Заушки

Кај што во книшката пишува мали сипаници и заушки, кај мене е шкртнато заушки и има само еден датум за вакцинација?
Значи не сум вакцинирана?:nesum:

^ Spore, тоа е главниот проблем во Македонијава. Што прават дека во земјава тече мед и млеко, а не е така. Изгледа чекаат класовите да се намалат на 15 деца, па да се интервенира. Али најдобро оправдување слушнав прееска на вести: Болеста најверојатно измутирала. :smeshko: Има право Др. Докиќ, врска немаат тие од инфективно, девојче со стафилокока им лежело месец дена, не знаеле што и е. Да не даде Господ да си имаш работа со некои надрилекари како што ги има кај нас.

Добро е што ваквите постови ќе стојат како репрезент за површното размислување.

И да,Македонијата дефинитивно има проблеми,и еден од нив е што секој граѓанин на секоја тема станува експерт,со поврзување на настани кои немаат логичка смисла.

Да го видиме генералниот проблем во твојата "теорија на заговор".
Која е целната група,за која се фалсификува состојба на "мед и млеко"?

1.Светската јавност.
И зашто владата би се мачела да прикажува дека нема проблем со заушки,кога тоа воопшто не би било последица од нејзини постапки,а ниту пак да биде обвинета за нивна појава.

2.Македонската јавност.
И зашто би се мачеле,и впрочем доведувале во ризик сите граѓани,ако они веќе ја знаат фактичката ситуација (дека очигледно ИМА проблем со заушки)?

Океј,нема да разглабам понатаму,сепак е ова Здравје.

Ама очигледно има политика и во болестите.

Затоа,користете го она што многу малку форумџии го применуваат :

Think before you post,not - post before you think.

И да,Македонијата дефинитивно има проблеми,и еден од нив е што секој граѓанин на секоја тема станува експерт,со поврзување на настани кои немаат логичка смисла.

1.Светската јавност.
И зашто владата би се мачела да прикажува дека нема проблем со заушки,кога тоа воопшто не би било последица од нејзини постапки,а ниту пак да биде обвинета за нивна појава.

2.Македонската јавност.
И зашто би се мачеле,и впрочем доведувале во ризик сите граѓани,ако они веќе ја знаат фактичката ситуација (дека очигледно ИМА проблем со заушки)?

Океј,нема да разглабам понатаму,сепак е ова Здравје.

Ама очигледно има политика и во болестите.

Затоа,користете го она што многу малку форумџии го применуваат :

Think before you post,not - post before you think.

Let's start from your bullshit talking... Упс, веќе почнав да звучам како тебе со англискиве излитени фрази. :kesa:

Прв кикс: напаѓањето за станување експерт. Колку шо памтам ти стана експерт за образование кога беа штрајковите, проба да продаваш експертиза по билјард (која на општо разочарување беше срушена од старт), експерт си за HDTV (докажано, со диплома и печат), а еве гледам имаш и аспирации за здравствено-политички докторат.

Теоријата на заговор, како што милуваш да ја викаш, е тесно поврзана со изборите кои следат за нешто помалку од два месеца. Дали мислиш дека на локалните избори владеачката партија ќе забележи ист успех при јавно мнение дека во државата се’ е во ред, или ако јавно излезе и каже дека нема пари, или поради било кои причини не е во можност да ја спречи рапидно влошената ситуација со епидемијата на заушки? Ако излезе министерот за здравство и рече: Ние немаме вакцини против заушки во залиха, плус претходното вакцинирање не беше добро спроведено и контролирано - нека се спасува кој како може, тогаш следува благ пад на рејтингот.
Значи, има потреба од „теорија на заговор“, ако не е оваа, може е друга. Сепак, простор за политичко искористување на моменталната криза со заушки, има, и тоа голем простор.

И да, еве ти ја назад изреката:
Think before you post, not - post before you think.

Фак, се навлеков на англискиве фрази, гарант некоја малолетничка ќе си фатам! :vozbud:

1.Светската јавност.

2.Македонската јавност.

A чекај малце, што сакаш со постов да кажеш? Дека сега јас испаѓам крива што им кажувам како работат слепците на инфективно? Па мене пред 3 години сакаа да ме лечат од алергија од мастика.. а мастика не ни ставив во уста. Не девојче, од мастиката ти е... Која мастика бре? Пратиле кај специјалист дете со морбили, рекле гној на ангина дека има. Не треба човек да се прави експерт, доволно е да научил некоја лекција по биологија или па во нивни случај да положи инфективно и дерматовенерологија па да знае за заушкиве дали е измутирана болеста. Како може само во одредени генерации да е измутирана а други генерации па воопшто да не заболат?
Океј еве, нека е измутирана. Повторно многу подобро е да се даде недела одмор на учениците, па да видат дали ќе продолжи епидемијата. Не гледаш дека и темава на форумов се полни со заболени? Извини, ако тебе не ти пречи да заболиш, мене ми пречи.
Искрено, не ми ни е ни гајле и не ми менува ништо што би сакала Владата да постигне со оваа игра, гледам за моето здравје.

Ич не ми е гајле мене за Владата, што сака нека прави, само нека ме спаси од болест. Нека преземе нешто корисно.

Кај што во книшката пишува мали сипаници и заушки, кај мене е шкртнато заушки и има само еден датум за вакцинација?
Значи не сум вакцинирана?:nesum:
тоа значи дека си немала заушки, не дека не си вакцинирана...треба да провериш во имунолошката листа, таму пишува кои вакцини си ги примила...

иначе јас не сум вакциниран, ама сум ги прележал...прележувањето само го отежнува фаќањето на заушки по втор пат, или неам шанси да се заразам??

иначе јас не сум вакциниран, ама сум ги прележал...прележувањето само го отежнува фаќањето на заушки по втор пат, или неам шанси да се заразам??

Имун си пријателе, нема лежање заушки по втор пат.

Леле, како што ја читам темава, ми пулсира еден дел кај вратчето:vozbud:
Е сеа, дали мава на психа или не...:vozbud:

^ Spore, тоа е главниот проблем во Македонијава. Што прават дека во земјава тече мед и млеко, а не е така. Изгледа чекаат класовите да се намалат на 15 деца, па да се интервенира. Али најдобро оправдување слушнав прееска на вести: Болеста најверојатно измутирала. :smeshko: Има право Др. Докиќ, врска немаат тие од инфективно, девојче со стафилокока им лежело месец дена, не знаеле што и е. Да не даде Господ да си имаш работа со некои надрилекари како што ги има кај нас.

Да баш, како ли само успеаа толку болеста да им излезе од контрола?

Овие не се здрави.Прееска на вести викаат не е алармантна ситуацијата и не треба распуст.Како не треба бе кога врие од заушки?Конкретно во Прилеп, во гимназијата има класови што се буквално преполовени.Неќам ни во школо да идам деновиве зашто можам да се разболам, а тие викаат не било алармантно.Сигурно треба да осетат како е и нивно дете да им се витка дома со 39 температура и да отече во главата па да им текне дека е време да се превземе нешто.

Теоријата на заговор, како што милуваш да ја викаш, е тесно поврзана со изборите кои следат за нешто помалку од два месеца. Дали мислиш дека на локалните избори владеачката партија ќе забележи ист успех при јавно мнение дека во државата се’ е во ред, или ако јавно излезе и каже дека нема пари, или поради било кои причини не е во можност да ја спречи рапидно влошената ситуација со епидемијата на заушки? Ако излезе министерот за здравство и рече: Ние немаме вакцини против заушки во залиха, плус претходното вакцинирање не беше добро спроведено и контролирано - нека се спасува кој како може, тогаш следува благ пад на рејтингот.
Значи, има потреба од „теорија на заговор“, ако не е оваа, може е друга. Сепак, простор за политичко искористување на моменталната криза со заушки, има, и тоа голем простор.

Yep,еве го делот од постот кој и држи некаква поента без девијантни препукувања на база "Комплекси од форумско-животниот стил на Mac))"

Да почнеме со ова - епидемијата е неминовно да се рашири,и единствен лек е распуштање на школите и превентивно делување пред ситуацијата да ескалира.

Тогаш,2 месеци од сега,при раширена епидемија и пасивно однесување на владата,она би забележила поголем пад на рејтингот,бидејќи просечниот граѓанин дефинитивно и сам може да донесува заклучоци.
Значи од двете алтернативи,како што и беа наведени во постот на Џену,втората со која наводно оди владата,е погубна за неа на долг рок.

Теории на заговор секогаш има,но овие не се едни од тие.

леле...дечки јас вчера само сто се вратив од град и си легнав...арно ама неможев да заспијам-почна увото да ме боли.....и почна да ме фака паника-што ако имам заушки???....а сеа дали така потсвесно размислувам за тоа зашто само за тоа зборат на вести...незз...али некако се тешам зашто мене обично секогаш кога сум болна,или после тоа ме фаќа увото...само молам Господ да не фатам заушки...:toe: леле...

Yep,еве го делот од постот кој и држи некаква поента без девијантни препукувања на база "Комплекси од форумско-животниот стил на Mac))"

Да почнеме со ова - епидемијата е неминовно да се рашири,и единствен лек е распуштање на школите и превентивно делување пред ситуацијата да ескалира.

Тогаш,2 месеци од сега,при раширена епидемија и пасивно однесување на владата,она би забележила поголем пад на рејтингот,бидејќи просечниот граѓанин дефинитивно и сам може да донесува заклучоци.
Значи од двете алтернативи,како што и беа наведени во постот на Џену,втората со која наводно оди владата,е погубна за неа на долг рок.

Теории на заговор секогаш има,но овие не се едни од тие.

Мац ако може да те прашам нешто, студираш медицина?
И ако студираш дали си уќел за епидемиологија и микробиологија?

Овие не се здрави.Прееска на вести викаат не е алармантна ситуацијата и не треба распуст.Како не треба бе кога врие од заушки?Конкретно во Прилеп, во гимназијата има класови што се буквално преполовени.Неќам ни во школо да идам деновиве зашто можам да се разболам, а тие викаат не било алармантно.Сигурно треба да осетат како е и нивно дете да им се витка дома со 39 температура и да отече во главата па да им текне дека е време да се превземе нешто.

Не се пријавуваат сите заболени на доктор тоа е најголемиот проблем кај нас, и тоа не е само за оваа болест туку и за ред други, па неможе да се добие реална бројка на заболени.
Ама пошто се гледа дека се има тенденција за епидемија сигурно веќе некои мерки се првземени за борба против епидемијата.

Да да вчера на вести кажаа дека сите средношколци ке бидта вакцинирани во понеделник али малку касно им текна од кога половина и повеќе се изпоразболија..... И уште па не е до толку алармантна состојбата викаат,мамето нивно.....

во колку проценти од случаите се останува стерилен ? има ли такви податоци и како доаѓа до тоа некој да разјасни тоа малце :) само тоа е страшно во оваа бактерија што многу потресува :S :jaj:

во колку проценти од случаите се останува стерилен ? има ли такви податоци и како доаѓа до тоа некој да разјасни тоа малце :) само тоа е страшно во оваа бактерија што многу потресува :S :jaj:
ми рекоја дека ако не го спречиш на време има големи шанси да останиш стерилен... зато ми е страв мене...
:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom