Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како е сега ситуацијата со законов? Се спроведува практично или? Јас сум уште повеќе ограничен, до 20:00 смеам, дека положив на 16 ипол..
Го имам прочитано законот цел, и знам какви се правилата. Но, бидејќи живеам многу далеку од градот потребна ми е кола и подоцна од 20:00. И не, не ми треба колата за да курназам како што мислиш. Без предрасуди.Како мислиш дали се спроведува?Уште законите не си ги знаете,а коли сакате да возите..Абе строго на 18-20 години за полагање,со строги тестови..Па ќе се дешаваат несреќи после,епа ќе се дешаваат..Научи ги законите ти,па после седни во автомобил..
Тоа дека треба строго со треба ама мема врска тоа толку колку што менталитетот нам ние таков да треба да се курчи да се вози брзо за да се докаже, се вози пијано бидејќи си мослат дека во тие моментни можат да летаат авион.. тие се проблемот а такви секаде ги има.Како мислиш дали се спроведува?Уште законите не си ги знаете,а коли сакате да возите..Абе строго на 18-20 години за полагање,со строги тестови..Па ќе се дешаваат несреќи после,епа ќе се дешаваат..Научи ги законите ти,па после седни во автомобил..
Од датумот кога ти е дадена потврдата, онаа што е позади напишано тоа се гледаСакам да прашам дали 2те години возачко искуство важи од датумот на издавање на возачката дозвола или од датумот на важење?
Од датумот кога ти е дадена потврдата, онаа што е позади напишано тоа се гледа
Сигурен си со работава? Мислам од каде оваа информација прашувам пошто стварно ме копка некои викаат од датумот на издавање на дозволоата други потврдата...Што е точно сега
Na vozackata ne ti pisuva koga ti dale potvrda tuku koga ti e izdadena.

2Posle 2 ili posle 1 godina zavrsuva zabranata za vozenje za posle 23h