrljaat...itd...zasto mashkite se poiskreni sekogash vo svoite nameri i ne kazuvaat raboti megu redovi i ne laziraat orgazmi i ne se mutljaci...
Оф: Каква ти е поврзаноста со тоа колку партнери имала девојката и со вашите деца? Ко прво, тоа прашање кога некој би ми го поставил, би му се згазила од смеење, би сменила мислење за него у истиот момент, и никад не би одговорила. Ти кога запознаваш девојка, одма размислуваш за деца со неа? Таа може да биде по твој вкус, невина, али ништо да не те привлекува кај неа, или може да биде скината (уау, како можела, па 21 век сме, мора да биде невина до 1ва брачна ноќ), а да биде токму онаква каква што ти треба.

...ne treba ni zeleno ni crveno da viam choek so golemo srce na mesto...u pravo si...neka ne ti znachat boite nishto...daltonistite ne gi prepoznavaat boite ma se najosetlivite i najiskrenite luge na svetot...imaat posebno setilo...tuka sum za tebe brate do kraj...do propast ako treba...:salut:

This is the beginning of a beautiful friendship...:pos2:

Temava e ogranichena na zenski razmisluvanja, nema potreba za tolku 'off topic' komentari druze...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom