Жалите ли за времето поминато?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Не жалам за ништо. Посебно за времето што поминало. Е сега кога ќе тргнеме од септември на школо веќе ќе ми биде жал за летото што поминало. За работи што не сум ги направил...

Па да...најчесто за неубо поминатото време,ама глеам останатото убо да си го поминам...

не жалам тоа што поминало не се врака и нема потреба да жалам туку треба да гледам на иднината

Па жалам за времето кога бев прва факултет и пола втора...кои курварници паѓале во АЛТА-Н во Капиштец...ама јебеш, зрее човек, треба да се мисли на иднината, нели?:wink:

Жалам...сакам да се врати.:( Сакам да се врати времето кога бев безгрижно мало девојче кое игра фудбал во маало и не се замара со светот околу неа. Сакам да се врати времето кога се беше толку едноставно и единствената грижа ми беа лектирите за во школо. Толку ми е мака што тоа време е веќе поминато и изгубено и што не можам да поправам некои грешки што ги имам направено и уште некои други работи.Така од време на време ме пука носталгија по минатото, особено по детството и ептен ми паѓа жал кога ќе ми текне дека тоа е дамнешно минато и дека иднината ми е се покомплицирана и покомплицирана.

vremeto pominalo zatoa sto mora da pomine, toa ne e moja vina i zatoa nema sto jas da zalam.

Da se zali ili ne,prashanje e sega?Sekoj ima neshto neostvareno vo svojot zivot iza toa zali i se priseka redovno,ne moze se da bide kako nie shto sakame?Vo red e da zalime ama ne treba da se vrakame vo minatoto,toa shto ne se ostvarilo i pominalo ne moze da se vrati nazad,dali nekoj videl reka shto tece nanazad?Ima edna stara Makedonska pogovorka koja veli vaka: NE SE VRAKAJ NAZAD ZA TAA OVCA SHTO SE IZGUBILA BIDEJKI VOLKOT MOZE DA GO IZEDE CELOTO STADO?! Zali ama ne se vrakaj...

Кој би рекол дека не жали барем за момент од минатото и сам незнае во каква заблуда е... сите имаме моменти за кои жалиме или сакаме да се вратиме и да поправиме, да останеме подолго во прегратката на оние кои сме ги изгубиле, да го продолжиме до бескрај моментот кога прв пат сме се бакнале... сретнале држеле за рака... но времето продолжува брзо да тече да те носи се подалеку и одалечува од тие моменти... ни останува само да се сеќаваме и да продолжиме кон иднината, и да не дозволиме да останеме прегазени од спомените, самите да се ставиме во заборав.

Можеби за некои работи кои што сум сакал да ги променам а веќе не можам :toe: но во глобала се стремиме да е подобро секој нов ден...така да живеам за иднината и неа ја градам,не мислејќи многу на минатото :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom