ЗАКОНОТ ЗА БРАНИТЕЛИТЕ НЕ ВЛЕЗЕ ВО РАСПРАВА

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
So, the big brother says> Chess! А на маса седи сам Боби Фишер, Спаски никаде го нема...

Дали бар малку од малку станува појасно на какво поле на колку голема шаховкса табла се наоѓаме? Дали бар малку е појасно каква фигура сме ние на целата табла? Сјебано е да размислуваш во насока на немоќ против потезите на (за него) одличниот шахист кога никој не те прашал дали сакаш да играш партија воопшто. Одбивам да размислувам на таков начин, но сепак се обидувам да ја видам сликата на таблата, за да знам како можам да напредувам на полето.

Едно е јасно, сам неможам. Барем уште два пиуна со мене да има, веќе е поинаку.
Пиуни а не кралици и кралеви.

Мирен...:)
Не сум ти јас крив што паднаа твоите идеали.

Јас никого не њубам.
Освен што многу њубам да веслам......

Инаку терористите се легализираа уште со потпишувањето на рамковниот договор....доколку не ти е нешто јасно, на кој потпис стави и ВМРО ДПМНЕ.

Одкоа се потпиша договорот, они станаа легална партија како и секоја во Македонија.
Е сеа што тоа уште некој не може да го сконта, е негов проблем.
За моите идеали немаш ментален капацитет за да можеш судиш.Од дуга страна турлитавата во твојата глава со поимите рамковен договор и коалицирање со терористи се твој проблем и не се издавај , можеби и некој помислил на форумов дека нешто и разбираш подалеку од твојот рошав шеф.

So, the big brother says> Chess! А на маса седи сам Боби Фишер, Спаски никаде го нема...

Дали бар малку од малку станува појасно на какво поле на колку голема шаховкса табла се наоѓаме? Дали бар малку е појасно каква фигура сме ние на целата табла? Сјебано е да размислуваш во насока на немоќ против потезите на (за него) одличниот шахист кога никој не те прашал дали сакаш да играш партија воопшто. Одбивам да размислувам на таков начин, но сепак се обидувам да ја видам сликата на таблата, за да знам како можам да напредувам на полето.

И ЈАС не можам сам, ама се трудам и се гордеам со мене, се гордеам што сум Македонец... и пљукам јас по такви кои ме нарекуваат будала... кога бездушни лигави изроди ме нарекуваат будала, знам дека сум на правиот пат...

И ЈАС не можам сам, ама се трудам и се гордеам со мене, се гордеам што сум Македонец... и пљукам јас по такви кои ме нарекуваат будала... кога бездушни лигави изроди ме нарекуваат будала, знам дека сум на правиот пат...

Не ме сфаќај погрешно, не сакам да алудирам на нешто или да наведувам, само прашувам:

Сакаш да те пофалат, или да ги матираш?

Talj gi tepal i dvajcata ... rizicen igrach ama protiv Fisher ne ni moze poinaku...

Obicno gi tepal so primena na zrtvi vo sredisnicata , topovi , dami frcele za da se pobedi... Nekad i gubel ama se na se pouspeshen bil od niv.

E sea dosta za shahot... posto gledam nie Talj go nemame ... i ke igrame bunker ...toash da igrame sto podolgo ... ili pak dur ne gleda umesto nas da ja svrtime tablata i da se praime deka nie igrame so Beli a on so crni...

Inaku ima izreka :

Ne placi po isturenoto mleko ... sto e toa e kukanje ne pomaga :kesa:

PION, ко че дојди на крајна линија стануе најопасна фигура на шаховското поле... затоа не се ПРЕДАВАМ ДО КРАЈ... МнМ...

Talj gi tepal i dvajcata ... rizicen igrach ama protiv Fisher ne ni moze poinaku...

Obicno gi tepal so primena na zrtvi vo sredisnicata , topovi , dami frcele za da se pobedi... Nekad i gubel ama se na se pouspeshen bil od niv.

E sea dosta za shahot... posto gledam nie Talj go nemame ... i ke igrame bunker ...toash da igrame sto podolgo ... ili pak dur ne gleda umesto nas da ja svrtime tablata i da se praime deka nie igrame so Beli a on so crni...

Inaku ima izreka :

Ne placi po isturenoto mleko ... sto e toa e kukanje ne pomaga :kesa:

Во контекст на шахистичките појаснувања на причините поради кои утре може и јаболката да се прогласат за сини, сакам уште овај клип да го споделам со вас, инспириран од Винстона. Опасно интересен клип, догледајте го до крај.

За моите идеали немаш ментален капацитет за да можеш судиш.Од дуга страна турлитавата во твојата лава со поимите рамковен договор и коалицирање со терористи се твој проблем и не се издавај , можеби и некој помислил на форумов дека нешто и разбираш подалеку од твојот рошав шеф.

