Зашто странски екипи?

• Креатор на темата Креатор на темата TheTrooper
  • Време на започнување Време на започнување
Роден сум во Манчестер :icon_lol:

А навиваш за Реал...пак странски клуб ти е :) (шала)

Па колку и да нема квалитет нашето првенство ја сепак мојот омилен клуб го следам редовно.Од кога знам за себе ја одам на стадион и ја гледам Шкендија.

Тоа е просто за мене....си го сакам клубот...што да правам кога крвта ми врие...адреналинот оди на максимум кога игра мојата сакана Шкендија :pipi:.
Освен тоа што го следам клубот јас сум и страствен навивач...Балист :) навивам за овој клуб со се срце...

Но како и секој фудбалски фанатик овде на Балканот...и јас навивам и за еден странски клуб...и не гледам ништо лошо во тоа бидејќи странските клубови за кои ние навиваме имаат фанови низ целиот свет...па така да Барса има фанови и во Мадрид и обратно :)

Знам дека лигата е катастрофа,но неможам да ве сфатам како повеќе ви се седи пред тв и гледате странски фудбал одколку да отидете на стадион.
Верувајте колку и да е тапа утакмицата чувството да навиваш за домашна екипа е нешто посебно.
И сега некој ми вика зар во недела ке идеш на утакмица кога во исто време играат Манчестер-Ливерпул.
Па нормално дека ке идам на утакмица тоа е мојот конешен одговор без разлика што мислат другите,само атмосферата што ке биде на стадион ке биде 100 пати подобро одколку да седам дома пред тв

Знам дека лигата е катастрофа,но неможам да ве сфатам како повеќе ви се седи пред тв и гледате странски фудбал одколку да отидете на стадион.
Верувајте колку и да е тапа утакмицата чувството да навиваш за домашна екипа е нешто посебно.
И сега некој ми вика зар во недела ке идеш на утакмица кога во исто време играат Манчестер-Ливерпул.
Па нормално дека ке идам на утакмица тоа е мојот конешен одговор без разлика што мислат другите,само атмосферата што ке биде на стадион ке биде 100 пати подобро одколку да седам дома пред тв

А чувството да навиваш на наместена утакмица какво е?

Oдам на стадион исклучиво на интернационални натпревари, немам пропуштено утакмица на репрезентацијата (и пријателски) и на Вардар кога играше квалификации за Лига на Шампиони.
За првенствени натпревари како прво нема ни распоред уредно истакнат, медиумиве знаат од време на време некое резултатче да кажат и тоа е тоа. Плус како што кажавте, кога шиткаат натпревари - нека не очекуваат публика. Треба комплетен ремонт на лигава. Прв за клоца моржот Хари све му еб*м!

Треба медиумска кампања да се направи, ама од сите медиуми. Да си ја запознаеме лигата, да ги научиме луѓето што играат за тие клубови, формации, прегледи на колото... Ама очигледно е дека и медиумиве немаат никаков интерес да трошат време и пари за мизернава лига што ја имаме (немаме). Хари да одвојуваше од парите што ги добива од Фифа/Уефа за маркетинг кампања и обнова на тренинг ресурсите на клубовите целата приказна ќе беше поинаква.

А баш ќе ми биде ќеиф да пркне лигава, си знаеш бе у Недела на стадион на Вардар. Еее dreams...

Ме интересира зашто поголемиот дел од луѓето тука навиваат за странски екипи?Мислам,ок да имаат свој омилен клуб од странство,но зашто воопшто не ги пратат домашните екипи?

Зошто не со атрактивни домаќните екипи
:toe:

Затоа што така. Нема причина за што не сум почнал да навивам за некоја наша екипа, освен тоа што таткоми не ме носел како мал на стадион или пак тоа што утакмицата е 90 посто местена и нема причина за навивање. За Арсенал навивам од кога знам за фудбалот а тоа е уште од многу многу мал и еден ден со сигурност тврдам дека ќе го посетам Емирати(ако биде тој и во иднина се разбира) и ќе стапам во контакт со навивачката група на Арсенал, па доколку даде бог ќе бидам присутен на повеќе натпревари.
Ти не навиваш за Арсенал туку ги симпатизираш. А демек некогаш си бил на македонско првенство па да знаеш дека е наместено?? А демек во Англија не се местат утакмици?? Демек ќе дознаеш ти од овде дфали утакмицата е наместена?? Абе деца бе :pop:
Кај ја отворив темава да ја прочитам, толку се накурчив ми иде се да запалам. Мрднете малку од пред телевизор бе да ви ебам тоа токите закоравени. И јас имам свои тимови кои ги симаптизирам, но да симнпатизираш некого и да си го гледаш омилениот тим во живпо и да ја почуствуваш таа атмосфера е разлика како небо и земја. Ќе се смени времето и ќе почнете сите да доаѓате на стадион ако некоја Македонска екипа влезе во ЛШ (здравје боже некогаш), и ќе викате тогаш "Ете тоа е мојот омилен тим од детството..", а сега сите се во стилот "Ех на времето јас кога одев, каков фудбал се играше...".
Кур што сте оделе некаде, само слушате некој што ќе ви каже и сите лаете во хор после.
Ќе ви поминат животите и уште ќе се палите пртед своите телевизори. Да и тоа е симпатизирање, ама да доживееш во живо што е атмосфера е тоа е веќе ЕКСТАЗА ( си зборам за тоа што го доживувам секој викенд на Вардар, без разлика што сме девето место и секогаш одвај чекам да дојде следен викенд за да идам на утакмица), макар на тревата играле 5 жонглери, 3 јајчари, 7 актери и 6 секретарки :bip:

Ти не навиваш за Арсенал туку ги симпатизираш. А демек некогаш си бил на македонско првенство па да знаеш дека е наместено?? А демек во Англија не се местат утакмици?? Демек ќе дознаеш ти од овде дфали утакмицата е наместена?? Абе деца бе :pop:
Кај ја отворив темава да ја прочитам, толку се накурчив ми иде се да запалам. Мрднете малку од пред телевизор бе да ви ебам тоа токите закоравени. И јас имам свои тимови кои ги симаптизирам, но да симнпатизираш некого и да си го гледаш омилениот тим во живпо и да ја почуствуваш таа атмосфера е разлика како небо и земја. Ќе се смени времето и ќе почнете сите да доаѓате на стадион ако некоја Македонска екипа влезе во ЛШ (здравје боже некогаш), и ќе викате тогаш "Ете тоа е мојот омилен тим од детството..", а сега сите се во стилот "Ех на времето јас кога одев, каков фудбал се играше...".
Кур што сте оделе некаде, само слушате некој што ќе ви каже и сите лаете во хор после.
Ќе ви поминат животите и уште ќе се палите пртед своите телевизори. Да и тоа е симпатизирање, ама да доживееш во живо што е атмосфера е тоа е веќе ЕКСТАЗА ( си зборам за тоа што го доживувам секој викенд на Вардар, без разлика што сме девето место и секогаш одвај чекам да дојде следен викенд за да идам на утакмица), макар на тревата играле 5 жонглери, 3 јајчари, 7 актери и 6 секретарки :bip:

Е ај сеа поштено одкурчи се и не се понашај како да си господ ок?
И ти ако сакаш да ми кажеш дека не е местено оди утепај се слободно, кога од блиски врски до Трифун Костовски и до управата на Силекс знам дека се местат утакмици. И дете едно да си знаеш, не местат во Премиер лига. Само некој ментален тоа може да го каже. И не симпатизирам јас 200 екипи како ти, за ти мене да ми кажуваш што правам јас, а што не правам. И дај боже да ја имам таа прилика кога ќе почнам сам да заработувам да бидам присутен на утакмиците на Арсенал па би правеле тогаш моабет. Незнам од кога ти навиваш за Вардар, но ништо чудно јас да навивам за Арсенал уште пред ти за Вардар. А за тоа дека ако влезе во Лига на шампиони и како ќе сме збореле ова е тимот од детството дрн дрн јариња, тоа ти од тебе го знаеш? Ако влезе значи Работинчки го мењаш одма тимот. ;) Во никој случај не би рекол дека тоа е тим од детството, зашто едноставно немам никакви симпатии кон нашево првенсто, вклучувајќи ги и сите наместени случувања со него.

Какво и да е наше си е:helou:.А кој не сака да гледа нека остане да:drk: пред тв кога му игра Челзи,Милан,Барселона...Местени утакмице :raz:,има не викам не туку вие напраевте како секоја утакмица да е местена:tapp: може се мести 1 утакмица на 15-20 утакмице,но Јувентус тогаш и самите незнаеја колку местеја па пак им ида луѓе на стадион.Дојдите на стадион на некое дерби(Тетекс-Вардар,Вардар-Пелистер,Победа-Пелистер..........),па после тоа кажите како било.:salut: и размислете добро зашто тоа што ќе го почувствуваш на стадион не е исто што и пред тв.

Какво и да е наше си е:helou:..
Така е :)

..Местени утакмице :raz:,има не викам не туку вие напраевте како секоја утакмица да е местена:tapp: може се мести 1 утакмица на 15-20 утакмице,но Јувентус тогаш и самите незнаеја колку местеја па пак им ида луѓе на стадион..
Алиби си наоѓаат за недоаѓање на утакмици. :)

Стопати е поубав филингот кога гледаш во живо како твојата екипа победува,отколку на ТВ.

А има ли Македонски фудбал ?:uvo: ја ако би навивал за некој клуб од МК тоа би бил тимот од мојот град, Куманово ФК.
А Куманово ФК. мислам дека игра или у 3 или 4 лига :tapp: уствари незнам ни дали уште егзистира како клуб, страшно :kesa:

Многу работи се пресудни поради тоа што фудбалот ни е на ова ниво. Како прво нема некаков маркетинг. Да не е ФБ и форумов неможеш да знаеш во колку сат ќе се игра. На ТВ за дуелите што ќе ги даваат има цела недела реклама за тие натпревари.

Денес тргнав во ск да гледам помладок помеѓу вардар и тетекс и утакмицата е одложена затоа што немале пари да ги платат судиите. И ај сега сакаш фудбал во државава.

Дрес никаде неможам да најдам во продавница од Тетекс. Едино војводи направија некои шалови, дуксеви и маици. Да не беше тоа клубот немаше да му текне за тоа.

Медиумиве на секој начин гледаат да го оцрнат навивањето како хулигани и слично, наместо да го промовираат, како за некои натпревари за репрезентација. Сето тоа влијае на психа на навивачот.

Откако влезе тетекс прва лига посетеноста е зголемена драстично. Претходно освен на дерби посетеност 200 до 300.

Значи со самото влагање во прва лига квалитетот се "зголеми" и посетеноста се зголемува. Кога уште маркетиншки план би се промовирало сигурен сум дека посетеноста ќе се зголеми иако квалитетот е далеку од тоа што треба да е. Па уште да нема местење (каде се знае уште на почетокот кеј ќе освои првенство) уште поеќе ќе се зголеми. Па стандардот исто така е проблем. За да се прераниш дома треба и недела да работиш, со тоа автоматски неможеш да присуствува.

Затоа на стадион најчесто се деца или луѓе што немаат работа. Сигурно нема никој да ризикува да го избркаат од работа за да гледа натпревар каде се знае однапред победникот.

Е ај сеа поштено одкурчи се и не се понашај како да си господ ок?
И ти ако сакаш да ми кажеш дека не е местено оди утепај се слободно, кога од блиски врски до Трифун Костовски и до управата на Силекс знам дека се местат утакмици. И дете едно да си знаеш, не местат во Премиер лига. Само некој ментален тоа може да го каже. И не симпатизирам јас 200 екипи како ти, за ти мене да ми кажуваш што правам јас, а што не правам. И дај боже да ја имам таа прилика кога ќе почнам сам да заработувам да бидам присутен на утакмиците на Арсенал па би правеле тогаш моабет. Незнам од кога ти навиваш за Вардар, но ништо чудно јас да навивам за Арсенал уште пред ти за Вардар. А за тоа дека ако влезе во Лига на шампиони и како ќе сме збореле ова е тимот од детството дрн дрн јариња, тоа ти од тебе го знаеш? Ако влезе значи Работинчки го мењаш одма тимот. ;) Во никој случај не би рекол дека тоа е тим од детството, зашто едноставно немам никакви симпатии кон нашево првенсто, вклучувајќи ги и сите наместени случувања со него.

Не се понашам ко господ, ЈАС СУМ ГОСПОД :pos:
Kако навиваш за Арсенал бе???
Како бе??? Седиш пред ТВ, и навиваш??? Можеш само да симпатизираш. Ич кур да не те боли дали симпатизирам иљада странски тимови. Ти во Англија си па да знаеш дали не се мести???
Имаат поквалитетен фудбал милијарда пати, ама да гледам мечеви со Стоук, со Вулверхемптон, и да се палам како шупак а во меѓувреме во мојот град да настапува мојот омилен тим и да не го гледам е тоа е ИЛУЗОРНО!!!
Промените настануваат кога сите ќе се спротистават. Сакате квалитет??? Избри се за него. Дојди направи нешто да се промени. А не само седиш дома и си го прчиш курот и викаш "Ех времиња беа, јас кога одев каков фудбал имаше..."!
Никој не ти брани да го следиш Арсенал, исто како што јас си го следам Депортиво и помалку Арсенал и Јуве, но во недела на стадион сум секогаш прв. Живеам со мојот тим, а ти ќе умреш без некогаш да видиш утамица во живо. Ви ебам народот со вакви ставови. Затоа ни пропаѓа оваа држава, затоа што нбикој не се спротиставува на криминалот во неа :helou:
И на крај за мојата верност на трибина кон Вардар, прашај си кого сакаш. А чисто сумњам дека го следиш Арсенал пред мене, али не навлегувам во такви теми пошто ниту те знам кој си нити па ти мене.

Toa e najloso sto sekad drugoto nie pobitno od naseto, zatoa cel zivot ke patime!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom