Жалите ли за времето поминато?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Некои велат дека жалат други дека не жалат но тоа се сведува на едно а тоа е дека сите жалат бидејки кога тогаш во некој миг во некој момент се присетуваат на минатото(детството) а тоа е чувство на незаборав исполнето со жал и тага.Значи времето не надминува сите.

Времето не голта сите, со време се поминува и станува како никогаш да не било. Против тоа не се може, затоа се вели од Судбината никој не е посилен.

Времето брзо поминува, и ни останува само да се сеќаваме на моментите.
Многу често се навраќам назад со мислите, за убавото детство, играњето во маало, и особено на средношколските години кои беа најубавиот период од мојот живот. Ах...:( Али како и да е, секој период од животот си носи свои убавини, нови работи, и нови искуства.

Постепено учам да не жалам вистински, преферирам да извлечам од сето тоа добра поука... друго не преостанува ништо, она што поминало не се менува, а со жалењето губам само време и секако, не се осеќам пријатно.

Не треба да се жали за времето поминато , треба да смислиш како да го поминиш времето за подоцна да нема зошто да жалиш . Е така :helou:

веќе не до пред некој пореиод многууу жалев и сакав да се вратам пред 5 години уназад...конечно се сватив дека џабе е сакањето коа све е попусто.Иначе само жалам за мојте изминати години. Овие години ми се пречка некако ми даваат да применувам голема доза на сериозност која ја неам :pipi:

Никогаш не сум жалел за времето што поминало , али некогаш жалам за моменти кој не сум ги искористил али тоа е живот не може да се врати :uvo:

Do sega ne zalam za nisto sto pominalo, i da zalam dzabe mi e koga ne mozam da go vratam nazad.Mozda koa ke ostaram ke zalam ali sea ne.

Жалам што поминаа и деновите поминати во основно, и средношколските денови а за кратко време ќе жалам и што ќе завршат и деновите на факс...

Жалам за 8одд што не го искористив максимално и тоа многу жалам али тоа е нема назад

жалам за некој моменти шо ги немам искористено ама тФа е тФа нема вракане иначе за друго не жалам...

се трудам да не жалам отис ешто било и поминало. учам од своите грешки и се трудам да не ги повторувам. ќе ми се пружи шанса можеби за нешто подобро од тоа што поминало:pipi:

не треба да се жали за времето што поминало. треба да се гледа кон иднината. што било поминало :helou:

Не дека жалам али некад помислувам на случки од минатото кои ми значат.Али тешко е тоа да се објасни како жалење оти свесна сум дека невозможно е да се поврати минатото.Сепак целосно не го закопувам место зборот жалење би го ставила сеќавање:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom