Заушки

znaete sto napraven e ekspiriment so studenti i toa vaka se delat studentite na dve grui i im se kazuva deka ke im bide dadeno nekoe lekarstvo koe ke deluva na soodveten nacin na ednata grupa i se dava lekarstvoto koe navistina deluva no na drugite im se dava lekarstvo koe nema nikakvo dejstvo i sto se slucuva i kaj ednite i kaj drugite se e isto i nie koi go primaaat deluvaaat prema dejsvoto no i onie koi ne go primaaat deluvaaat isto kako i drugite
pa i sea e isto znaes nemas primeno vakcina gledas vesti epidemija i odednas i tebe nesto pocnuva da te boli
ova go ima vo psihologijata od 4 god gimnazija koja pak e predmet na pedagoski vo prva
хаха, добро ти е ова, али кај мене не е тоа, уште од пред да излезе на вести ми е, и дефинитивно треба да одам на лекар, дали биле заушки или било ветар во магла :)

znaete sto napraven e ekspiriment so studenti i toa vaka se delat studentite na dve grui i im se kazuva deka ke im bide dadeno nekoe lekarstvo koe ke deluva na soodveten nacin na ednata grupa i se dava lekarstvoto koe navistina deluva no na drugite im se dava lekarstvo koe nema nikakvo dejstvo i sto se slucuva i kaj ednite i kaj drugite se e isto i nie koi go primaaat deluvaaat prema dejsvoto no i onie koi ne go primaaat deluvaaat isto kako i drugite
pa i sea e isto znaes nemas primeno vakcina gledas vesti epidemija i odednas i tebe nesto pocnuva da te boli
ova go ima vo psihologijata od 4 god gimnazija koja pak e predmet na pedagoski vo prva

Тоа со лечењето се вика Placebo ефект.

Точно е ова.Гледам другари,гледам по вести и мислам дека и јас ги имам.Почнувам да осеќам болки кај ушите и слично.Си мислам дека и ја имам.Ме мава на психа.И не само за ова туку и за многу други работи.Гледам на темата Хив гледам симптоми и јас осеќам дека ги имам тиe:)

Точно е ова.Ете и Јован веднаш го фатија заушки го боли увото, и мене исто кога првпат ја читав темава:)

Да бе и сеа некој најмал вирус одма не плаши....Затоа више не читам ништо на форумов што е поврзано со здравје....хехехе

Ај ако знае некој нека пише како да се заштитиме од заушки. Со оглед на тоа дека во школо дневно имаш контакт со над 200 луѓе изгледа дека заштита не постои.
И уште едно прашање. Каде пишува дали сме примили вакцина против заушки. Гледав во книшката ама не разбрав бидејќи со стручни имиња се напишани вакцините.

Ај ако знае некој нека пише како да се заштитиме од заушки. Со оглед на тоа дека во школо дневно имаш контакт со над 200 луѓе изгледа дека заштита не постои.
И уште едно прашање. Каде пишува дали сме примили вакцина против заушки. Гледав во книшката ама не разбрав бидејќи со стручни имиња се напишани вакцините.

Витамини да се земаат е добро,и избегнување на блиски контакти со други луѓе.

Да али во книшката ти пишува кои вакцини ги имаш примено и тоа стои под мали сипаници,заушки...И јас проверував вакциниран сум али секако никогаш ништо не е сигурно....

И извинете што пишувам два пати по ред али уште едно прашање ке мора да поставам? Дали е морално да има отоци во пределот на ушите или можно е само да има отоци на други места како на пр.тестисите?

лееле збеснав:nesum:
од 4 сат ме боли глава нешо па во 19-00 на а1 на встите кога слушнав заушки нешо ќе те боли глава,кај ушите,........:nesvest: а мене уште ме боли глава и позади ушите ме боли :@ утре идам на лекар да интервенирам одма недај боже да се заушки ама ај навреме да си проверам а и па како шо читам на форумов 20 дена:nesvest: па и највеќе ги фаќало од 90 до 94 год ја 92 сум :@:nesvest::nesvest::nesvest:

лееле збеснав:nesum:
од 4 сат ме боли глава нешо па во 19-00 на а1 на встите кога слушнав заушки нешо ќе те боли глава,кај ушите,........:nesvest: а мене уште ме боли глава и позади ушите ме боли :@ утре идам на лекар да интервенирам одма недај боже да се заушки ама ај навреме да си проверам а и па како шо читам на форумов 20 дена:nesvest: па и највеќе ги фаќало од 90 до 94 год ја 92 сум :@:nesvest::nesvest::nesvest:

Ако имаш заушки сабајле ќе бидеш цел отечен и нема ништо да спречиш, туку докторот ќе ти дијагностицира заушки и терапија ќе ти даде:smir:

Ке може одговор на прашањето мислам ако знае некој?

Симптом е исто и отоци на тестисите. Иди на прва страна од темава и ке видиш се убаво.

Симптом е исто и отоци на тестисите. Иди на прва страна од темава и ке видиш се убаво.

Да ама тој прашува дали може отокот на јајцата да се јави како прв симптом?Значи да немаш оток на вилица ни болки во вилица туку најпрво да се јави оток на јајца?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom