ЗАКОНОТ ЗА БРАНИТЕЛИТЕ НЕ ВЛЕЗЕ ВО РАСПРАВА

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
ОНА и УЧК се продолжение на борбата на балистите за голема Албанија.
Тие може да бараат пензии но во Тирана, зошто ја бранеа нејзината кауза а не каузата на Македонија и Македонците.
Сите Албанци па кои служеа во редовите на МВР и АРМ се покриени со сите бенефиции и тука не постои поделба.
Јасно и чисто како ден, само треба орлето од пред очи да го тргнеш за да го видиш сонцето.

Море батали ти она ова, учк....овој закон не беше за нив.
За бранителите беше.
Кажи шо мислиш....з'ш не влезе во процедура ?

Море батали ти она ова, учк....овој закон не беше за нив.
За бранителите беше.
Кажи шо мислиш....з'ш не влезе во процедура ?
Е з`ж не влезе де, го затекна Г`ујо изненаден, можеби со коалиционото му другарче Аљи се уште го немаат пролистано предлог законот за бранители...можеби тоа ќе се случи деновиве, ќе седнат ќе се договорат, па потоа ќе ни стокмат, после раковниот, мајскиот, сега можеби некој октомвриски или таман пред нова година, па ќе го крстат новогодишен договор, а се снае таму во еден кош ќе бидеми стокмени со терористите и воените злосторници, а ништо чудно тие да добијат и поголеми права....нели ова е нашата МАКЕДОНИЈА, за жал

Зошто не влезе ?
Ќе предизвика меѓувладина криза, која во овој момент не му е потребна на Груевски.
Апсурдот да биде поголем тие структури што ја поништија одлуката за обештетување на бранителите и кои парите што треба да ги враќаат со камати, денеска се за овој закон.
Ми се гади и од едните и од другите.

Г. Груевски мора да излезе и отворено да каже дека овој закон ќе го подржи на почетокот на 2009 година и да му предложи на предлагачот заедно со Владата да го модифицираат за да може да помине.
Корекно.

Abe site koi se borele ke go popushat na kraj ...

Nonsens e da se dade na ONA ama pa tie ne se mutavi nema da dozvolat da se ngradat tie so pukale na niv...klasicno podjebavanje... ama koj obekaval neka mu ja misli:tapp:

Зошто не влезе ?
Ќе предизвика меѓувладина криза, која во овој момент не му е потребна на Груевски.
Апсурдот да биде поголем тие структури што ја поништија одлуката за обештетување на бранителите и кои парите што треба да ги враќаат со камати, денеска се за овој закон.
Ми се гади и од едните и од другите.

Г. Груевски мора да излезе и отворено да каже дека овој закон ќе го подржи на почетокот на 2009 година и да му предложи на предлагачот заедно со Владата да го модифицираат за да може да помине.
Корекно.

Бранители на Македонија од кого?Од оние кој денес им се министри и команданти?Од оние истите кој денес одлучуваат ваквиот закон да влезе во собраниска расправа?Абе вие се заебавате или така ми се чини?Па која будала би изгласала закон против себеси?Не се толку ненормални,ебаго.:toe:

Бранители на Македонија од кого?Од оние кој денес им се министри и команданти?Од оние истите кој денес одлучуваат ваквиот закон да влезе во собраниска расправа?Абе вие се заебавате или така ми се чини?Па која будала би изгласала закон против себеси?Не се толку ненормални,ебаго.:toe:
Во право си ,јасна беше работава уште кога Грујо влезе во коалиција со терористите.

Во право си ,јасна беше работава уште кога Грујо влезе во коалиција со терористите.
Друже не зезај Аљи не е терорист, тој е миротворец, да беше терорист не ќе правеше Г`ујо коалиција со него, барем така викаше кога Б.Ц. правеше коалиција со дотичниот, нели тој со терористи не коалицира, ама јебига во меѓувреме Аљи се трансформира, па можеби сега Г`ујо ќе му лепне едно признание „Мајка Тереза“ за неговите напори што ги вложил во 2001 година за мир и соживот во државава...

За да настане одреден апсурд потребна е голема сила.
А поготово кога големата сила има висок процент на дебилитет тогаш апсурдите се уште поголеми.
Ако сакаат Али Ахмети може и за Нобелова награда ќе го предложат и ќе биде најголемиот миротворец во светот.
Само ако сака големата сила.
Малата сила мора да живее со тие деформации во просторот и времето.

Јасна беше работата уште пред предвремените избори, ама сепак ГЛАСАВТЕ... а сеедно за КОГО гласавте... ГРЕШЕВТЕ... сите вие кои гласавте за вмро знаевте пред изборите дека грујо ќе коалицира со терористите кои ви ја расплакаа мајката, и сепак гласавте... затоа сега немате право да се љутите... а овие калимеровците може само да ви се смеат, затоа што го заслужувате тоа... партијски полтрони бедни, едни без чест и достоинство, други без памет... што само кукате и плачете... Мене некој да ми отепал дете, и да го гледам како се шета низ собрание... е нече још дуго да скаче... ама што??? Родителите на отепаните војници не реагираат, зашто очекувате од некој друг да реагира???

За да настане одреден апсурд потребна е голема сила.
А поготово кога големата сила има висок процент на дебилитет тогаш апсурдите се уште поголеми.
Ако сакаат Али Ахмети може и за Нобелова награда ќе го предложат и ќе биде најголемиот миротворец во светот.
Само ако сака големата сила.
Малата сила мора да живее со тие деформации во просторот и времето.

Чекај бе Славјански.
До пред две години оние кои коалицираа со ДУИ беа предавници.
А сега.....големите сили сакале така.

Јааа мајку му.
Не можеше подруг начин да најдеш да ги испереш.
Или касниш со контањето едно шест години.

Јасна беше работата уште пред предвремените избори, ама сепак ГЛАСАВТЕ... а сеедно за КОГО гласавте... ГРЕШЕВТЕ... сите вие кои гласавте за вмро знаевте пред изборите дека грујо ќе коалицира со терористите кои ви ја расплакаа мајката, и сепак гласавте... затоа сега немате право да се љутите... а овие калимеровците може само да ви се смеат, затоа што го заслужувате тоа... партијски полтрони бедни, едни без чест и достоинство, други без памет... што само кукате и плачете... Мене некој да ми отепал дете, и да го гледам како се шета низ собрание... е нече још дуго да скаче... ама што??? Родителите на отепаните војници не реагираат, зашто очекувате од некој друг да реагира???
Не врти партиски моабети ,не се работи тука за гласање на една или друга партија .Тука нема избор ,тие кои се ставени на гласачкото ливче се исти лигави бескичмењаци по ова прашање , така да не ја врти темава во партиско препукување.

Чекај бе Славјански.

Јааа мајку му.
Нема голема разлика , тие што ти ги љубиш и им се колнеш ги легализираа терористите , овие сега се во дружба со истите.

Не врти партиски моабети ,не се работи тука за гласање на една или друга партија .Тука нема избор ,тие кои се ставени на гласачкото ливче се исти лигави бескичмењаци по ова прашање , така да не ја врти темава во партиско препукување.
НАГЛАСОКОТ не беше на “партијски“ туку на “вас“ , “вие“ , “народот“ ... трпеливи, молчаливи, престрашени, невооружени и то...

Нема голема разлика , тие што ти ги љубиш и им се колнеш ги легализираа терористите , овие сега се во дружба со истите.

Мирен...:)
Не сум ти јас крив што паднаа твоите идеали.

Јас никого не њубам.
Освен што многу њубам да веслам......

Инаку терористите се легализираа уште со потпишувањето на рамковниот договор....доколку не ти е нешто јасно, на кој потпис стави и ВМРО ДПМНЕ.

Одкоа се потпиша договорот, они станаа легална партија како и секоја во Македонија.
Е сеа што тоа уште некој не може да го сконта, е негов проблем.

Чекај бе Славјански.

Јааа мајку му.

2001 е само последица како тоа се работело во државата во изминатите децении,последица е од државниот удар во 1945 врз првата легално избрана македонска влада на чело со Ченто.
Само Влада и држава која се држи до националните интереси реагира благовремена на било каква деформација во истата и појави кои сакаат да ја дезинтегрираат.
2001 година процесите стигнаа до срцето, белите дробови, бубрезите, операција ризична, пациентот може да умре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom