ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше, ама далеку беше од Скопје. Мислам дека во Валандовско беше епицентарот и тој дел на Македонија беше засегнат.

Епа само нашиот регион е бил изгледа, многу убаво се сеќавам малиот парк во Струмица беше пун со шатори, неколку денови дрмаше.

Еве како било, не биле двата во последователни денови, туку во ист ден.
Првиот што беше сличен на денешниот бил во 6 сабајле со јачина 4.1 (помала од денешниов).
Појакиот бил околу 15 часот, со јачина 5.3.
Toj u 3 go doziveav gore na Vodno ona selono obid za kafana. Go gleav odozgora cel grad kako se nisha

Vtoriot vecerta beshe znam gejmav uletuva majka i mi vika izlagaj odma, pri sto sleduvashe deka nema da se sluci. Otide kajtatko mi i on ja pozdravi poso beshe koma i na kraj se pomiri si legna :)

Ovoj denes na rabota u haosot ne ni primetiv deka ima dur ne pocnaa monitorite da mi shetaat

Тој во 2004 кога се деси во 9 часот, знам бев сам дома варев млеко, го исклучив шпоретот седнав да јадам попара, здрма и мене гитла надвор да ме нема...комшиите ми викале да застанам, не фала мил ми е животот тие нека останат и за мене. Тоа е, 11 години што ќе правиш :D.

Тој во 2016 првиот го дочекав во домашна атмосфера спиејќи, е тоа беше јако дрмање...додека тој посилниот истиот ден и не го сетив многу дали ради адреналин и тресење на нозете, бев кај братучед ми и кога почна да дрма излегов трчајќи додека да застанам да се смирам помина веќе.

За тој во 2016 во 15 часот што се случи, мислам дека не постои човек што се има побрзо симнато од втори спрат до пред зграда од мене. Точно 0,0001 стотинка ми требаше за да го сторам овој подвиг, штета што немам никаков освен усмен доказ за тоа.
Погрешно е по скали да трчаш.

Јас немам кај да бегам, само чекам да помине. Евентуално ако е посилен земјотрес би идела под маса, друг избор немам.

Оној што беше во 05 сабајле ми беше многу страшен. Тогаш сакав да слезам пред зграда, ама уште појезиво ми беше во 5 сабајле да слезам пред зграда сама ко будала. И чекав да дојде 7 да му ја киднам од дома. :D

Ми се тресеа рацеве неколку минути после земјотресов . Не можев телефонот тие минути да стискам на екранот од што се тресеа рацеве.

Abe da ne ripna od terasa? Za taka mi deluvash a od trauma duri i skali ti se videle :D :D
Да знаеш дека во паниката тргнав од тераса да рипам и пред вратата ми текна дека тоа е лоша идеја. :D Се ова се случи за пола секунда.
Автоматски споено мислење:

Јас немам кај да бегам, само чекам да помине. Евентуално ако е посилен земјотрес би идела под маса, друг избор немам.

Оној што беше во 05 сабајле ми беше многу страшен. Тогаш сакав да слезам пред зграда, ама уште појезиво ми беше во 5 сабајле да слезам пред зграда сама ко будала. И чекав да дојде 7 да му ја киднам од дома. :D
Мене све ми е тоа јасно, ама ај иди објасни му на мозокот кога ќе стресе нагло и кога не знаеш на кај да тераш. :D

Последно уредено:
Abe da ne ripna od terasa? Za taka mi deluvash a od trauma duri i skali ti se videle :D :D
Јас рипнав од тераса по гаќи, бев трета на работа вечерта и кога ме разбуди земјотресот бев во бунило
Од 2ри рипнав ја сјебав ногата, еден месец скоро не идев на работа

Многу глупа одлука , ми се тресеше телото од паника

Последно уредено:
видео 55:17

Ауууууу ауууууу аууууу, реакција на еден млад здрав маж за време на вчерашниот земјотрес, кој претходно се курчеше со елект.цигара и движење да се види истетовирана рака, пак ќе кажам иако коментарот на поткастот е избришан, ,,мора да се воведе задолжителен воен рок" ова не личи на мушка ракција, посилна бев како женско во ударот, што е ова... грациозна уплашеност на Марио? кој факинг е тој?

Последно уредено:
Јас рипнав од тераса по гаќи, бев трета на работа вечерта и кога ме разбуди земјотресот бев во бунило
Од 2ри рипнав ја сјебав ногата, еден месец скоро не идев на работа

Многу глупа одлука , ми се тресеше телото од паника
Abe zaebi noga bitno gazot go spasi

I da pogines kolko mozes ke se spases :toe:

На еден од тие земјотреси 2016-та, не знам точно кој, ми се има десено една од најзаебаните ситуации во животот. Ме фати на сред бричење, ама не знам како успеав да не осетам било какво тресење, туку само да сведочам како предмети паѓаат околу мене. Си плакнам бричот наведнат над лавабо и ми паѓа пастата за заби од полицата над мене, си викам "Еј глупо дете, како успеа да ја бутнеш пастава сега?" и ја ставам назад на полица, само што се наведнав пак паѓаат по ред пастата за бричење, чешелот, четката за бричење, пешкирот... Во ниту еден момент не осеќам тресење, земјотрес не ми е ни на крај памет во таква ситуација (што ваљда значи дека бил првиот од серијата) и сум убеден дека сведочам на предмети кои се мрдаат сами од себе. Почнувам да трипам дека ми се дешава натприродна работа и дека следно ќе ми излезе Самара од The Ring од огледалото да ме нападне, се повлекувам назад кон ѕидот ко стварно да е сцена од хорор филм, момент пред да се појави негативецот, дур не почна да вика баба ми од долниот кат да бегам зошто има земјотрес. :icon_mrgr:
Пошто сум оној лик од друштвото што на сите кои паничат дека се десил земјотрес им влага со "Sho e be pichki, malku trese i odma fufka a? hehehehe" нормално си го испоштував и тогаш редот по сите муабети и вибер групи, без да кажам дека за малку ќе почнев да вриштам по мама да ме спаси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom