ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше, ама далеку беше од Скопје. Мислам дека во Валандовско беше епицентарот и тој дел на Македонија беше засегнат.

Епа само нашиот регион е бил изгледа, многу убаво се сеќавам малиот парк во Струмица беше пун со шатори, неколку денови дрмаше.

Еве како било, не биле двата во последователни денови, туку во ист ден.
Првиот што беше сличен на денешниот бил во 6 сабајле со јачина 4.1 (помала од денешниов).
Појакиот бил околу 15 часот, со јачина 5.3.
Toj u 3 go doziveav gore na Vodno ona selono obid za kafana. Go gleav odozgora cel grad kako se nisha

Vtoriot vecerta beshe znam gejmav uletuva majka i mi vika izlagaj odma, pri sto sleduvashe deka nema da se sluci. Otide kajtatko mi i on ja pozdravi poso beshe koma i na kraj se pomiri si legna :)

Ovoj denes na rabota u haosot ne ni primetiv deka ima dur ne pocnaa monitorite da mi shetaat

Тој во 2004 кога се деси во 9 часот, знам бев сам дома варев млеко, го исклучив шпоретот седнав да јадам попара, здрма и мене гитла надвор да ме нема...комшиите ми викале да застанам, не фала мил ми е животот тие нека останат и за мене. Тоа е, 11 години што ќе правиш :D.

Тој во 2016 првиот го дочекав во домашна атмосфера спиејќи, е тоа беше јако дрмање...додека тој посилниот истиот ден и не го сетив многу дали ради адреналин и тресење на нозете, бев кај братучед ми и кога почна да дрма излегов трчајќи додека да застанам да се смирам помина веќе.

За тој во 2016 во 15 часот што се случи, мислам дека не постои човек што се има побрзо симнато од втори спрат до пред зграда од мене. Точно 0,0001 стотинка ми требаше за да го сторам овој подвиг, штета што немам никаков освен усмен доказ за тоа.
Погрешно е по скали да трчаш.

Јас немам кај да бегам, само чекам да помине. Евентуално ако е посилен земјотрес би идела под маса, друг избор немам.

Оној што беше во 05 сабајле ми беше многу страшен. Тогаш сакав да слезам пред зграда, ама уште појезиво ми беше во 5 сабајле да слезам пред зграда сама ко будала. И чекав да дојде 7 да му ја киднам од дома. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom