Божино
4815162342
16-годишниот Христијан Божиноски иако ги примил и двете вакцини, заболел од заушки.
„Ми рекоа само дека имам заушки и ништо друго, а јас ги имам примено и двете вакцини“, вели Божиноски.
Погоди кој е овај?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
16-годишниот Христијан Божиноски иако ги примил и двете вакцини, заболел од заушки.
„Ми рекоа само дека имам заушки и ништо друго, а јас ги имам примено и двете вакцини“, вели Божиноски.
Ја поима неам дане сум вакциниран и од дома незнаат, и ми викат оди вакцинирај се може стерилен да останиш, ама јас абер немам да одам да се проверам и зошто кога ништо не ми е, си јадам лимоња и и здрав сум џоа ваквоа,Шо сте испаничиле бе сите, јас ич не сум вакциниран и ништо не ми е
Мајтап... :smir:
Распуст не распуст ја не идам у школо. Нема со сила глуп да ме праат.
Заушките стивнуваат - епидемијата е ставена под контрола. Надлежните ги преземаат сите неопходни мерки за третман на болните и за превенција на ризичните групи. Со ваква изјава, министерот за здравство Бујар Османи се обидува да ја смири јавноста.
„Ние континуирано заседаваме по однос на оваа појава на зголемен број на заушки во државата. Денеска сум информиран дека на Клиниката за инфектологија не е посебно зголемен бројот на хоспитализирани, се работи за еден до четири хоспитализирани, што веќе значи тенденција на намалување. Но, ние постојано и вас ќе ве информираме како ги апдејтираме нашите податоци коишто постојано ги добиваме од заводите низ државата и врз основа на тие податоци преземаме мерки“, изјави Османи.
Секој ден бројот на заболени од заушки во Прилеп се зголемува за 10-тина нови деца. Од почетокот на годинава заболеле скоро 300. Од нив 75% се средношколци, односно оние деца кои во почеток на 90-те години не примиле вакцина, но има и голем број спротивни случаи.