Заушки

16-годишниот Христијан Божиноски иако ги примил и двете вакцини, заболел од заушки.
„Ми рекоа само дека имам заушки и ништо друго, а јас ги имам примено и двете вакцини“, вели Божиноски.

Погоди кој е овај? :pipi:

Шо сте испаничиле бе сите, јас ич не сум вакциниран и ништо не ми е :vozbud:

Мајтап... :smir:

Кај машката популација удирало на тестисите:drk:!? Хм..
А имаше една кампања за зголемување на наталитетот, некакви стимулации за новородените деца?!!
Дали ова е можно да биде намалување на финансиските давачки на државава?
Еми изгледа многу удри народов на множење:back:.Хе хехе:pos2::pos2::pos2:
Ова ... чисто рекреативно може не е вистина :tv:.

Стварно бе, Грујо сака 3 деца, а не дава вакцини.Е не може вака:(

Шо сте испаничиле бе сите, јас ич не сум вакциниран и ништо не ми е :vozbud:

Мајтап... :smir:
Ја поима неам дане сум вакциниран и од дома незнаат, и ми викат оди вакцинирај се може стерилен да останиш, ама јас абер немам да одам да се проверам и зошто кога ништо не ми е, си јадам лимоња и и здрав сум џоа ваквоа,:vozbud: а вие сега се плашите бидејќи потсвесно мислите дека ќе фаните и затоа ве стра. Не мислете на тоа и полесно ќе си помините:toe:, а не како некои кај мене во клас цело време ме прашуваат дали се потечени во образите:tapp:

A sea ke ideme na prinuden raspust ili ne?? Poso rekoa kao sea ke ne pustele na raspust (zaradi epidemijava), a posle ke sme go obrabotuvale cel Juni! Ako znae nekoj povekje neka kaze!

P.S. Socustvo do onie koi imaat zauski! Mnogu za**ana stvar!:cry:

Распуст не распуст ја не идам у школо. Нема со сила глуп да ме праат.

А че ми го јадат мадео ако учиме во јуни. Ја не су таа генерација и поштено ќе си ода нашколо ама и влето си сака распус.

Колку дена трее тоа со симтомите?Болење глава, грло....

Мене веќе неколку дена ме болеше грло и глава и денес ми се потечени крајниците...тоа поише се симтоми на некој грип

Заушките се опасни само кога не се лечат на време.
Додека се откријат и лекуваат на време, ќе поминат брзо.
Удираат во :
-горе (глава)
-доле ( тестиси)

Каде и да удрат се кобни, те прегоруваат.

Лек има, паника не би требало да има доколку се лечат на време.

Изјава на министерот Османи вчера:

Заушките стивнуваат - епидемијата е ставена под контрола. Надлежните ги преземаат сите неопходни мерки за третман на болните и за превенција на ризичните групи. Со ваква изјава, министерот за здравство Бујар Османи се обидува да ја смири јавноста.
„Ние континуирано заседаваме по однос на оваа појава на зголемен број на заушки во државата. Денеска сум информиран дека на Клиниката за инфектологија не е посебно зголемен бројот на хоспитализирани, се работи за еден до четири хоспитализирани, што веќе значи тенденција на намалување. Но, ние постојано и вас ќе ве информираме како ги апдејтираме нашите податоци коишто постојано ги добиваме од заводите низ државата и врз основа на тие податоци преземаме мерки“, изјави Османи.

По неколку часа:
Секој ден бројот на заболени од заушки во Прилеп се зголемува за 10-тина нови деца. Од почетокот на годинава заболеле скоро 300. Од нив 75% се средношколци, односно оние деца кои во почеток на 90-те години не примиле вакцина, но има и голем број спротивни случаи.

Извор: А1 Телевизија

:tapp::tapp::tapp:

Кој пиип им е на овие бе? ц ц ц ц.. ќе чекаат во школо да останам 5 деца и тогаш ќе им текне за распуст.. :S

Нормално. Сега којзнае во колку организми инкубира вирусот. И некаде следнава недела коа ќе пукнат пак заушки кај секој втор. Тогаш ќе им текне распуст, сите болни коа ќе бидеме мамата нивна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom