realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
Гледај си го GORAZDS ти твојот капацитет.Во прави сум бил ..... капацитет ... нане.....
Лиле Поповска ???????? Што сакаш да докажеш со ова ????? Не си разбирлив во кој контекст ја спомнуваш.
Читај ти само и понатаму , кога ке се начиташ кажи . може да дебатираме .А за турлитавата , моја грешка ,босански лонец било тоа , или попознато како -Дрнч.
За други ич гајле да немаш.
Процесот ако сакаш да го согледаш мора да му ги знаеш почетокот.
Многу полесно ќе ги сватиш и настаните што ти следат.
Овака, паднат од Марс, 2001 војска во патики, со тамчиња и без никаква организација се соочуваш со криза.Па нели ние оази на мирот па овакви права, онакви права, се даваш за да не дај боже синко војната е најлоша.
Колку и да не сакаш војна таа доаѓа по тебе, тогаш најаспобниот преживува.
Па од каде кризата, па увезена е, не е увезена итн...
А јас стигнав до призренската лига, па пустошењата на качаците во западна Македонија за време турско, па пустошења за време фашистичка окупација, па амнестија после втора светска војна, па повторно восркреснување на призренската лига, па повторно истата криза како пред војната, па повторно убиства, уцени, иселувања, минирања на тела, тетовирања, етнички чистења.
И повторно знам дека истото не чека зошто една таква идеја лесно не умира.
Таа ќе умре кога на бојното поле ќе ја поразиш и нема да и дадеш амнестија.
А Вие гледајте си од вчера за денес, така и Бранко лесно ќе се врати на чело на бандата, каде сеа ќе гледаме во историја за октоподи, приватизации, криминал, шверц.Биднало тоа поминало, кој ти памти.
Не памтиш, ќе ти се повторува.
Не ги амнестирам ниту ВМРО-ДПМНЕ и они во голем степен покажаа аматерско водење на државата.
Без јасни национални цели и идеали кои ќе имаат јасна цел, Македонија на Македонците, како што е Албанија на Албанците.
А јас па велам дека историјата треба да се цени....но не и да се преценува.
Оти гледајќи во минатото се пропушта сегашноста...а може да се изгуби и иднината.
Гледајќи само назад, може и во некоја дупка што е пред тебе да паднеш, а да не ја ни видиш....нели Славјански.
Затоа ми е доволна ова историја што моментално ја знам.
Има еден момент кој се нарекува перспектива...визија.....>