За кој бе GORAZDS...
За Лиле Поповска ли ?
Па знаеме кој што напишал на форумот....не сме од вчера.
Не ти навлегувам јас во твојата потсвест....туку само ги читам напишаните постови.

Инаку турлитавата во мојата лава беше доволна, за да предвидам кој како со кој и зошто......а потоа и како.

А некој друг, може проблемите да ги бара не во 1945-та, туку 300 години п.н.е. и пак нема да има аргументи што ќе ги исперат лајањата од 2002 до 2006.

Последново се однесува на Славјански.

2001 е само последица како тоа се работело во државата во изминатите децении,последица е од државниот удар во 1945 врз првата легално избрана македонска влада на чело со Ченто.
Само Влада и држава која се држи до националните интереси реагира благовремена на било каква деформација во истата и појави кои сакаат да ја дезинтегрираат.
2001 година процесите стигнаа до срцето, белите дробови, бубрезите, операција ризична, пациентот може да умре.
Ризикуваш веднаш да се јават дотичниве 2 - 3 „независни“ блогери и веднаш да ти лепнат етикета дека си ВМРО-вец а со самото тоа „разбира се“ и бугарофил, зошто им го чепна ним најболниот период од 45 па наваму, зошто знаеме кој се предавниците на Ченто, Панко Брашнаров...а штом тие нивни идоли 001, 002 па и другите наваму кој знае колку 00... ги има, се чепнат дотичниве „другари“ веднаш се разжестуват...

Најјако ропство е она за кое не си ни свесен дека е ропство а имаш илузија дека си слободен.

За кој бе GORAZDS...
За Лиле Поповска ли ?
Па знаеме кој што напишал на форумот....не сме од вчера.
Не ти навлегувам јас во твојата потсвест....туку само ги читам напишаните постови.

Инаку турлитавата во мојата лава беше доволна, за да предвидам кој како со кој и зошто......а потоа и како.

А некој друг, може проблемите да ги бара не во 1945-та, туку 300 години п.н.е. и пак нема да има аргументи што ќе ги исперат лајањата од 2002 до 2006.

Последново се однесува на Славјански.
Во прави сум бил ..... капацитет ... нане.....
Лиле Поповска ???????? Што сакаш да докажеш со ова ????? Не си разбирлив во кој контекст ја спомнуваш.
Читај ти само и понатаму , кога ке се начиташ кажи . може да дебатираме .А за турлитавата , моја грешка ,босански лонец било тоа , или попознато како -Дрнч.

Процесот ако сакаш да го согледаш мора да му ги знаеш почетокот.
Многу полесно ќе ги сватиш и настаните што ти следат.
Овака, паднат од Марс, 2001 војска во патики, со тамчиња и без никаква организација се соочуваш со криза.Па нели ние оази на мирот па овакви права, онакви права, се даваш за да не дај боже синко војната е најлоша.
Колку и да не сакаш војна таа доаѓа по тебе, тогаш најаспобниот преживува.
Па од каде кризата, па увезена е, не е увезена итн...
А јас стигнав до призренската лига, па пустошењата на качаците во западна Македонија за време турско, па пустошења за време фашистичка окупација, па амнестија после втора светска војна, па повторно восркреснување на призренската лига, па повторно истата криза како пред војната, па повторно убиства, уцени, иселувања, минирања на тела, тетовирања, етнички чистења.
И повторно знам дека истото не чека зошто една таква идеја лесно не умира.
Таа ќе умре кога на бојното поле ќе ја поразиш и нема да и дадеш амнестија.

А Вие гледајте си од вчера за денес, така и Бранко лесно ќе се врати на чело на бандата, каде сеа ќе гледаме во историја за октоподи, приватизации, криминал, шверц.Биднало тоа поминало, кој ти памти.

Не памтиш, ќе ти се повторува.

Не ги амнестирам ниту ВМРО-ДПМНЕ и они во голем степен покажаа аматерско водење на државата.
Без јасни национални цели и идеали кои ќе имаат јасна цел, Македонија на Македонците, како што е Албанија на Албанците.

Најјако ропство е она за кое не си ни свесен дека е ропство а имаш илузија дека си слободен.

da parafraziram

Najako ebenje e koga ne osekas deka te ebat koga ti sepkaat deka te sakaat a toa sto ti vlegue ne e kuretina nego e LJUBOV !

A se znae koj ne oseka mrtovec... znaci ova e veke perverzno teshka NEKROFILIJA ja zafatila drzavata... PRODOLZEN VIKEND NA MRTOVCI

Od klinicka smrt ili se ozivuva so shok so struja ili moli Boga da se desi nesto...

Jas bev za SHOK TERAPIJA ama gledam nevozmozna e ... taka da ke si pojdam u crkva :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom