Законот за забрана за возење од 23 до 05 часот.

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување
Како е сега ситуацијата со законов? Се спроведува практично или? Јас сум уште повеќе ограничен, до 20:00 смеам, дека положив на 16 ипол..

Како е сега ситуацијата со законов? Се спроведува практично или? Јас сум уште повеќе ограничен, до 20:00 смеам, дека положив на 16 ипол..

Како мислиш дали се спроведува?Уште законите не си ги знаете,а коли сакате да возите..Абе строго на 18-20 години за полагање,со строги тестови..Па ќе се дешаваат несреќи после,епа ќе се дешаваат..Научи ги законите ти,па после седни во автомобил..

Како мислиш дали се спроведува?Уште законите не си ги знаете,а коли сакате да возите..Абе строго на 18-20 години за полагање,со строги тестови..Па ќе се дешаваат несреќи после,епа ќе се дешаваат..Научи ги законите ти,па после седни во автомобил..
Го имам прочитано законот цел, и знам какви се правилата. Но, бидејќи живеам многу далеку од градот потребна ми е кола и подоцна од 20:00. И не, не ми треба колата за да курназам како што мислиш. Без предрасуди.

Тоа дека треба строго со треба ама мема врска тоа толку колку што менталитетот нам ние таков да треба да се курчи да се вози брзо за да се докаже, се вози пијано бидејќи си мослат дека во тие моментни можат да летаат авион.. тие се проблемот а такви секаде ги има.

Сакам да прашам дали 2те години возачко искуство важи од датумот на издавање на возачката дозвола или од датумот на важење?

Сакам да прашам дали 2те години возачко искуство важи од датумот на издавање на возачката дозвола или од датумот на важење?
Од датумот кога ти е дадена потврдата, онаа што е позади напишано тоа се гледа

Од датумот кога ти е дадена потврдата, онаа што е позади напишано тоа се гледа

Сигурен си со работава? Мислам од каде оваа информација прашувам пошто стварно ме копка некои викаат од датумот на издавање на дозволоата други потврдата...Што е точно сега

Сигурен си со работава? Мислам од каде оваа информација прашувам пошто стварно ме копка некои викаат од датумот на издавање на дозволоата други потврдата...Што е точно сега

Na vozackata ne ti pisuva koga ti dale potvrda tuku koga ti e izdadena.

Колку е добро правилово, толку е и лошо.
Ај некоја превентива зошто коа излагаш баш тој период од 11 почнуваш да пиеш, пеки, ама од друга страна глупо зошто еве преку недела се случува да идам кај другар и капка алкохол да неам стаено во мене, а пак морам дома до 11 да бидам за да не ме репне некој со казна...

Законов не е совршен, ама подобро е да го има отколку да го нема. Се знам себе какви глупости правев на помали години, кои сега нема шанси да ги направам. Искуството си го прави своето. 2 години бргу поминуваат, а ако некогаш планираш да се задржиш покасно навечер, земи такси, вози точак, итн... Барем ќе бидеш слободен да не апстинираш од алкохол. :)

Само во нашава држава можат да ти прават таков проблем за возење и за јачина на возило, јас колку држави поминав плус со комбе, исто и ноќно време возев колку пати, само еднаш ме имаат запрено и тоа хрватската полиција, само ми ја провери ја документацијата и среќен пат ми рекоа дури, просто полиција нема да видиш по патиштата низ Европа, а културата им е на ниво, со исклучок на некои дивјаци, просто да ти е мерак да си возиш..

Па нема да видиш кога има камери и честитка ќе добиеш на домашна адреса или на патарина ќе те сопрат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom