Жалите ли за времето поминато?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
277
Времето,лета.Толку брзо поминува што воопшто не сме свесни за тоа.Како пристапувате на поминатото време.Со носталгија или...?
Жалите за минатото или мислите на сагешноста,на идината....?
Дали некогаш ви се случило со тага да се присетите на детството, на годините во основно или средно школо?

ау да често знае тоа да ми се случи..да се присетам на нешто што било и на многу наврати сакам да го вратам времето и да сменам некој мали нешта кои сега ќе беа двигател на големите нешта ...сепак времето не се враќа и поради тоа и ретко се каам ,и онака ништо не менувам..секоја грешка ја гледам како искуство од кое учам а секој убав момент-елан за подобро утре...:pipi:

Sto ima da mislam sto bilo i kako pominalo i kako bi trebalo da napravam za da sega nebide vaka itn itn...sto e toa....vremeto ne se vraka. I da sakam da promenam nemozam taka da nema sto da mu ja mislam.

Не е темата дали се каете за одредени постапки,туку дали жалите за времето поминато?
Пр.Дали жалите што ви поминале средночколските години?

аууу не да жалам...ептен за многу работи жалам, ептен сакам да ми се вратат, или па сакам да си останам сега на овие години и времето да ми замрзне овака. ми недостига се за детството, безгрижноста, немањето обврски, македонија...апсолутно све. али онака коа ќе помислам на иднината, си ја имам зацртано во глава каква ќе ми биде и досега на прав пат сум, така да тоа малку од малку ме теши. а инаку не поминува ден да не помислам на "старите добри времиња" и да не ме фати носталгија.

Poveke ne zalam.
Dzabe da zalam koga nikogas nema da se vrati nesto sto bilo vo minatoto.
Samo napred !!!

Zalam za nekoi raboti pr. za detstvoto samo ko ke se setam ko ke zborame so drugarkite od detstvoto

Да жалам не ...., не жеивеам со минатото, сегашноста и иднината ми се приоритетни ... само сега сфаќам тоа што порано ми збореле моите ... да уживам додека немам грижи и секирации за миљрада работи. Сфатив дека као мал или пред неколку годии колку не сум имал рабори за што да се грижам ... колку старам толку проблемите се зголемуваат и бараат секојдневно тупење на мозок и решавање на истите.

"Minatoto e kradec,nema nisto da dade,no moze da ja ukrade idninata."

Najlosoto nesto za covekot e gorclivoto sekavanje na ona sto minalo,zatoa najdobro e so nasmevka da se sekavame na vcera otkolku da dozvolime toa da ni go unisti utre.

Да! и тоа на моменти премногу што ме заслепува и не ми дозволува да го живеам моментот и да ја осетам убавината на сегашноста. А ја има! Во принцип, се сметам сееси за носталгична личност, што во минатото ми одеше до крајности, ама доволно сум разумна и свесна за да сфатам дека сепак минатото е поминато и тоа се само убави спомени а животот нуди толку други примамливи и магични нешта што не вртат да гледаме напред и да бидеме во тек! Бидејќи моментот не треба да се испушти...
И како што би рекла професорката по философија, СЕГАШНОСТА е клучното време, бидејќи без неа - минатото не би поминало, а иднината не би ни постоела...

Па понекогаш жалам, ама не до толку.

Mи се случува, али не превише да жалам....сега гледам да си ги живеам најубавите години од животот.Овие средношколските се најубави во животот(не можев да го сватам ова кога ми го викаа се додека не го почувствував на сопствена кожа)Свесна сум дека ги живеам годините на кои понатака ке се сеќавам и гледам да си оставам многу убави моменти, моменти на кои ке се сеќавам кога ке бидам повозрасна.
Од друга страна гледано па, сите години, секој период од животот си има свои убави и неубави работи, но не му ја мислам многу...си ја живеам сегашноста...

и не мене многу често ми се случува да се потсетам на убавото време што поминало...особено сеа ме држи онаа носталгија за средношколските денови...за тие моменти и за тоа друштво.

ноќеска пред спиење ми се вртеа овие мисли

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom